zaman tüneli

inanma yalan onlar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

geçmiştir umarım o istek
devamını gör...

(bkz: emmeli gömmeli çalgı aleti)
devamını gör...

işsizliktir o en iyisi değildir..
devamını gör...

hayatında hiç gördün mü ? diye sormak lazım önce..
devamını gör...

arabalar (cars) filminde lightning mcqueen ile the king arasındaki duygusal final sahnesinde mcqueen, kupayı kazanmak yerine kaza yapan rakibine yardım ederek yarışı bitirmesini sağlar.

orijinal replikler:

the king: what are you doin’, kid? (ne yapıyorsun evlat?)
lightning mcqueen: ı think the king should finish his last race. (bence kral son yarışını bitirebilmeli.)
the king: you just gave up the piston cup, you know that? (az önce piston kupasını kaybettin, farkında mısın?)
lightning mcqueen: ah. this grumpy old race car ı know once told me somethin’: it’s just an empty cup. (eh, tanıdığım mızmız yaşlı bir yarış arabası bana şöyle demişti: kupa dediğin boş bir kasedir.)

hayat bazen bizlere bir tercih hakkı verir.
her şey birinci olmak ya da kazanmak değildir. bazen kendimizden feragat ederek daha büyük kazançlar elde ederiz.
devamını gör...

çirkin. net.
devamını gör...

ulan egonu. ne kadar da çirkin bir kadınsın sen ya.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

siz daha delileri küçümseyin aha koskoca bursa'yı deli kurtarmış olm, ewed?
devamını gör...

osmanlı 1. dünya savaşından yenik çıkınca yunanlar batı anadolu’yu işgal etmeye başladılar.

önce izmir, balıkesir ve 8 temmuz 1920 günü güzelim bursa düştü.

ingilizler gemlik ve mudanya’ya asker çıkarmışlardı. halktan bazı kandırılmış kimseler yunan ordusunu hilafet ordusu sanıp seviniyorlardı bile.

bu gelişmeler içinde zayıf 56. tümenimiz şehri savunamadı. yunan başbakanın oğlu sofokles venizelos osman gazinin mezarını tekmeleyerek kalk osman torunlarını kurtar dedi.

işte bu bardağı taşıran son damla oldu. ulucamide toplanan kalabalık tophaneye yürüdü. 150 vatandaşımız yunanlar tarafından şehit edildi. mecliste milli yas ilan edildi. meclis kürsüsü siyah örtüyle kapatıldı.

ta ki 10 eylül 1922 tarihine kadar!

10 eylül 1922 günü başkomutanlık meydan muharebesinin bursa cephesinde albay deli halit paşanın komutasındaki 3. kolordumuzun 1. süvari tümeni şehre girdi. yunanlarlar ilk temas hacivat köprüsünde yaşandı. burada 14 askerimizi şehit verdik.

gedelek, muratoba, ihsaniye’de gün boyu çok şiddetli çarpışmalar yaşandı. nihayet akşam 20:00 civari yunanlar ateş kesip geri çekilme kararı aldılar.

işte bursa iki yılı aşkın yunan işgalinden sonra böyle kurtarıldı.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

acının en tatlı hali..
devamını gör...

neden sokmalı ismini koydun be dayı. sıvazlamalı daha uygunmuş
devamını gör...

yere cop atmak. sigara izmariti dahil ki baca gibi sigara iciyorum.
devamını gör...

yine de benim babam işte naparsın, ewed.
devamını gör...

paket?
devamını gör...

dışarı çıkalım muhabbet edelim dedik herkes pubg ye gömüldü. kurt yalnız takılıyor fakat kurt fuhuşmak için arabayla geleceği çok tenha bir lokasyon buldu. kurt bu yönden mutlu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

(bkz: soksafon)
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim