drama / yerli
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bilge olgaç filmi olup 1984 yılında yayınlanan türk filmidir.
başrolde hülya koçyiğit ve çetin tekindor yer alır.

amansız bir hastalığa yakalanan kadının her çocuğunu kendisinin yokluğunda mutlu olması ve bir anneleri olsun diye onlara yuva ve anne bulma çabasını konu edinir.
almanya'dan türkiye'ye geri dönmüş türk bir ailenin yaşantısını anlattığı söylenebilir.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
senaryosu erdoğan tünaş tarafından yazılmış ve bilge olgaç tarafından çekilmiş 1984 yapımlı türk filmi;

başrolde ise hülya koçyiğit ve çetin tekindor yer almıştır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

seher ve cemal adında almanya'dan gurbet ellerden memlekete geri dönen 6 çocuklu bir çiftin yaşadığı acılar konu edinilmektedir.

karı koca çok mutlu bir çifttir ve 5 çocukları vardır, daha sonra bebekleri de olur ve genç kadının göğsündeki ağrılar artmaya başlar, başlarda hamilelikten ve emzirmekten dolayı olduğunu düşünür ama ağrısı şiddetlenince doktora giderler ve kanser olduğunu öğrenirler.

tedaviler başlar ama hastalık göğüs kafesine yayılmış ve durumu ciddidir.

acılı anne bu süre zarfında yavrularına koruyucu aile aramaya başlar ve filmimiz mutlu bir aile tablosundan trajik ve sert bir sona keskin bir geçiş yapar.

anne olgusunun ya da kişisinin aile için önemini hatırlatan bir filmdir.

annenin, babanın, evdeki mutluluğun öneminin duygusal oyunculuklarla karşımıza çıktığı duygusal bir film olduğu görülmektedir.

kişisel fikrime geçmek istiyorum.

bu filmi yıllar önce izlediğimi hatırlıyorum, bazı sahneleri hâlâ unutmamıştım ve izlerken anımsadığım sahneleri yeniden görmek duygusaldı.

hülya koçyiğit'in oyunculuğu diğer rollerine kıyasla daha gerçekçi ve daha etkileyiciydi, belki de filmde oynarken gerçek evladını düşünmüş ve bu durum karakterini daha iyi oynamasına zemin hazırlamıştır.
gerçekten anne olmak onun rolüne katkıda bulunmuş ve çocuklarının annesiz kalacağını düşünmek de etkilemiştir.

çetin tekindor'un oyunculuğu da oldukça iyiydi, karısını ve çocuklarını canından çok seven, karısı iyileşsin diye evdeki eşyaları bile satan, iyi bir baba ve iyi bir eş rolündeydi.

bazı sahneleri komikti, mesela çetin tekindor'un hastane ziyaretine giderken oğlunun birini dolmuşta unutması olayı komikti. ^^

bazı sahneleri duygusaldı, karısının hastalığının çok ciddi olduğunu öğrendiği sahnelerden sonra sürekli içmeye başlaması, ailenin tadının tuzunun kalmadığı günler, aileyi bir arada tutan kişinin anne olması, duygusal gerçeklerdendi.

ailemiz bizim her şeyimizdir...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yavrularım (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim