yaşayan bilir. ben türkiye'deki ilk iq testini hazırlayan kişiyim. bu iş nasıl olduysa psikiyatristlere kaldı. ben bir matematik dehası olarak psikiyatri stajındayım. hocalar tutuşmuş. verin dedim iki haftada işi bitirdim. sonra hocalar ödül aldı adımı bile anmadılar. iq'um ölçülemiyor. neyse.

karşındaki insanın seviyesine inememektir bence. inanın seviyenize inebilmeyi çok isterdim.
devamını gör...
buram buram ego kokan başlıktır. ve evet burdaki yazarımız gibi egolarının yüksek olmasıdır. kendilerini her yerde gösterme çabası gibi.
devamını gör...
herkes herşeyi başaracağını düşünür. oysa üstün zekalı olmak her sey başarmak değildir. hatta çoğu kişinin kolay yaptığı şeyler sana zor gelebilir. kuzenim üstün zekalı ordan biliyorum.
devamını gör...
(kendi gözlemlediğim, çevremden gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.)

birçok üstün zekalı insan sosyal açıdan yetersiz olabiliyor. beyinleri farklı çalıştığı için bazı duyguları fark edemiyor veya empati kuramayabiliyorlar. hayatları boyunca önlerine birçok güzel kapı açılabildiği gibi sosyal anlamda ciddi sorunlarla karşılaşabiliyorlar. üstün zekalı olma şansım olsaydı, herhalde bunu reddederdim. tanıdıklarımın hiçbiri özenilecek insanlar değildi. zekalarına hayranım, orası ayrı. kim istemez çoğu şeyi kolayca kavrayan güçlü bir beyne sahip olmayı?
devamını gör...
(bkz: üstün zekalı olduğunu sanmanın dezavantajları)

itirazı olan ?
devamını gör...
delilik ve dahilik arasında sadece ince bir çizgi vardır.
devamını gör...
gerçekten de vardır. sosyalleşme yönünden çok sıkıntı çekiyorum mesela. nedense insan sayısı çoğaldıkça etrafımda, kendimi aşırı derecede rahatsız hissediyorum. ne bileyim işte konuşurken saçmalayabiliyorum. devamlı kafada dönen gereksiz düşünceler.
yani kısacası üstün zekâ ile topluma uyum maalesef ters orantılı.
devamını gör...
gözlemlediğim kadarıyla sosyalleşmek, kendilerini ifade etmekte pek rahat değiller ve bence gündelik konuşulan konular onların ilgi alanlarına girmediği için ne demeleri gerektiğini bilmiyorlar. düşünce bile üzüldüm sen adama dünkü maçla ilgili bir şeyler söylüyorsun, onun kafası olasılıklarla dolup taşıyor.
devamını gör...
ergenlik çağları diğer insanlara göre daha ağır geçiyor genelde.
bazılarında sosyalleşme sorunu olsa da her sosyalleşemeyen kendini üstün zekalı zannetmemelidir.

not: üstün zekalı değilim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üstün zekalı olmanın dezavantajları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim