bir önceki bölümün tanım numarası. #3629828

doktor who 5. sezon 10. bölüm. bölümün adı vincent ve doktor.

vincent van gogh'u onurlandıran bir bölüm izliyoruz.

bölümün başında vincent van gogh'un resimlerine bakarlarken doktor, amy'i alıp vincent van gogh'un yanına götürür. tabii öyle boş yere gitmezler resimlere bakarken bir resimde dikkatini bir şey çeker ve yılını öğrenip o yıla giderler.

vincent van gogh'un yanına gittiklerinde bekledikleri gibi biri karşılarında yoktur çünkü herkes onunla dalga geçiyor ve resimlerini de umursayan yoktur. kendisi bile resimlerini değerli bulmaz ve küçümser, doktor ve amy değerlerini bilseler de onun için çevresinin söyledikleri önemlidir. doktor geldiği şeyi hatırlar ve onu görüp bulmak için heyecanlıyken gelen bir gürültü ile birinin öldüğüne tanık olurlar. yaratığın hem görünmez hem de yırtıcı olduğunu daha sonra vincent van gogh'un evinde öğrenirler ve ayrıca onu sadece van gogh görebiliyordur. doktor onu görebilmek için bir alet getirse de aynaya bakarak görebildiği için yaratık sürekli arkasında kalıyordur. daha sonra van gogh'u resmini çizmesi için resmi çizdiği yere giderler ve orada uzun bir süre van gogh resmini yapar. doktor bu arada zamanın ne kadar yavaş geçtiğini anlar ve gerginliğini belli etmemek için konuşma olayını da yapamıyordur çünkü van gogh resim yapıyordur. uzun bir süre böyle devam ederken akşam olduğunda van gogh yaratığı gördüğünü söyleyip doktora yerini söyler. başta doktor tek başına gitse de daha sonra hem amy hem van gogh arkasından giderler. doktor ısrarla gelmemelerini söylemesine rağmen giderler hem de. gerçi gitmeseler doktorun işi de oldukça zordur çünkü hem yaratığı göremiyor hem de onunla konuşamıyordur, bir de yaratığın deli gibi sağa sola saldırması var ki bunu daha sonra doktor körlüğüne bağlayacak. kör olduğu için duyu organı gelişmiş ve etrafında ufak sesleri bile duyup hemen onlara doğru saldırganlaşıyor. araya van gogh girip yaratığı öldürdükten sonra doktor onun aslında korktuğunu söyler, yani yaralı başında onu dinlerken onun söylediğini söyler.

bu iş bittikten sonra van gogh'un gözünden dünyaya bakıp bir de van gogh'u geleceğe götürüp onun eserlerinin değerini ona gösteriler. serginin başında duran adamın sözlerini duyan van gogh çok duygulanır ve bir sanatçının duymak isteyeceği her şeyi duyar. daha sonra onu zamanına götürürler ve tekrar sergiye geldiklerinde amy'e bir resminde mesaj yollamıştır.
bu bölüm özel bölümlerden açıkçası ve bence izlenmesi gereken bölümlerden, her ne kadar bölümdeki yaratık biraz ucuz kalsa da bölüm çok güzel. iyi seyirler.

bir sonraki bölümün tanım numarası. #3631404
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vincent and the doctor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim