elektronik müzik sever yazar profili

elektronik müzik sever kapak fotoğrafı
elektronik müzik sever profil fotoğrafı
rozet
kafa izninde
karma: 1317 tanım: 120 başlık: 8 takipçi: 48

son tanımları


belfast (film)

başrollerini ( önem sırasına göre ) jude hill, ciaran hinds, caitriona balfe, jamie dornan ve judi dench'in paylaştığı, 2021 yapımı bir kenneth branagh filmi.

film, 15 ağustos 1969 günü belfast'ın protestan bir mahallesinde katoliklere karşı başlatılan cadı avını bir aile üzerinden ele alıyor. ailenin en küçük üyesi olan dünyalar tatlısı buddy'nin gözünden, hem hala kuzey irlanda'nın yüzleşmeye cesaret edemediği ilgili dönemin mezhep savaşlarını, hem de kendi dünyasında usulca, ama sımsıcak akan hayatını izliyorsunuz 98 dakika boyunca.

her ne kadar dönemin zorluklarını çarpıcı bir şekilde aktarım konusunda sınıfta kalsa da, küçük bir çocuğun gözünden aşk, aile, memleket sevgisi, aidiyet gibi kavramları, nahif ve samimi diyaloglar vasıtasıyla anlatarak güzel bir yapım olmayı başarabilmiş. bu bağlamda sevgili kennet branagh'ın zor bir işin üstesinden ustalıkla geldiğini düşünüyor ve cömert davranarak filme 9/10 veriyorum.


ahh buddy'im, üzümlü kekim benim. döner misin yıllar sonra o kederli topraklara? bulur musun bıraktığın yerde sevdiceğin catherine'i? tarayıp okşar mısın o ipek saçlarını?
devamını gör...

bütün şarkıları mükemmel olan albümler

the cranberries - something else

ahh dolores ahh, yine sızlattın yüreciğimi.
devamını gör...

alkol yasağını allah'a havale eden chp'li

şeytana havale edeydi iyiydi dediğim chp'li. zira hiçbir akp'linin allah'a inandığını düşünmüyorum.
devamını gör...

ülkü ocaklarına girmek için gerekli şartlar ve belgeler

iq'nuz ayakkabı numaranızdan halliceyse herhangi bir belge istenmiyor diye biliyorum.
devamını gör...

toplu taşıma araçlarında gıcık olunan tipler

hadi yazın neyse de soğuk kış mevsiminde dahi sığır gibi kokmayı başarabilen bir kitle var. heh işte bu kitle ilgili tiplerin başında geliyor.

nasıl bir hayat yaşıyorsunuz ben anlamıyorum ki! parfüm, deodorantı geçtim abi hiç mi yıkanmıyorsunuz siz yani nedir?
devamını gör...

ilk buluşmada 5 lahmacun gömen hatun

gömdüğü lahmacunların cenaze namazını kılmaya talip olduğum kadındır.

iştahlı hatunlara bayılıyorum, ne yapayım?

(bkz: beni bul yiğidim)
devamını gör...

prezervatif ürünlerine büyük zam geliyor

(bkz: beklenen esprinin bir türlü gelmemesi)

biz bunları hep anlattık

buradan
devamını gör...

11 aralık 2021 black coffee istanbul konseri

covid önlemleri kapsamında, güney afrika - türkiye uçuşlarına kısıtlama getirilmesinden ötürü iptal edilen konser.

hay şansıma sokayım ya! 1 aydır bekliyoruz, iki dans eder stres atarız dedik o da yalan oldu. neyse ki first release'den aldığımız 310 liralık biletlerimizi yeni belirlenecek etkinlik tarihinde de kullanabilecekmişiz. biletlerimiz iptal edilseydi yeni etkinlik tarihine kadar aynı kategorinin fiyatı 500-600 lira bandına tırmanabilirdi. malum türkiye şartları. artık her olumsuzlukta bile bir güzellik arar olduk. *
devamını gör...

günaydın sözlük

günaydın sabahın zifiri karanlığında işe gidip akşamın zifiri karanlığında mesaisini bitiren hayat mağdurları. sizi de düşünen, seven birileri var. sizlere de günaydın. gününüz güzel geçsin.
devamını gör...

bob moses

18 aralık 2021 tarihinde klein phönix'te sahne alacak kanadalı duo.

piyasaya girdikleri 2012 yılından beri tarz olarak kendilerine en yakın gördüğüm monolink ile birlikte elektronik müziğe yeni bir soluk getirdikleri su götürmez bir gerçek. tom howie'nin o kadife sesine ise zaten diyecek birşey yok, alıp götürüyor.

kendilerini ilk kez dinleyeceğim için gerçekten çok heyecanlıyım. henüz bilet fiyatları açıklanmadı ama backstage'den aşağısı kesmez gibi.

bob moses live at griffith la usa
devamını gör...

nora en pure

gerçek adı daniela di lillo olan güney afrika orjinli isviçreli deep house prodüktörü.

purified records'un sahibi olmakla birlikte her hafta pazar günü aynı isimli podcastini soundcloud, mixcloud, spotify gibi online müzik stream eden platformlarda yayınlamaktadır. 2019 ve 2020 best house artist ( female ) ödüllerini kazanmıştır. hastasıyız!

dün yayınlanan podcasti için tık
devamını gör...

uncharted (film)

ulan fragmanı şimdi izledim de, resmen bok gibi olmuş! o nasıl bir cast ulan hayvanoğlu hayvanlar? nathan için tom holland, sully için mark wahlberg ne alaka oğlum alooo! bir de hikayenin ortasından başlamak nedir? ulan bir kerede şöyle güzelim serileri bok etmeyin yaa!

t: serilerini ayıla bayıla oynayıp bitirdiğim oyunun gram heyecanlandırmayan sinema uyarlaması.
devamını gör...

anın fotoğrafı

başlayalım mı bebeğim?

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hiç şehir dışına çıkmamış insan

''coğrafya kaderdir'' sözünün ete kemiğe bürünmüş halidir.

değil yaşadığı şehirden, köyünden hiç çıkmamış ardahanlı bir gençle tanıştım askerde. yaşamı boyunca çobanlık yapmış, okula gitmemiş. okuma yazmayı geçtim, türkçe bilmiyor. bölük komutanı kısa dönem askerlerden biriyle bana emanet etti bu çocuğu. ''alın şuna alfabeyi, türkçeyi öğretin'' dedi. çocuğun algısı o kadar kapalı ki, 1 yıla yakın, sancılı bir süreçle ancak konuşturmayı başarabildik. iletişim kurmaya başladıktan sonra çocuğa bir hırs geldi, geceleri saatlerce çalıştı. biz de yardım ettik. bir gün; ''oğlum bu kadar nescafe 3'ü 1 arada içme, midene zarar'' dedim. bu otobüsle birliğine teslim olmaya gelirken otobüste verilen top kek ve nescafe'yi ilk kez yiyip içmiş ve özellikle nescafe acayip hoşuna gitmiş. yolculuk boyunca 8-10 kez istemiş muavinden. vay be! dedim. o an için benim de algılarım kapandı ve benim için değersiz, alelade ve oldukça basit olan birşeyin bir başkası için ne kadar önemli olduğu konusunu mantıklı bir zemine oturtamadım. afrikasını, bangladeşini geçtim, acaba ardahanda doğmuş olsaydım şu an nasıl bir hayatım olurdu sorusunu sordum durdum kendime gece boyunca.

yani var böyle insanlar ancak çoğu zaman keyiften değil fukaralıktan gerçekleştirilemeyen bir eylem olarak çıkıyor karşımıza. ne yazık ki!
devamını gör...

cahilim demenin alternatif yolları

son gelen güncellemeyle birlikte ''telefonunu çıkar'' cümlesi, bu alternatiflerden birisidir.
devamını gör...

recep tayyip erdoğan en büyük devrimcidir

hahahasiktir şeklinde kısmen random gülmeme neden olan önerme.
2 yılınız kaldı gidiyorsunuz sülüüü! ondan sonra dönüp kimi yalayacağına bakarız artık. tabii yargılanmazsan.
devamını gör...

mürefte

tekirdağ'ın şarköy ilçesine bağlı bir mahalle, aynı zamanda memleketim. mahalle dediysek öyle merkezi sanılmasın. bağlı olduğu şarköy ilçesine 13 km, tekirdağ şehir merkezine ise 90 km uzaklıktadır. popülasyonu nedeniyle belde statüsündeyken 2014 yerel seçimlerinde mahalle statüsüne düşürülmüştür. zeytini ve şarabıyla ünlüdür. eski oyuncu ve model yasemin ergenenin de büyüdüğü yerdir ayrıca.

önümüzdeki hafta 4 günlüğüne gidip sezonu kapatacağım. var mı şarap isteyen? *
devamını gör...

meja (yazar)

zamanında all 'bout the money şarkısıyla kalbimizi fetheden minnoş bir hatun.

meja - all 'bout the money
devamını gör...

yalnız yaşamak

evlenmeden önce mutlaka her gencin deneyimlemesi gereken eylem. ( gerçi bu şartlarda evlenir misiniz, orası da size kalmış ) artı ve eksi kıyaslaması tamamen kişilerin kendileri üzerinden yapılacağı için doğal olarak bu konuda sadece kendi fikirlerimizi beyan edebiliriz. zira bu durumun tamamen iyi veya kötü bir duruma dönüşmesi kişinin karakteriyle alakalı. yaklaşık 10 yıldır yalnız yaşayan biri olarak kendi bakış açımdan değerlendirmek isterim.

+
* erken yaşta gerçekleştiği takdirde sorumluluk, ev geçindirme bilincini daha iyi anlarsınız.
* hafif yaratıcılığınız varsa mutfakta güzel vakit geçirebilirsiniz.
* sosyal biriyseniz arkadaşlarınızla harika vakit geçirirsiniz.
* yeni hobiler edinebilir, kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz.
* alkol aldıktan sonra ''ulan şimdi bizimkilerin karşısına bu halde nasıl çıkacağım'' endişesi olmaz.

çok fazla yazabilirim ancak benim için en önemli olanları kısaca bu şekilde belirtmek istedim.

-
* bir müddet sonra yalnızlığa alışırsınız. kapı zilinin çalması bile sizi rahatsız eder. anneniz sizi ziyarete geldiğinde bile kendinizi kendi evinizde yabancı gibi hissedersiniz, rahat edemezsiniz.
* moraliniz bozuk olduğunda ev üzerinize gelir. bu gibi durumlarda o an kendinizi bir yerlere atıp sosyalleşmezseniz bok gibi bir psikolojiyle gözleriniz tavana takılmış bir şekilde saatlerce uykuyu beklersiniz.
* temizlik hastası bir anne tarafından büyütüldüğüm için düzenli olmak benim için kaçınılmazdı. en büyük problem olan ev temizliği konusunda hiç sıkıntı çekmedim. ancak dağınık ve depresif bir yapınız varsa ( bazı arkadaşlarımdan biliyorum ) eviniz potansiyel bir çöp evdir ve işin kötüsü tembelliğe alıştıktan sonra bunu düzeltmek çok ama çok zordur. beraberinde çeşitli hastalıklar da cabası.

çok uzatmadan bu şekilde bitirelim. merak eden olursa sorularınız için deneyimli bir yalnız yaşayan olarak bir tık uzağınızdayım.

teşekkürler.
devamını gör...

sözlük yazarlarının tespitleri

karışmak elbette haddime değil ama asgari ücretle çalışan adam hiç düşünmeden çocuk yapıyor. "abi bu şartlarda iyi cesaret" diyorum "soyum yürüsün" diyor. ya hareketlere bak, laflara bak yaa! olm lordlar kamarasından gelmiyorsun sen haddini bil! bu ne özgüven?
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim