yürüme seven insan motivasyonu.
yolları yürüyün ya onlar aşınmaz, eskimez anlamında söz.
yanisi dünya bizim, tepe tepe kullanalım diyor. eskitmeden gitmeyelim diyor.

buradaki yürümek; her anlamda yürümek olabilir, seven sevdiğine yürüsün, seven o da beni sever mi diye yürüsün, sevme potansiyeli olan rastgele yürüsün.

nerde hareket orda bereket.
devamını gör...
çoban sülonun, grev, yürüyüş, eylem yapanlara söylediği alaycı ifade...
devamını gör...
melun süleyman'ın "yürürseniz ekime yürümezseniz dikime" mealinde söylediği söz.
devamını gör...
''yolları yürüyün ya onlar aşınmaz, eskimez anlamında söz.'' aslında pek o anlamda bir söz değil.

8 kasim 1968'de adalet partisi ankara il kongresinde suleyman demirel o dönem protestolar için yollarda yürüyen ve anayasal protesto hakkını kullanan insanlara karşı bu alaycı cümleler ile aslında kafa bulmuştur ve protestoların bir şeye yaramayacağını, siz ne yaparsanız yapın biz bildiğimizi okuruz demeye getirmiştir.

yani sevgili yazarlar bu söze kanıp yürüyerek yolların aşınmayacağını sanmayınız, çünkü hakkınızı almaya çalışırken birisi çıkıp yolların aşınmadığını size kanıtlar, kalpler kırılır, gökten üç elma düşmez ve hiç kimse huzura ulaşamaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yollar yürümekle aşınmaz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim