ege bölgesinde bulunan uşak şehri hakkında karadeniz'de kullanılan "uşağım" sözünden dolayı çoğunlukla düşülen yanılgı.
devamını gör...
daha önce düşüldüğüne hiç denk gelmediğim yanılgı.
devamını gör...
fakültede o kadar çok başıma gelmişti ki uşak'ı karadeniz'e zannedenler derneği kuracaktım. yeterince üyemiz de olurdu.

hiç mi haritadan şehir bulmaca oynamadılar acaba.
devamını gör...
değil miymiş?
şaka yapıyorum.
devamını gör...
yok yok.. uşak, karadeniz değil de sivas yöresinde sanırım.! sivaslı diye ilçesi var, hatta banaz diye ilçesi var (ki pir sultan abdal'da banazlıdır.) uşak eskiden de kütahya'nın ilçesi imiş.. (kısaca uşak'ın sanki gerçekten bir 'nereli olduğu' kuşkusu var gibi gibi.. dışardan bakınca :)
(tanımım sözlükte yükselen'uşak uşaklılarındır.' sloganları nedeniyle duyulmayacak farkındayım ve anlayışla karşılıyorum.)
devamını gör...
aynı zamanda denizli'de deniz olduğunu sanmaktır. *
devamını gör...
dilsiz uşağı da agatha cristi romanından fırlamış bir karakter sanarlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"uşak'ı karadeniz bölgesi'nde sanmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim