amerikayı yeniden keşfetmiyorum, sadece söylemek istediğim birkaç çift söz var.

corona’dan itibaren tüm dünyada değişim yaşanacağı düşüncesi vardı. fakat ilk süreç hızlıca atlatılınca sanki yakın bir zamanda tekrar eski hayatımıza geri dönebilecekmişiz gibi bir imaj oluştu zihinlerimizde. ve sahiden ikinci patlamanın ardından görüyoruz ki sahiden artık uzunca bir süre hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. çünkü sayısal olarak bakarsak günlük vaka sayıları ne kadar yüksek olursa olsun türkiye özelinde konuşacak olursak sayı milyona ulaşmadı. fakat hatırlarsanız pandeminin başlangıcında insanların ortalama yüzde yetmişinin bu virüse yakalanacağı tahmin ediliyordu. yani demek oluyor ki daha ulaşılacağı tahmin edilen sayının çok çok altındayız. hala.

(bkz: slavoj zizek) geçtiğimiz günlerde bir röportaj verdi ve orada kullandığı bir cümle bayağı ilginçti. virüsün üçüncü dalgasının bir akıl hastalığı dalgası olacağından söz ediyordu. şimdi düşünüyorum da, en son ne zaman sahiden mutlu bir insan gördüğümü hatırlayamıyorum. herkes mutsuz, bu çok ilginç değil mi? kolektif olarak bir depresyona sürükleniyoruz. ve öyle görünüyor ki bir çözümümüz de yok.
devamını gör...
disiplin döneminden çıkıp kitleleri denetim dönemine sokuyorlar.
aşı ve hes kodu altında denetimli serbestlik içerisinde yaşıyoruz.

kitlesel bunalım çağındayız ve insanlar hortlak gibi yaşıyorlar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kolektif depresyon" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim