öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir dino buzzati kitabıdır.

artık kabul ettik. insan ırkı para getirmeyen hiçbir nesneyi, hiçbir varlığı, hiçbir eylemi ciddiye almaz, alamaz. doğası gereği her şeyi sömürmek için müthiş bir açlık duyar. uzun bir zamandan beri de bu açlığı doğaya, özellikle de ormanlara yönelmiş durumda. ağaçların ona sağladığı dolaylı ya da doğrudan katkıyı, uzun vadede onu hayatta tutan canlılar olduklarını görüp buna saygı duymak yerine pacman gibi bir iştahla orman katliamlarına devam etmekte insan.

dino buzatti bu kitabında yaşlı bir ormanın hikayesini anlatıyor tıpkı kitabın isminde vaat ettiği gibi. aslında ortada büyük bir gizem yok, bahsedilen orman yaşayan bir orman. fangorn gibi.

bu ormanı miras alan bir albayın aklında olan tek şey ormandan kâr elde etmek ama beklenmedik bir başka varis daha çıkınca işler albayın umduğu gibi geçmez. ve umarım o albaya asla mektup gelmez.

çok eğlenceli, düşündürücü ve bana aşk romanları okuyan ihtiyar isimli enfes romanı kıyısından köşesinden hatırlatan bir kitaptı.

kesinlikle okunmaya değer.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yaşlı ormanın gizemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim