hala hazırlanmakda olduğum için tavsiye veremicem
devamını gör...
öncelikle kesinlikle bir programınız olmalı ne yaptığınızı bilmelisiniz aksi taktirde okyanusta kaybolmuş balığa dönersiniz.iyi olduğunuz konuları saptamalı iyi olmadığınız konulardan kaçmak yerine daha da üstüne gitmeli her şeyi yapmanıza rağmen olmuyorsa yola devam etmeli. en önemli kısım kesinlikle deneme çözmek ne olursa olsun deneme çözmekten vazgeçmeyin daha hiç konuları bilmeden bile haftada bir tane çözün sınav yaklaştığı zaman mutlaka deneme çözme sıklığını artırın gerekirse hergün bir tane çözün. değinmek istediğim bir başka nokta kendi programınızı kendiniz oluşturun başka programlara göre hareket etmeyin çünkü sizi en iyi yine siz tanırsınız. dinlenmeyi unutmayın sürekli ders çalışmak hata olur kafa dağıtacak aktiviteler yapın göreceksiniz daha başarılı olacaksınız.
devamını gör...
çok da şey yapmayın canım rakiplerim boşverin şaka lan şaka çok çalışalım bu ülkeyi yaşanılır hale getirmek bizim elimizde hepimize kolay gelsin.
devamını gör...
acilen bırakın, sanayiye gidip tornacı olun.
devamını gör...
benim tavsiyem tercihlere yönelik olacak.

canım kardeşim tırmalayarak o puanı alacaksın. şimdi pisi pisine kazandığın o bölüm için yarım dönem sonra sabahlara kadar ders çalışabilecek misin?

kendimden örnek vereceğim ve burayı okursan senin için yol gösterebilir.

2012'de aşırı kasarak ankara üniversitesi hukuk fakültesini kazandım. diğer bölümlerdeki arkadaşlarım -eğitim, iibf, iletişim gibi- ve diğer üniversitelerdeki arkadaşlarım -anadolu hukuk,bursa hukuk gibi ankara üniversitesine göre daha kolay üniversiteler- yatarken ben çalışmak zorundaydım. fakat bunun ayırdına 4.sınıfta vardım ve tek bir şey diyebildim : 'ben n'aptım?'
üniversitede 6.yılımı tamamladım artık yılmıştım çünkü çok zordu okula ve kültürüne bir türlü ayak uyduramamıştım. iyi ki myp gibi bir nimet varmış da onun sayesinde anadolu üniversitesi hukuk fakültesine geçiş yaptım. şimdi ikinci üniversite olarak lise hayalim olan ve karın doyurmaz diye yazmadığım edebiyat bölümünü okuyorum.

dikkat ederseniz faydalı olabilecek birkaç tavsiyem var :
1) bu bölümü ve fakülte bitince sahip olacağın kimliği seviyor ve istiyor musun? bunun için sabahlara kadar uykusuz kalabilir misin?
2) acayip çalıştın, iyi bir puan aldın;
hedefin puanının altındaysa karar değiştirme ve bu hususta ailene kulaklarını tıka.
hedefin puanın üstündeyse aynı bölümlere bak. 4 yıl erzurumda hukuk okumak ve avukat olmak istanbulda okuyup iibf mezunu olmaktan iyidir.
3)çalışma alışkanlığın küçüklükten değilse aldığın puanın bir iki tık altını yaz. kendimden basit bir örnek eğer anadolu hukuku yazsaydım okulum çoktan bitmişti.
4) üniversitede rahat istiyorsan çalışarak değil zekan ile bitirebileceğin bölümü yaz.

kolay gelsin allah yardımcın olsun.
devamını gör...
çeşitli mecburiyetlerden ya da herhangi bir sebepten dandik bir anadolu üniversitesinde okuyacaksanız, çok kasmayın o kadar. nedenini gidip muhatap olduğunuz akranlarınızı görünce anlarsınız. aptal saptal testlere hazırlanmak yerine kendini çeşitli dallarda geliştirebilmek çok daha iyidir. bilmemkaç soru çözeceğim diye kitap okumayı, yabancı dil öğrenmeyi ve hayatınızı yaşamayı aksatmayın.

hedef yüksekse bile son söylediğim gene geçerlidir. işte o zaman bir yandan kasın da ama. ama bu sefer de apaçık torpille bir yerlere gelebilmiş hocalara denk gelince akademiden soğuyacaksınız, olur öyle, kafaya takmayın onu da.

her halükarda bu kadar kafaya taktığınız için çok üzüleceksiniz. üniversitelerin seçici olması eskidendi. tam da bu sebepten seçilmiş öğrenciler değil, zaten herkes okuyabilsin diye yapılan onlarca üniversitenin on binlerce öğrencisinden birisiniz sadece. artık üniversiteyi kazanmak değil, üniversite öğreniminden önce kendini geliştirebilmiş olmak ve okul hayatında da bunu kanıtlayabilmek çok daha önemli.

öpüyorum çok. gevşeyin azcık bak.
devamını gör...
zamanınızı verimli geçirin ve düzenli planlı olmayı hayat tarzınız haline getirin bu ne ilk ne de son sınav bunun bilincinde olun
devamını gör...
sistemimiz ne kadar da balıktan uçmasını istese de moralinizi bozmayın çalışarak her şeyi başarabilirsiniz.
komşunun çocuğu ile başlayan cümle duyduğunuz an kulaklarınızı kapatın ve çalışmaya devam edin. ailenizin, çevrenizin size yakıştırdığı bölümleri değil, gerçekten kendi istediğiniz; kendinizi o alanda başarılı bulabileceğiniz bölüm için çalışın. yapamazsanız da kendinizi üzmeyin, bir daha hazırlanın. ne de olsa dünyanın sonu değil.
devamını gör...
diğer tanımlarda birçok tavsiye verilmiş ancak en önemlisi unutulmuş:

öğrendiklerinizi uyumadan önce mutlaka tekrar edin. edinilen bilgiler yeniden eskiye doğru tekrarlanma sıklığına göre uyurken beyinde işlenir. bu yüzden akşam yapılan tekrarların beynin uzun süreli belleğine kaydedilmesi daha olasıdır.
devamını gör...
universite hic birseyin sonu degil gencler. cok gozunuzde buyutmeyin, universite hayatin baslangici icin bir hazirlik. onemli olan sizin kendinize katabildikleriniz. ne universite mezunlarına denk geldim vasifsiz isci olarak bile kapidan sokmam iceri. kimileride varki adam olmiycak isi oldurur, azrail gelse azraile iki dakika bekle isim var der.
cikin disarilara gozunuz acilsin biraz.
devamını gör...
canlaaar bunlar mükemmel günleriniz bitmesini istemeyin sakın konu çalış test çöz miis. asıl sınav asıl cehennem üniversitede sizi bekliyor.
devamını gör...
öncelikle ne istediğinizi bilin, yüreğinizin götürdüğü yere gidin fakat yüreğinizin yanı sıra aklınıza bir sorun orası gitmeye değecek mi diye. daha sonra tecrübeli kişilere giderek onların maceralarına bir bakın. doğruları ve yanlışlarından ilham alıp yolunuzu belirginleştirin. daha sonra kendinize bir kılavuz yahut mentor bulun. bu kişiyle oturup yolculuğunuzu konuşup hangi diyara gitmek istediğinizi net bir şekilde belirterek zayıf ve güçlü yanlarınızı içten bir şekilde anlatın. kılavuz eğer işini bilen yıllardır bu sınav ormanında nice insanı istedikleri noktaya, tuzaklara, bataklığa, uçurumlara, tuhaf yaratıklara kaptırmadan zamanında yetiştirebilen ve bu ormandan bazı hazineleri almalarını da sağlayabilecek donanımda ise takılın peşine. ancak dedıklenni aynen uygulamaya çalışırken takıldığınız bususları da ona iletin, dürüst olun. azimli, ümitli, çalışkan, meraklı ve sabırlı olmayı kendinize şiar edinin.
yolculuğunuzda hangi kitapları alacağınızı iyi tespit ederek mümkün olduğunca son dönem hazırlanmış yani modern bir techizatla yol alın. gideceğiniz özel bir okul, bir kurs yahut internetten bir platform olacaksa orayı da rastgele seçmeyin, hemen reklamlara yıldızlı laflara kanmadan bilhassa oradaki kadronun niteliğine alanında uzman olup olmamalarına bir bakın. ayrıca buradaki öğrenci kitlesini de bir inceleyin. neticede aynı ekiple yola çıkarken bu yokuluğun tadını bozacak kişiler sizi bırakın üniversiteden soğutmayı hayattan bile soğutabilirler. iyi bir zaman planlaması yapıp buna uyma konusunda kararlı olurken bazen az da olsa esneklik payınız da bulunsun. başkalarının olumsuz laflarına takılmayın fakat iyi niyetli bazı ikazlara da şöyle bir bakın. kendinizi ders manyağı da yapmayın, arada kaliteli kitaplar okuyup nitelikli filmler de izleyin, müzik, resim vs. gibi tutkularınıza yer verin. ailenizle konuşup sohbet etmeyi bir kenara bırakmadan tatlı tatlı sohbetler yapın,arkadaşlarınızla ilişkilerinizi belli bir ölçüde tutarak çok asosyal bir havaya da girip ileride stres çukuruna düşmeyin. çalışırken fızik, matematik, kimya, dil bilgisi, coğrafya, felsefe, tarıh gibi sahaların güzelliklerini keşfedin. onların bilimin bir dili olduğunu görüp o dillerin güzelliğini hissedip onlarla anlaşmaya dostluk kurmaya bakarken ince noktalarını, huzursuzluklarını, farklılıklarını kısacası onların evrenini tanıyıp orada bir gezinin. bolca sınavlar yapıp kendi durumunuzu bir ölçün, gidişatınıza bir bakın. her deneme size konumunuzu göstererek hedefinizden uzak düşüp düşmediğinizi gösterecektir. her vakit ümitli, istikrarlı ve çalışkan olun.
devamını gör...
şu anki yaşadığınız durumun sadece size özel olmadığını ve ülkedeki her gencin aynı kadere sahip olduğunu unutmayın, umutsuzluğa kapılmaya lüzum yok.
diğer arkadaşlarınızın çalışma biçimi size uygun olmayabilir, kendinize en verimli gelen sistemde çalışın başkalarının izinden gitmeyin.
ve bir de sürekli göze soka soka çalışan insanlara itibar etmeyin, genelde sınavda çakılıyorlar benden söylemesi.

kolay gelsin :)
devamını gör...
hazırlanan herkesin planı hedefi tabi ki olmalı ama eğer sizi motive edip ders çalışmanızı arttırmıyorsa geleceği fazla düşünerek takılı kalmayın sadece bugünü düşünüp en iyi şekilde ders çalışın tercih dönemi onları zaten fazla fazla düşünceksiniz unutmayın geleceğinizi bugünlerde yaptıklarınız belirleyecek
devamını gör...
soru çözmeye devam edin ve önemseyin.
ne kadar net, o kadar iyidir.
sınavda bu çözdüğünüz soruların 1 seviye kolayı gelecek. hiç karamsarlığa kapılmayın.
hepiniz başaracaksınız, canı gönülden inanıyorum.
hepinize başarılar...
devamını gör...
hazırlanmayın.
devamını gör...
bu tavsiyelerin babasını verebilirdimm. eski fen lisesi birincisi,müstakbel tıp öğrencisi bir liseli olarak.
hayat gerçekten beklenmeyen şeyleri sunmayı seviyor. sizi de başkalarını da şaşırtıyor. çok ağladım terapiler aldım falan ama. sizin kendiniz için istediğinizden, daha güzelleri buluyor sizi ama bunu anlayamıyorsunuz uzun bir süre. başkalarının hayalleri, sizin hayalinizmiş gibi olmayınca üzülüyorsunuz. size tek tavsiyem hangi işi hayatımın sonuna kadar mutlu bir şekilde yaparım, bunu bulun
devamını gör...
sınava bakış açınızı değiştirin.

çalıştığınız konulardan zevk almaya bakın. bir şey öğrendiğinizde "acaba sonraki nedir" diye siz kendiniz bir düşünün kısaca. hemen sayfayı çevirip elinizdeki konu anlatımı kitabını okumaya devam etmeyin.

demek istediğim sadece sınavda çıkacak diye matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, coğrafya, tarih öğrenilmez. öğrenilse de emin olun, çok net söylüyorum, size hiçbir faydası olmaz. örneğin biyoloji nedir diye bir düşünün ve kendi merak duygunuzu tetikleyin. biyoloji şudur mesela:


belirli bir genin sirke sineğinin gelişmesinde nasıl bir rol oynadığını araştıran moleküler biyoloji uzmanının, yeni kaledonya'daki bitki türlerini saptamaya çalışan botanikçinin, belirli bir hücre zarındaki hangi alıcının belirli bir hormona duyarlı olduğunu keşfeden fizyologun, 220 milyon yıl önce antarktika'da yaşamış bir sürüngenin fosilini bulan paleontologun veya bilgisayarın başına oturarak kemiricilerin yeni bir sınıflandırmasını yapan sistematik zooloji uzmanının çalışmaları arasında benzerlik kuran, ilgi alanının enginliği insanın başını döndüren bir bilim dalı.


isterseniz değişik taktikler uygulayın ve sınavda birinci olun ve en kral üniversiteye girin.
iyi üniversite = iyi eğitim = iyi olanaklar = mutlu yaşam gibi bir denklem yok hayatta. bunlar tamamen modern toplumun insanlara sunduğu hikaye. başkalarının yazdığı hikayelerde yan karakterler olmayın.

herkes üniversiteye mezun olunca iş kazandıracak diye bakıyor. siz de isterseniz mezun olun ve en kral işe girin. hiçbir işe yaramaz. tatmin olamazsınız.

bu hayatta sizi tatmin edecek şey kendi benliğinizden ve isteklerinizden yola çıkıp yaptığınız şeylerdir. birilerinin size dikte etmesiyle yaptığınız şeyler size huzur ve mutluluk getirmez. isterseniz sınavda full çekin...

herkesin öğrenme biçimi farklıdır, kimisi yazarak kimisi dinleyerek öğrenir. sınavla ilgili kişiye göre değişen verecek çok tavsiye var. fakat kim olduğunuzdan ve nasıl öğrendiğinizden bağımsız tek söyleyebileceğim şey budur:

bakış açınızı değiştirin ve öğrenmek zorunda olduğunuz şeyleri kendi merak duygunuzla birleştirin.
devamını gör...
ne anlamda hazırlandıklarına bağlı olarak değişebilecek tavsiyeler zinciri :)
devamını gör...
avrupalı bir beyefendi veya hanımefendi bulup gidin buralardan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversiteye hazırlananlara tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim