varlıklı olduğu günlerinde giyimine özen gösteren kişi, eski durumunu yitirince mevsime, modaya uymayan şeyler giyer.
devamını gör...
barış manço'nun* nane limon şarkısında da geçen deyim.
devamını gör...
zürefa kelimesini zürafa olarak anlayan ve karıştıranların çokça olduğu atasözüdür.
buradaki zürefayı, zarif kelimesinin çoğulu olarak kibarlar, nazikler olarak düşünebiliriz. düşkün ise refahını, onur ve değerini yitirmiş, geçim sıkıntısına düşmüş manasında olmalıdır.
buradan hareketle tdk'deki anlamına bakalım: "daha önce iyi bir durumda olan kişi bu konumunu kaybettiğinde uygun olmayan, yersiz davranışlarda bulunur" anlamındaki sözdür.
devamını gör...
bir rivayete göre osmanlıda lezbiyenlere üstü kapalı söyleyebilmek için zarif derlermiş. zarif ise zürefanın çoğulu. lezbiyenler birbirlerini tanıyabilmek için beyaz giyerlermiş. bu başlıktaki sözün anlamı çok azgın lezbiyen kış olmasına rağmen beyaz giyer anlamında. gerçek midir değil midir bilemem. yanlışlanabilir benim gözümde.
devamını gör...
yaşadığı hayat standartlarında giyinirken o standartları kaybettiği halde giyiminden kuşamından taviz vermeyen kimseler için kullanılan deyiş.
devamını gör...
yıllarca zerafet düşkünleri kışın bile beyaz giyinir olarak anladığım söz.
devamını gör...
beyaz riskli ya, kaliteli kumaştansa güzel duruyor da adi bir kumaşsa pazarcı teyze gibi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zürefanın düşkünü beyaz giyer kış günü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim