1.
uzay tabanlı güneş panelleri 2050 yılına kadar büyük bir fark yaratabilir
nasa'nın uzay tabanlı güneş panelleri için mevcut tasarımlarına dayanan yeni bir maliyet-fayda analizi, bu panellerin avrupa'daki yer tabanlı güneş ve rüzgar enerjisine olan ihtiyacın %80'ine kadarını ortadan kaldırabileceğini gösteriyor.
uzay tabanlı güneş enerjisi kavramı ilk olarak 1968'de , uzay yarışının zirve yaptığı dönemde çek asıllı amerikalı havacılık mühendisi peter glaser tarafından ortaya atıldı. yaklaşık 60 yıl önce yayınlanmış olmasına rağmen, glaser'in makalesi şu öngörülü gözlemi içeriyordu: "insan türünün genişlemeye devam edip etmeyeceği, [fosil yakıtlara] alternatif enerji kaynakları geliştirme yeteneğimize bağlı olabilir."buradan
devamını gör...
2.
güneş kendisi zaten uzay tabanlı bir enerşi kaynağı değil mi, anlatılmak istenen, güneş enerjisi kullanımına bağlı panellerin yeryüzü veya uzayda konumlandırılmasına dair bir proje mi ben doğrusu tam anlayamadım. (uzayda panel konumlayabilme teknolojisine sahip ülke sayısı sınırlı. oysa gelişmişliğine bağlı olmaksızın her ülke yeryüzü panellerini kullanabilir. dolayısı ile uzay tabanlı güneş enerjisi tartışma ve projelendirilmesi sadece akademik düzeyde bir tartışma olmak durumunda gibi.. dünyada henüz daha büyük oranda fosil yakıt kullanım sorunu çözümlenememişken, uzay tabanlı güneş enerjisine dair tartışma biraz somut gündemden sapmak gibi duruyor bence.
(ya da ben, konuyu aslında hiç anlamamışım.)
(ya da ben, konuyu aslında hiç anlamamışım.)
devamını gör...