bir güruhun talebi.

hangi güruhun? dj akman dinlemiş güruhun, doksanlarda komik renkli şeylwr giyip arabeskten içi geçen güruhun, 80 anayasasına evet diyen güruhun, 70 kerde sokaklara dökülen sağcı solcu diye birbirimi vuran anısını sevdiğim r*mantik güruhun, 60 larda statükonun orduya sızmasına dur dememiş iki kitap okınuş cahillerin, 50 lerde nato ülkesi olup da bunu kendine layık göremeyen güruhun, 40 larda hiçbir ekonomik atılımda bulunmamış müteşebbissiz toplumdan kalan güruhun, 30 larda demokrasinin d sini tınlamamış güruhun.. devam ederim de toplum buna hazır değil.

özetle z kuşağı cs go da birbirini vuran bir kuşak. sokaklarda birbirini vurmuyorlar en azından. dahası azınlık da olsa şimdiki toplumun oranına göre çok daha araştırmacı aydın demokrat liberal bir çizgiye sahip z kuşağı mensupları da çok sayıda var.

ve son olarak önemli mi bilmiyorum ama z kuşağı değilim.

sadece şuna eminim gençliğe böyle bir ülke verdiği için özür dilenesi gereken yaşlılar yeni nesili suçluyor.

iyisini de kötüaünü de bu çocukları siz yetiştirdiniz.
devamını gör...
doğdular, neyi yasaklıyorsun. üç çocuk tasvip ediyordun. daha dün. şimdi de 68 kuşağını mı özlüyorsun? teyp bey? cızırtılı geliyor sesin??
devamını gör...
kendileri de şu ana dek hiç bir işe yaramadıklarını, bomboş bir hayat seçtiklerini bildikleri, gördükleri ve zaman zaman bunun farkına vardıkları için, bu tür başlıklar açıp, bizim eksiklerimizi suratımıza vurmayın dercesine zırlayan bebe başlığı.

kendinizi bu şekilde kafa kaldırarak, sağa sola, bir ülkenin geçmişine çatıp, ukalalık yaparak, kısaca sürekli konuşarak değil,

kafanızdaki, beyninizdeki iyi ve güzel düşünceleri eyleme dönüştürerek, hayata sokarak, bizlere, herkese göstererek kabul ettirebilir, hak ettiğiniz saygıya sahip olabilirsiniz.

senin o 70 güruhu, 80 güruhu, canını ortaya koydu, ne için, özgürlük için,
senin gibi ukalalar gelip klavye başında özgürlük adı altında kendine saydırması için değil.

dinime küfreden müslüman olsa demişler,

saga sola vurdun geçtin,
sen, siz ne yaptınız bırak ülkeyi , kendiniz için derler adama ...

özgürlük, önüne gelene saldırmayı meşru kılmaz. azıcık hizan, azıcık terbiye ...

edit: gerçekten artık baydınız.
devamını gör...
sabah akşam margarin yiyen sağcı solcu diye kafa kesen insanların tiktok çeken insanlara hakaret etmesi.
tiktoku çok sevmiyorum ama sağcı solcu diye kafa kesen gençlerdense birbinin boynunu kırma efekti yapan gençleri tercih ederim.
devamını gör...
65+ üzerinden daha eğitilebilir oldukları kesin.
devamını gör...
z kuşağının neyinin yasaklandığını anlayamadığım bir tuhaf başlık.

yasaklara karşı olduğumu da not olarak düşeyim bu tanım öncesinde.

yalnız başlık sahibinin geçmiş kuşakları sorgularken kullandığı örnekler, tarihin temel prensibiyle çelişiyor. tarihe bugünden bakıp geçmişi yargılama hatasına düşmüş.

şimdi şöyle bir bakalım:

-30'lu yıllar dünyada faşizm yükseliyor, hitler avrupa'yı silindir gibi ezip geçmiş. atatürk kadın hakları diyor, laiklik diyor. okuma yazma oranı %10 küsur olan bir toplumu değiştirip dönüştürmeye çalışıyor. köy enstitüleri açılıyor, okuma yazma seferberliği vs
demokrasinin d'si olması için önce toplumun demokrasi nedir onu anlaması gerekiyordu ve herşey bu bilinçle yapıldı.

-40'lı yıllar: dünya savaşı tüm hızıyla devam ediyor. bütün dünya devletlerinde ordu en kuvvetli güç haline gelmiş, türkiye parasızlıktan kıvranıyor, hitler edirne sınırına dayanmış. müteşebbislik mi demiştiniz? hangi parayla kuracak, hangi pazara hitap edecek.

-50'li yıllar: nato ülkesi olmak demek bir kutup seçmek demektir, biz de seçtik. acısı 70'li yıllarda çıkacak, oraya geleceğim. burada başlık sahibinin argümanını anlayamadım.

-60'lı yıllar: cumhuriyet tarihinin anayasalar özgürlükler açısından en demokratik yılları. menderes ve arkadaşlarının idamı çok büyük bir hatadır, evet.
61'de darbe olduğunu herkes bilir de, aynı yıl seçimlerin yapıldığını kimse hatırlatmaz nedense. sonradan o 61 anayasası bize bol geldi diye daraltıldı. özgürlüğün bolu darı mı var?
idam cezaları 71'de infaz edilse de, deniz gezmiş ve arkadaşları bu özgürlükler dönemini tamamen kapatmak için seçilmiş kurbanlar oldular.

-70'li yıllar: dünyada 68 kuşağı fırtına gibi esiyor, beatles taa amerika'dan sesleniyor.

ımagine all the people living life in peace,
you may say ı'm a dreamer
but ı'm not the only one
ı hope some day you'll join us
and the world will be as one

avrupa'da durum bizden farklı değil, son kalan diktatörler direniyor, franco, salazar. ama bizde sağ sol kavgaları dışında bir büyük sorun daha baş gösteriyor bu arada . kıbrıs harekatından dolayı ambargo yiyoruz. nato'yu fazla içimize sindirince de bu oluyor işte. silah ve gıda ambargosuyla geçen yıllar. o sokakta eline silah verilen romantikler in yaşları z kuşağının ilk üyeleri kadar, çoğu lise veya üniversite öğrencisi. kendince hepsi memleket sevdalısı. asıl oyun kurucular dışarıda.

-80'li yıllar: denize düşen yılana sarılır vakası. türkiye'ye abd tarafından biçilen gömleği giydiriyorlar sonunda. ambargoyla yola getirilmiş halk, sağ sol çatışmasının da etkisiyle kendini güvenli olduğunu düşündüğü sulara bırakıyor. abd güdümlü bir askeri rejim.

bu güruh diye bahsedilen kişileri tanımıyorum. bunları yazmaktaki amacım o güruhun da kendi döneminin şartları içerisinde bir mücadele verdikleri, aşağılanmayı haketmedikleri. kazandılar, kaybettiler, tuzağa düştüler. herşeye rağmen bugün otoriter bir iktidara karşı hala iyi kötü bir muhalefet varsa, ona karşı direnci ayakta tutan o günleri yaşayan kuşak ve o günlerin kazanımlarımından kalan mirastır, başka bir şey değil.

z kuşağı hiç birini yaşamadı o travmaların ve dilerim ki hiç yaşamasın. onları bekleyen sınav, maalesef yoksulluk, işsizlik. bir noktada kendi gelecekleri için ipin ucundan tutmaları ve kendi ellerinden geldiğince bir demokratik mücadele vermeleri gerekecek, o işler de cs go oyunundaki becerilerini geliştirerek olmaz maalesef.

not: y kuşağı
devamını gör...
dar ağacında sallandıracaksın, ne yasağı?

bu kuşaktan olsa olsa hentbol topu olur.

şu an ne alaka bilemedim ama çok sinirlendim ya.
devamını gör...
anlayamadığını daha doğrusu anlamak için çaba göstermediğini dışlamaya çalışmaktır.
silik kuşaklar da oldu tarih boyunca, mücadele eden de...
her şeyi bırakıp kendini refah ve eğlencenin kuralsız yaşamanın cazibesine kaptıranlar da.
yasaklamak nedir acaba?
*
ve her kuşak, bir öncekinin beğenmediği bir nesil oldu genelde.
yani yasak masak yok. rahat olsun yeni nesil.

*
devamını gör...
imkansızdır.
devamını gör...
bugün nasıl geçti. ım. durup dururken yasaklandım. niye ? z kuşağıyım diye..
siz moruklarla devam edin.
devamını gör...
kafa dağıtmaya sözlüğe girdim bir baktım engellenmişim. vay be buna da şükür darağacında da sallandırabilirlerdi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"z kuşağını yasaklamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim