birceylangordumsanki - en çok favorilenen tanımları (1. sayfa)
1.
aydın'da eş cinsel olduğu için öldüresiye dövülen genç
en ağır küfürleri sergilemek isterdim ancak terbiyem müsade etmiyor. bu ülkede öz kızına tecavüz edip ruh sağlığı bozulmadı diyerek indirim alan insan var. ormanda tecavüz etmeye kalkıp eylemi gerceklestiremedi indirimi alan var. karısını öldürüp pearcing takiyordu deyip indirim alan var. öz babasının tecavüzü canlı yayında anlattı diye öldürülen ve babasını kamuoyuna mahçup etti indirimi alan var. tecavüze uğrayan hayvanlar var. bunlara ses çıkarmayanlar hêlak edilicez diyip lgbti bireylerine saldırıyor. ülke bunlarla hêlak edilmesiyle iki yetişkin birbirini seviyor diye hiç hêlak edilmez. ülkeye reset atılmalı gerçekten. size ne insanların aşklarından.
devamını gör...
3.
çocukların sorduğu garip sorular
anne ve babalarının düğün fotoğraflarına yada videolarına bakarken "beni neden goturmediniz" diyip ağlayanı biliyorum.
devamını gör...
4.
normal sözlük'e katkı sağlamak için yazarların yapabilecekleri
yazdığınız mesaja evliyim diye yanıt veren kadın yazara "yaa evlilik cinsel hayatı öldürüyor mu?" gibi saçma salak ve ahlaksız sorular sormayın. insanların özel alanlarını ihlal etmeye çalışmayın.
devamını gör...
5.
yazarların bugüne kadar hissettiği en büyük fiziksel acı
böbrek taşı düşürme ağrısı. öldürmez ama süründürür. *
devamını gör...
6.
7 yaşındaki kızın internetten satışa sunulması
dehşete düştüm. gerçekten kıyamet kopsun artık. *
devamını gör...
7.
saniyelik salaklıklar
kuaforlüğe yeni başladığım aylardı. bir müşterimin saçını boyamıstım ve 15 gün sonra yenilemek için geri gelmişti. her gün onlarca insan gördüğüm için unutmustum tabi ki. saçlarını incelerken kendimden emin bir şekilde "kim yaptı bu saçı. çok kötü olmuş. keşke bana gelseydin." demistim ve kadın suratima bakip, "siz yaptınız yaa" demişti. hayatımın en uzun ve en utanç verici anıydı.
devamını gör...
9.
ilginç genel kültür bilgileri
kuşkonmaz bitkisi bahar döneminde o kadar hızlı büyür ki; gün içerisinde oturup büyüyüşünü izleyebilirsiniz.
devamını gör...
10.
en sevdiğiniz muhteşem yüzyıl sahneleri
meryem uzerli'nin olduğu her sahneyi sevmişimdir. o diziden çıkınca, dizi de benim hayatımdan çıkmıştı.
devamını gör...
12.
sagopa kajmer
her "ama galiba bütün bu olanlara dayanamam ama hazırım" dediğinde ruhumda eşsiz yaraların kanamasına sebep olan insandır.
devamını gör...
13.
20 mart 2021 türkiye'nin istanbul sözleşmesi'nden ayrılması
kadınların bu ülkede yaşama şansları yok. şevval sam'ın dediği gibi herkes dövüşmeyi öğrensin. orman kanunlarına göre yaşayacağız artık.
devamını gör...
14.
yazarların en yakın arkadaşlarıyla tanışma hikayesi
yakın arkadaşımın olmaması gerçeğini yüzüme vuran başlık. ağlamiycaaamm, ağlamiycaaammm... * ben bi elimi yüzümü yıkayıp geliyorum. gözüme toz kaçtı.
devamını gör...
15.
en sevilen dizi çifti
santiago ve peralta (bkz: brooklyn nine nine) izlemeden asla uyumam :)
devamını gör...
16.
ısrarla hayal kurmanızı hayallerinizin peşinden koşmanızı istiyorum
kaygısı çok olan bir toplum hayal kuramaz.
devamını gör...
17.
güne bir şiir bırak
leylim,
nicesin gene?
beyninde mi, yüreğinde mi, başka bir yerinde mi, nerendeyse o inat yönünü yaratan dokuları öpmek isterim.evrende seni özler, seni isterim.başkaca hiç. ne taktığım, ne de vurulacağım bir nen yok. seni. sade seni.
nicesin gene?
beyninde mi, yüreğinde mi, başka bir yerinde mi, nerendeyse o inat yönünü yaratan dokuları öpmek isterim.evrende seni özler, seni isterim.başkaca hiç. ne taktığım, ne de vurulacağım bir nen yok. seni. sade seni.
devamını gör...
18.
yazarların şu an dinledikleri şarkı
buradan dinleyebilirsiniz. kendisi muazzam bir şarkıdır. benden size gelsin.*
devamını gör...
19.
en çok sevdiğiniz kitap ve karakteri
kafes ve yan karakteri tom. kaç kez okuduğumu ben bile saymayı unuttum. (bkz: josh malerman)
devamını gör...
20.
yaş ilerledikçe katlanılması zor şeyler
insanlar. yaş aldıkça insan daha çok uzaklaşıyor herkesten. daha az insan istiyor etrafında çünkü gerçek yüzleri görüyor. kimsenin göründüğü gibi olmadığını anlıyor.
devamını gör...