ne olurdu yani değerli olan tek şeyin yaşamak olduğu zamanlarda böyle huzuru içimizde hissedebildiğimiz, zararlı olan şeylerin keşfedilmediği veya icat edilmediği bir dönemde, doğa ve insanlar hala temizken dünyaya gelmiş olabilseydik. taş devrinin bile daha eğlenceli olabileceğini düşünüyorum.
devamını gör...
konuyla alakalı olarak midnight in paris filmini öneririm.

devamını gör...
yaşamak başlı başına zor olan bir şey. her dönemin zorlukları muhakkak var. burada tarih dersi vermek isterdim. velev ki okunmaz. o yüzden doğmamış çocuklara acımaktan başka elimizden gelen bir şey yok.

mısır mitolojisindeki inanışa göre, öldüğünde kapıda duran bekçiler, hayatına anlam katacak ne yaptığını ve bunu yaparken ne kadar eğlendiğini soracak ve ona göre cennet ya da cehenneme nil nehri üstünden gideceksin.
devamını gör...
geçenlerde fark ettim, neredeyse bir yıldır yanlış zamanda yaşıyormuşum. hemen kalkıp geldim tabii doğru zamana. arada kontrol etmek lazım, vakit kaybı sonuçta. zamanı değişince boşa gidiyor öncekinde yaşadıkların. kafa karışıklığı da cabası.
devamını gör...
bir dönem hep yakındığım bir durum iken artık her insanın tam da kendi vaktinde hayata geldiğine inandığım için mümkün olmadığını düşündüğümdür. bunu salt kaderci bir yerden söylemiyorum bu arada. (kadere iman ediyorum orası ayrı da). bunun bir kaçış ihtiyacından doğan fazla romantik bir bakış olduğunu ve aslında gerçeklikten kopuk olduğunu düşünüyorum. ne kadar bir çağ yangının ortasında olduğumuzu düşünsem de var olduğum bu kişi olarak 100 sene öncesinin dünyasında asla kendime bir yer bulamıyorum. bu dünyada da yerimi henüz bulamadım ama o başka mesele, sorun zamanda değil bende zira :)
devamını gör...
şimdiki aklımla 10 sene onca bu yaşta olsaydım üf üf üff yani
devamını gör...
yanlış çağda yaşamanın stresindeyim, der murat menteş. tam beni anlatır.
devamını gör...
neredeyse her insanın düşündüğü bir durumdur. daha eski zamanlarda yaşasaydım sanki daha mutlu olurmuşum gibi gelmiştir hep. midnight in paris (film) filminde değinilen bir noktaydı. eski zamanlara gidildiğinde oradaki insanların da daha eski zamanlarda yaşasa daha mutlu olacağını düşündüklerini gösteren sahneleri vardı. belki de gerçekten öyledir. belki sorun zamanda değil bizdedir. bu çağda büyümüş, bu çağın koşullarına uygun yetişmiş insanlar olarak başka zamanlarda daha mutlu olacağımızı düşünmek belki de gerçekçi değildir. bilemiyorum altan.
devamını gör...
hissettiğim şeydir. bu devrin insanı değilim sanki. bundan dolayı ne anlayabiliyor ne de anlatabiliyorum...
devamını gör...
altın çağda yaşamak isterdim. hayvanlar ve insanların dost olduğu, günah kavramının varolmadigi çağda.
devamını gör...
(bkz: midnight in paris)
devamını gör...
"ben nereye gittimse bütün zulumlardı
bütün açlıklardı kavgalardı gördüğüm
kötülüklerin büsbütün egemen olduğu
namussuz bir çağ bu biliyorsun
"
devamını gör...
kalbim, yüreğim bu çağın dengi değil...
devamını gör...
gerçekten var böyle bir şey. bazen ne kadar çabalasanız da içinde bulunduğumuz şartlar tıpkı bir bataklık gibi içine çekiyor sizi.
devamını gör...
son günlerde karşıma çıkıp duruyor bu söylev
devamını gör...
eskiden de yaşadığım ama bugünlerde kendini daha da hissettiren nostalji özlemi
devamını gör...
aklıma bu fikir geldikçe açar şuna bakarım:
buradan

ama birkaç yüz yıl sonrasını görmek isterdim. uzay yolcuğu yapmak için çıldırıyorum.
devamını gör...
her çağın kendine has zorlukları vardır ama ben 60'larda yaşamak isterdim arkadaş. o dönemin havasını teneffüs etmek isterdim. aslında yıldan öte insana dair değerlerin daha fazla önemsendiği bir zamanda yaşamak isterdim desem...
devamını gör...
bizden önceki nesil de bunu düşünmüş müdür acaba diye düşünmekten kendimi alıkoyamadığım başlık.
eskiler hep daha güzel daha anlamlı geliyor özellikle de bir yaştan sonra. ne var yani 70lerde yaşasaydım dediğim çok olur. o zamanki insanların giyim kuşamı, konuşması, hâli tavrı bile bir başka gelir hep. (izlediğimiz filmlerden tabi ) en çok da o dönemin istanbul'unu yaşamak isterdim.
devamını gör...
her çağın kendine özgün avantajları ve dezavantajları vardır. bulunduğunuz zamanda güzel şeyler yapmaya bakın.

bahane üretmek sadece zayıfların işidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yanlış zamanda yaşamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim