üç
devamını gör...
0.

bir kere vereyim dedim, onda da ' bu kan sana anca yeter' dediler. insan ağız tadıyla* sevap bile işleyemiyor. cesaret edip gelmişim işte alsana. kan benim, damar benim yani.
devamını gör...
cok var cok ayrıca bunun yanında kok hucre bagiscisiyimdir. *
devamını gör...
:) :) kan değeriniz eğer tam sınırda ve sınırın altında ise sizin sağlığınızı tehlikeye atmamak için bağışınız kabul edilemez kapıdan içeri girene kadar kan sizin damar sizin fakat içeri girdikten sonra kurumdaki tüm personelin kanı damarı olduğundan sorumluk onlara geçtiğinden dolayı sizin sağlığınız öncelikli olur amaç kaş yapayım derken göz çıkarmamak yani kan ihtiyacı 1 kişi iken 2 kişi olmaması.
devamını gör...
her aşura günü* mazlum bir şekilde şehid edilen hz. hüseyin 'in, kerbela'da dökülen kanının hatrına kan bağışlarım. 15 yıllık bir geçmişi vardır bu alışkanlığımın.

bağış, kime ulaşmış ise helal-i hoş olsun.
devamını gör...
kan bağışı madalyam var, ikinci madalya da yolda.
aslında kızılay'a bağış yapmak istemiyorum ama ihtiyaç sahipleri geliyor aklıma.
devamını gör...
başlığı okuyup anlamadım, içeriğe baktım yine anlamadım. kaç kere kan bağışladınız denilmek istenmiş ama ben anlamamışım sanırım. kızılay'a 23 kez, kan bağışçısı aranıyor ilanlarından denk geldiğim 8-10 kez falan.
devamını gör...
1 maalesef. düzenli olarak kan bağışında bulunmak isterdim fakat 50 kg sınırını aşmam bir daha çok zor gibi.
devamını gör...
hayatımda sadece iki üç kere kızılay'a kan verdiğimi hatırlıyorum.
devamını gör...
bir elin parmaklarını geçmez.

ilk kan bağışımı yaparken kan grubumu bilmiyordum. kızılay'ın hemşiresi bana b+ olduğumu söyledi. bir buçuk yıl kadar sonra, ehliyetimi alırken a+ olduğumu öğrendim. umarım benim o ilk bağışladığım kan b+ olarak işaretlenip birine verilmemiştir, umarım sadece bana yanlış söylenmiştir. aksi takdirde hayat kurtarmak için verdiğim kan, birini öldürmüş olabilir, bu korkunç bir şey.

artık sadece ihtiyaç halinde hasta adına bağış yapıyorum. zaten benim kan grubum halk arasında köpek kanı diye adlandırılıyor, elini sallasan a+ insana çarpar, çok da önemli değil yani.
devamını gör...
düşük tansiyonuma rağmen, altı kez vermeyi başardığım sayı.
en az o kadar da geri gönderilmişliğim var.
gidin, ciğer yiyin 3 ay sonra gelin diyorlar.
ciğer ve ben diyordum ve dönüyordum.
kanım bazen bana kadar oluyor, işte ne edeyim.
bana kalsa alsınlar ama almıyorlar.
ellerinde kalayım istemiyorlar.*
en son geçen gün vermiştim, sonrasında bayılınca zirvede bırakmaya karar verdim.
ben tamamım.
kan vermek için yaşlandım, kabul ediyorum.
devamını gör...
tip 2 diyabet hastası olduğum için yapamıyorum. ben direkt organlarımı bağışladım. ölünce işe yarayacak organım kalacak mı orası meçhul.
devamını gör...
çocukluk hayalim 18'e girince düzenli olarak kan bağışı yapmaktı. :))

fakat gelin görün ki kilom gerekenin altında olduğu için kan veremedim. çünkü senelerdir 50 kilonun altına cikamamaktayim.*
devamını gör...
4
devamını gör...
benim kanım bana zor yetiyor. bir keresinde kan verme girişimimi "bizim sana kan bağışlamamız lazım" diyerek reddetmişlerdi.
devamını gör...
0.

iğnesiz kan bağışı icat edilmeli.
devamını gör...
27 ( yirmi yedi )
bronz madalyayı da gümüş madalyayı da hak ettim ama kızılay merkezine gidip almadım bir türlü.
darısı altın madalyaya ( 35 bağış ) ve kısmetse plakete ( 45 bağış )

kan bağışı yaptıktan sonra zamanı geldiğinde sms geliyor telefonunuza ; kan bağışında bulunabilirsiniz, diye.her sms’ten sonra en yakın kan alma birimine gidip kanımı veriyorum. aksattığımda ise cidden fiziksel rahatsızlıklar hissediyorum. başım ağrıyor, ruhum bunalıyor, uykum daha verimsiz oluyor. rahmetli babaannem beni kan boğuyor deyip kendinden şırıngayla kan aldırırdı sık sık, ben küçükken. onun gibi oldum ben de geciktirince kan boğuyor beni.
devamını gör...
bir elin parmaklarını geçer.
devamını gör...
sıfır. kırk yaşıma geldim, ne yaparsam yapayım bir türlü şu kan değerlerimi normal düzeye getirmeyi başaramadım ki.. kanım bana yetmiyor, ben sürekli alıcı durumundayım, maalesef bir türlü bağışlayacak duruma gelemedim. kan bağışında bulunan herkese çok teşekkür ederim zira ben ve benim gibi kansızlar * sizin sayenizde hayattayız. sağ olun, var olun, kendinize iyi bakın, kan vermeye devam edin.
devamını gör...
sıfır
50 kilo altındakilerden almıyorlar
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların yaptığı kan bağışı sayısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim