zaman tüneli

biri durakta oturan travestiye yangın söndürme tüpü sıkar, diğeri otobüste şortlu kıza tekme atar, öteki vapurda oturan çocuğun saçını yakar. bir ara herifin biri yolda yürürken karşıdan gelen hiç tanımadığı birini bıçaklamıştı. iyice saçmasapan bir hal aldı ülke. önceden basit bir tartışma çıkar anama sövdü diye ya da yan baktı mevzusuna millet birbirini vururdu. saçma der eleştirirdik orda bile az çok geçerli bir sebep varmış. şimdi bırak bakmayı görmesen bile biri sana bilenip gelip saldırabiliyor. sokaklar çeşitli ruh hastalarıyla dolu. evinde oturan insanı izleyip asılanı mı dersin millete saldıranını mı ararsın e5'te namaz kılan mı istersin, otobüste birden slogan atan mı dersin her telden var. akıl sağlığı yerinde insan sayısı harbi harbi memleketin altın rezervinden az.
daima yanınızda kendinizi koruyacak birşey taşıyın. hep tetikte olun. hiçbir şeye aşırı kitlenmeyin. hele hele toplu taşımalarda falan asla uyumayın. önceden en fazla cüzdanı yürütürlerdi şimdi ya yüzünüze attırırlar ya delik deşik ederler ucu bucağı yok herşey olabilir. toplu taşımalar konulu japon pornolarına döndü.
devamını gör...

yahu hiç izlemedim , hiç de merak etmedim. bir kaç youtube videosuna denk geldim. bu efsane dedikleri esenyurt.
devamını gör...



seyircinin ısrarı ile spontane olarak “kalamış” eserini seslendirme kadarı alarak “işin ortalaması ‘kalamış’, arasına bir de gazel düşürebilirsek” diyip muzur bir gülüş yapan münir nurettin selçuk’un plak kayıtlarından daha hoş bulduğum bu “kalamış” performansı benim için en iyisidir. çünkü “kalamış” söylemekle kalmayıp hakikaten araya bir de gazel olan “aheste çek kürekleri mehtab uyanmasın” eserini iliştiriyor. bu spontane kararların bir de böyle kusursuzca işlenmesine mest oluyorum.
devamını gör...

sol kolda atatürk imzası.

dövme fiyatları çok absürt olduğundan orada kaldık. dövmeci bir kankam falan olsa muhtemelen vücudum zlatan ibrahimovic'inkine dönerdi orası ayrı.

küçükçekmece civarı elini vicdanına koyup millet ekmek bulamıyorken bir dövme çizimine bu kadar para istenmez halkın geneli asgari ücrete çalışıyor diye düşünen bir dövmeci varsa o pelerinsiz kahramanın bir mesaj uzağındayım.
devamını gör...

ne güzel başlık. gelişine bıraktım. her şeyin çok salakça gelmesi. bir yerde bir şey olacak ve şakaydı diyecek.
devamını gör...

ulan bu herif ünlümüymüş dedim başlığı görünce. şu sözlükte tuhaf tuhaf başlıklar gördüm de sıradan bir kokoreççinin başlık olacağı aklıma gelmedi. semtten bir esnafı başlık olarak görünce alakasız bir yerde türk bayrağı görmüş gibi oldum. şimdi balkona çıkıp bayrak asıcam.

başlık sahibi meşhur kokoreççi demiş de en meşhur olmayan meşhur kokoreççi olur bunlardan. neresi meşhur reyiz bunların. naptın yarım ekmek kokoreç karşılığı reklam mı aldın bu başlığı açmak için.
devamını gör...

factor v leiden mutasyonu, antitrombin-3 eksikliği, protein c-s eksikliği,ehler danlos sendromu gibi genetik hastalıklarda riski artar.

tedavide 6 ay heparin ve 2 yıl varis çorabı uygulanır.
devamını gör...

kalp krizinin erkeklerde çok daha fazla görülmesinin sebebi sigaradır.

kadınlar genelde sigara içmediğinden pek görülmüyor.
devamını gör...

umudum ve neşem.
devamını gör...

hayallerim.
devamını gör...

damar çapının yüzde 50 den fazla artması durumudur.

komplikasyonları ise aort rupturu, hipotansiyon, hipertansiyon,kitle basisi ve perikardiyal tamponadtır.
devamını gör...

kalp kapaciklarinin tamirinde ve değişiminde kullanilir.

biyolojik ve mekanik türleri vardır.

biyolojik olanların ömrü 10-15 yilken mekanik olanlar omurluktur.
devamını gör...

active parsiyel tromboplastin time'in kısaltmasıdır.

heparin takibinde kullanılır, normal değeri 30-40 saniyedir.
devamını gör...

meral azizoğlu - doktor civanım

kız fatma, nerden öğrendin böyle de göbek atmayı?

devamını gör...

bunun başlığı nasıl olmaz öncelikle?

halk ağzıyla kan sulandirici.

heparin antitrombin-3 ün etkinliğini 1000 katına çıkararak etki eden antikoagulan ilaçtır.

antitrombin-3 ise faktör 10a yı inhibe eder.

subkutan ya da intravenöz olarak kullanılır.

takibi aptt ile yapılır.

bir hastada heparin verilmesine rağmen aptt uzamiyorsa antitrombin-3 eksiligi vardir bunu çözmek için de hastaya taze dönmüş plazma verilir.
devamını gör...

özgür der ülkeler nasıl yönetilir, sınır nedir, vatandaşlık nedir, nüfus patlamasına karşı nasıl önlem alınır gibi konular hakkında ne düşünüyormuş bir açıklasın da bilelim. bu ülkenin vatandaşı olmayan kişiler gelip istediği gibi kalabiliyor o zaman bu arkadaşlara göre.

pek olası olmasa da şöyle bir şey varsayalım. dünyadaki tüm insanlar atıyorum paris'te yaşamak istiyor. bu insanlar fransız vatandaşı değil, hatta çoğunun pasaportu vizesi falan bile yok. ama özgür der mıdır ne zamazingodur bu arkadaşların mantığına göre oraya gidip yaşayabilirler. buranın vatandaşı değilsin hatta kaçaksın, kafana göre gelip burada yaşayamazsın dediğin anda ırkçılık oluyor ya. ses etmesin kimse tüm dünya paris'e sıkışıp yaşayalım olur mu.

şu dünyaya şirinler köyü muamelesi yapmaktan, pollyannacılık oynamaktan ne zaman vazgeçecek bu pembe gözlüklü arkadaşlar. o kardeşim edebiyatı yaptığınız afkanlar yolda oğlunuzu yakalayıp baça bazi kültürünü uyguladığında görürüz tatlı su hümanistliğinizi.
devamını gör...

yeni nesil oral antikoagülan ilaçtır.

faktör 2a yi inhibe eder .
devamını gör...

intima ve tunika media tabakalarının birbirinden ayrılması sonucu oluşan yalancı lumene kan dolmasidir.

ölümcül bir durumdur , hasta göğsünde ve sırtında yırtılır tarzda şiddetli bir ağrı ifade eder.

senkop,aort kapak yetersizliği,aort rupturu ve perikardiyal tamponad olabilir.
devamını gör...

konunun calhanogluyla alakasi yok.
ıstanbulda kaybedilen finale gonderme yapilmis , o sebeple turk bayragi konmus.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim