doğayı okuma sanatı konusundaki yetenekleri imrendirir. doris pilkington garimara kendi büyüklerinin gerçek hayat hikayesini anlattığı, filmi de olan “rabbit proof fence” kitabında aslında bundan bahseder.
almanya, fransa, italya ya da ispanya'da da farklı etnik kökenler bir arada yaşıyor biliyoruz ki. keltler, slavlar, cermenler, iberler vs. fakat bakıyoruz, almanlar, fransızlar, italyanlar ve ispanyollar kendileri.
eğer türkiye cumhuriyeti ve türk kimliğine sahip çıkıp, farklı kültürlerimizle bir arada yaşamayı öğrenmezsek korkunç hallere düşeceğiz. böyle tehlikeli bir coğrafyada kabile devleti gibi bölünmeye devam edersek daha çok canımıza okurlar.
arap alfabesini okumayı ya da yazmayı bilmeyenler için en iyi kitap akdem yayınları'nın "arapça yazma ve okumaya giriş" isimli kitabı bence. adım adım öğretmesi güzel. hala zorlanıyor olmam benden kaynaklanıyor sanırım ama başlangıçta edinilmesi gereken bir kaynak olduğunu söyleyebilirim.
eğer işiniz veya olmak istediğiniz şey bu kavramla ve politikayla ilintiliyse, genç yaşta dünyanın yükünü omuzlarınızda hissedebilirsiniz. türkiye siyaseti ve kurumları erkenden yaşlandığınızı hissettirir maalesef.
tömer'in online olarak çok az ders açtığı, bu nedenle kendi kendime çabaladığım dil. geçen aylara kadar istos yayın da online dersler açıyordu ama artık yok gibi duruyor. güzel öneriler olursa çok sevineceğim.
şu an 13-14 yaşında olanlara da tanıtılması gereken aydın. öğretilecek ki iki cümleyi birbirine bağlayabilene “tam bir aydın, büyük entelektüel.” denmeyecek.
pam beesly. hem işinde, arkadaşlarıyla mutlu hem fazla şeker, hem de bir adet yürüyen vicdan jim halpert var hayatında. bunun için anket başlığı doldurulabilir diye düşünüyorum.
her bilgi bir bilinç seviyesidir bence. artık ispatlanan konulardan biri örneğin bilgi üreten “şeyin” bilinç ürettiği. üzerinde fazlaca durunca korkunç, ama heyecan verici.
nedense bünyesinde farklı bir yönüme hitap eden şeyler yazdığım, gözümüzün nuru. malum yerde özellikle son 2 senedir dış politika, güvenlik, radikalizm, orta doğu ve kuzey afrika batağına saplanmış -yazarken karardı içim yine- ve uzun süredir bundan rahatsız olurken imdadıma yetişti.
mayıs 2019'da ingiltere'nin yeni poet laureate'i seçilmiş şair. ilginçtir, bu zamana kadar seçilen poet laureate'ler son zamanlarda postmodernistler, öncesinde de daha üst sınıflardan seçilirken, armitage şiirleri argo içerir, daha midlands modundadır. kendisi de işçi sınıfı bir aileden gelmektedir.
lise yıllarımda keşfedip hiç kopamadığım, canımın içi dizim. bir sahnesi var ki, son 1.5 yılımın özeti olabilir. izledikçe "aa iş hayatında ben." diyorum. o saflık, o abartış. burada.
ankara'ya ve kendi alanımdaki işime geri dönmek sanırım. tamam işte 1-2 ay denedim, olmadığını gördüm. buradakilerle ankara siyaseti kulisi döndüremiyorum.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.