bu aralar editlerde sürekli gördüğüm tabir, öğrenmek şart oldu artık
devamını gör...
udemy 28₺ yapmış tüm kursları aldım 2-3 tane python falan ama sınav senesi işte. gerçi yazılım öğrenen okuyandan kolay is bulur daha kolay para kazanır
devamını gör...
günümüz dünyasında öğrenmenin büyük avantajlar getirdiği durumdur. sosyal medyada bu arada çok komik espriler görüyorum hepsi hem komik hem doğru. sadece yazılım değil office programlarını photoshop programlarını da öğrenmek gerekiyor.
devamını gör...
22 yıllık yazılımcıyım, belirli bir yazılımı öğrenmek isterseniz ya kod ezberlemeniz gerekir yada algoritmayı kurmanız gerekir, bu sayede sadece coder olursunuz ve bir yazılım mimarının / mühendisinin altında çalışırsınız, kod ezberlemek öldürür, zaten github dan bulursun kodları, yazılım dilinin mantığını ve nasıl öğrenilmesi gerektiğini öğrenirsen gerçek yazılımcı olursun ve yeni çıkan bir yazılımı öğrenmen 1 haftanı alır, oradan web, mobil, masaüstü, dağıtık uygulama allah ne verdiyse yardırır gidersin, tüm bu dediklerim veritabanı, web service, api ve tüm connection stringler içinde geçerlidir, mantığı öğren kodu boşver..
devamını gör...
orta ve üst seviyede bir bilgisayarınız yoksa ve alacak durumda değilseniz, işinize pek de yaramayacak bir emir cümlesi.

1-2 dil, 3 boyutlu modelleme falan biliyorum bir miktar, ama bilgisayar nedeniyle geçirdiğim sinir krizlerinin haddi hesabı yok.
devamını gör...
son yıllarda herkese dikte edilen önerme.

yapmayın gençler, herkesin yeteneği farklı.

yazılım/matematik mühendisliği bilenlerin bile sektörde yer edinebilmesi için
en az 4 5 adet programlama dilini uzman seviyesinde biliyor olmaları gerekiyor.

büyük takımlarda çalışan yazılımcıların da jira (yazılım), git (yazılım) gibi versiyon sistemleri konusunda deneyim sahibi olması gerekiyor. yazılım sadece "hello world" değildir.

kısaca gözünüz kesmiyorsa gerçekten başka yeteneklerinize odaklanın.

başarılar.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
geçmişe ışınlanıp tütün çiftçisi dedelerimin kulağına fısıldamak istediğim cümle.
devamını gör...
#1631470
var, udemy.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir emir cümlesi.

bu iş için gerekli olan başlıca özellikler, merak, uzun süre pc başında oturmayı sevmek, kendini geliştirmekten kaçmamak, yeniliklere açık olmak ve yaratıcılık. gerisi pratik yapmaya kalmış. bir de ingilizce bilirseniz çok iyi olur. hele kafanızda bir proje varsa, tadından yenmez!
devamını gör...
iyi bir ingilizce ile matematik lazım. ayrıca işin felsefesini öğrenmek istiyorsan da sayısal elektronik öğrenmen gerekecek. amacın para kazanmaksa hiç boşuna kendini yorma derim. gerçekten öğrenmek istiyorsan da entryi sadece favla dm den kaynak atarım.
devamını gör...
öğrenelim.
devamını gör...
gir youtube yaz öğrenmek istediğin dili çalışmaya başla.
devamını gör...
öyle bir pumplandı ki bu konu. bazen kendi işimden sıkıldığımda yazılım mı öğrensem acaba diye soruyorum kendi kendime. tabii bu soruyu hiçbir zaman cevaplandırmadığım için hayatıma aynen devam ediyorum. dünyayı yakalamak gerekiyor, gençler öğrensin.
devamını gör...
bu tavsiyede bir takım sıkıntılar var. yazılım konusunda azim ve çalışma kişiyi bir noktaya kadar getirebilir. yeterince çalışan herkes bir web sitesi, web app, mobil uygulama ve basit oyunlar geliştirebilir. birinin 6 ayda geldiği noktaya 2 yılda geliyorsanız ya da 3 aylık projeyi 6 ayda tamamlıyorsanız vaktinize de çabanıza da yazık olur ama kişisel tercihtir sonuçta.

gelelim ileri düzeye. bana göre ileri düzeyde kritik 2 tane eşik var.

ilki algoritma. hani genelde en başta öğretilen. insanların "öğrendik artık tamam" sandığı konu*. büyük şirketlerde üst pozisyonlar için görüşme yapmış olanlar bilir ki; odaklandıkları nokta sizin soruna yaklaşımınız ve çözme stiliniz/stillerinizdir. bu noktada algoritma görüşmenin her zaman ana konusu olur. birikim ile beraber yetenek de ister.

ikincisi ise hakimiyet. bunu şöyle anlatabilirim: bu eşiği atlayan tipler artık çalışan bir kod yazmanın çok ötesine geçmiştir. yazdığı dile ve donanım anatomisine tamamen hakimdir. kodlama yapılırken hatta kodlamadan önceki aşamada bile önbellek, ram ve işlemci kullanımlarını göz önüne alarak geliştirme yaparlar(optimizasyon ve performans iyileştirmesi değil). framework ve game engine geliştiren kitle örnek olarak gösterilebilir.

sözün özü yazılım sadece azim ve çalışma ile halledilecek bir konu değil*. yukarıdaki tanımlar(özellikle eşikler) kişisel uydurmalarımdır. global tanımlar değillerdir.
devamını gör...
ay bir ofisleri var. sırf orada çalışmak için öğrenirim. çok güzel ya. hele java üzerine çalıştıkları için her yer oyun oynama alanı. müthiş bir yer.

oyun tasarımcıları içerde pijama ve terlikle dolaşıyor. işin özü yazılım öğren. sana da kolay gelsin canım. bugünkü kill'in çok olur inşallah.
devamını gör...
eğer ki, yazılım öğren deniyorsa size, size bunu söyleyen kişinin yazılım bilimi ile bir alakası ilgisi yoktur, kaba taslak 2-3 terminoloji bilgisi vardır, az çok da duyduğu kadar dillerin çalışma prensiplerini biliyordur fazlası yok. console.writeline("hello world") ile olmuyor o iş.
kendiniz şöyle bir araştırın, onlarca farklı alt kola dallanıp budaklanan bir sektör, yazılımcılık.
''projem var ağğbi'' geç o ayakları, pedal çevirmeyi bilmeden bisiklet tamir dükkanı açamazsın.
3 altın kuralı var bunun kendi başına öğreneceksen.
1-hayatsız olmak.
2-birin aynısı.
3-ikinin aynısı.
devamını gör...
ben latince öğrenmek istiyorum. ha yapay zeka yazılım vs sinirbilim dalında çok ilgimi çeken bir alan ama iş olarak yapmak istemem. yazılımı da kurumsal bir işte kullanmak istemem. e iş olarak yazılımı bir hobi olarak görmüyorum. romayı antik dünyayı anlayayım daha ilginç diyorum. neticede yazılım öğrensem de bill gates olurum gibi bir iddiam yok. bill gates’in bildikleri de taş çatlasa güneş dünyayı yok edene kadar dünyevi bir anlam taşır.

ha kardeşim neden bu başlıkta yazıyorsun o zaman diyebilirsin. yazasım vardı akışta da bu başlık denk geldi akıştım.

edit: ha bu arada nöronlarımda yeni bir bill gates yaratabilecek kapasite olduğuna da inandığım yok. iddiam yok derken sanki olabilirmiş gibi bir anlam oluyor. hani bu nöronlar 28 yıl önceden farklı sinapslar kursa da beceremezdi onu öyle bir genetik materyal yok. ondan herkesin yazılım öğrenmesine de gerek yok bence (tabii ilgilisi değilseniz).
devamını gör...
(bkz: kolaydı)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazılım öğren" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim