genel olarak herhangi bir şeye karşı isteğim yok. en basit şeyler için bile (mesela su içmek, yemek yemek, tuvalete gitmek gibi)
duygu anlamında çok az şeyi çok kısa süreliğine hissediyorum. mutsuzluk hissi bile yok.
bazen bir şey hissetmek istediğimde ne yazık ki bedenime ufak zararlar vermeyi tercih ediyorum ki bir his hissedebileyim. (buraya bir edit yapma ihtiyacı hissettim örneğin kendimi çimdikliyorum, ya da el baş parmaklarımın yanına tırnaklarımı sürtüyorum)
gelecekten umudum yok ya da kaygıyla bakıyorum.
odaklanamıyorum.
zaman zaman çok basit kelimeleri ya da günlük olarak yaptığım bir şeyin nasıl yapılacağını unutuyorum.
cildimin rengi değişti, daha koyu görünüyor.
saçlarım dökülüyor.
sık sık mide/bağırsak sorunları yaşıyorum.
adet olamıyorum ya da düzensiz oluyorum.
geceleri uykum bölünüyor. ayın büyük çoğunluğunu hiç uyumadan geçirip sonra bir gün 24 saat kadar uyuyorum.
sese ve ışığa karşı hassasiyet seviyem değişti.

not: yaklaşık 10-12 yıldır dalgalı bir seyirde majör depresyon ve anksiyete ile mücadele ediyorum. bunlar şu dönemde depresyonumu kontrol etmekte zorlandığım ve ne yazık ki düzgün bir destek mekanizmasına ulaşma imkanım kısıtlı olduğu için tecrübe ettiğim şeyler. bu 10-12 yıllık sürede her zaman bu seviyede olmadı. daha iyi ve daha kötü günlerim oldu. depresyon keşke sadece kendini kötü hissetmek olsaydı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"depresyon belirtileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim