fani torunu yazar profili

fani torunu kapak fotoğrafı
fani torunu profil fotoğrafı
rozet
karma: 2431 tanım: 218 başlık: 17 takipçi: 30

son tanımları


bir böcek ilacı olarak alkol

sivrisinek de bir böcek ise etki etmeyen ilaç. tatilde bacaklarıma rakı sürdüm de hiç mi fayda etmez. bir haftalık kan stoğu yaptı alemci sivrisinekler.*
devamını gör...

fellas

kendisi türk menşeli, temiz içerikli ve ara öğünler için oldukça doyurucu protein barlarına sahip bir marka. gelgelelim benim deneyimime... açıkçası barlarını yemekte epey zorlandım; devenin ağzında otu döndürdüğü gibi ağzımda döndürüp durdum. tadı kesinlikle bana hitap etmedi. içlerinden yenilebilir dediğim tek ürün, portakallı kakaolu barı oldu.

​granolasından da pek keyif alamadım. bu markadan bundan sonra glutensiz yulaf ezmesi dışında bir şey alacağımı sanmıyorum. küçük bir dipnot: yulaf da rusya’dan ithal edilip türkiye’de sadece paketleniyormuş.
devamını gör...

reha muhtar

sabetayist olduğu iddia edilen, gülşen ile ilişkisi dışında aklımda yer etmeyen medya çalışanı.
devamını gör...

almanya bizimdir diyen kürt

tabii ki onların. özerklik de hakları.

(bkz: itmeyelim arkadan arkadaşlar)
devamını gör...

girişi güzel olan şarkılar

kıraç - yalan
devamını gör...

1 haziran 2026 türkiye kuzey makedonya maçı

deniz gül'ün golüyle 3-0 öndeyiz *
barış alper ile 4 olduk. *
devamını gör...

zeynep mido çavuş

#3993135 propaganda demiyoruz biz ona, akademik bilgi sayın yazar.
devamını gör...

zeynep mido çavuş

çanakkale savaşı'nın az bilinen ancak oldukça etkileyici hikayesine sahip kadın kahramanlarından biridir. kosova'dan gönüllü olarak katılan sekiz taburun içinde yer alan kahraman dragaşlı kadınımız. 12 yaşında ülkesinde "onbaşı" ünvanını almış, çanakkale savaşı'ndaki başarılarından dolayı çavuş ünvanını almış keskin nişancı kadın savaşçı.

avustralyalı piyade j.d.davies, annesine yazdığı mektupta, kendilerine karşı çarpışan bir kadın savaşçıyla ilgili olarak: "benim de vurulduğum 18 mayıs 1915 günü, keskin nişancı bir türk kızı pusuda çarpışıyordu. gizlendiği yerden gün boyunca ateş etti ve çok sayıda adamımızı vurdu. ancak gün bat­madan, bir avustralyalı tara fından vurulmasına gene de üzüldüm. güzel, yapılı ve tahminen 19-21 yaşlarında genç bir kızdı. ölü olarak ele geçirdiğimizde yanında başka bir türk'ün ölüsünü de bulduk. genç kızın bedeninde tam 52 kurşun yarası vardı... bu savaş korkutucu"
ruhun şâd olsun zeynep mido çavuş.
(bkz: nevin yazıcı, "çanakkale savaşı'nda türk kadınının rolü")
devamını gör...

geceye bir şiir bırak

herkesin herkesten biraz almak istediği bu çağda/ sen birinin her şeyi olmak istiyorsun/
birinin/
ama her şeyi/

seyyidhan kömürcü - yastığının altındaki muska mektubu
devamını gör...

birden fazla defa konserine gidilenler

°şebnem ferah (4 kez. üni. şenliklerinin marabası olarak mecburen)
°gece yolcuları (2 kez, den den)
°ebru gündeş ve funda arar (2 kez, otele başka insan gelmiyorsa ben n'apim)
devamını gör...

ludwig wittgenstein

adolf hitler'in okul arkadaşı. aynı yaşta olmalarına rağmen zekasından ötürü bir üst sınıftadır ludwig.
avusturyalı bir yazar taşralı, fakir ve başarısız hitler'in, okulun en zengin yahudi ailelerinden birine mensup bu dahi çocuğa karşı duyduğu aşağılık kompleksinin antisemitizmini tetiklediğini iddia eder. ancak tarihçiler bunun zorlama bir kurgu olduğunu iddia ederler.
devamını gör...

en gereksiz meslekler

mülki idare amirleri; (vali, kaymakam) ve milletvekilleri. ülkemizde bir işlevleri yok; vali, kaymakamın işlerini bakanlıkların idari teşkilatları, belediye başkanları yerine getiriyor zaten. milletvekili ise başlı başına gereksiz. anca mali yükler.
devamını gör...

gri tarantula (yazar)

#3991783
göz kendi kalbindekini görürmüş. teşekkür ederim sayın yazar. samatya airlines'a binmemeye çalışıyorum. *
devamını gör...

güne bir kedi bırak

klasik ve renkli sever. bir önceki pozu: normalsozluk.com/entry/3976160
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

o yazar çok efendi birisi cümlesindeki o yazar olmak

benim tanıdığım bir yazar var. muhabbetimiz olmamasına rağmen en gergin anında takım şakası yaptığım halde efendiliğinden ödün vermedi. kpssye hazırlanıyor. gönlünce olsun her şey. *
devamını gör...

insan sevmeyip hayvan seven kişi

hayvanları sevmek, insanlardan nefret etmeyi gerektirmez; ama insan türünün acımasızlığını, çifte standardını ve bencilce vahşetini gördükçe, insanın hayvana sığınması, onlardaki o saf ve çıkarsız sevgiyi araması normal.
devamını gör...

good omens

3. sezon niyetine 90 dakikalık bir veda bölümü çekmişler. ya hikayeyi uzatmamak için ya da her şeyi toparlamak adına bir bölüm.
bende 2. sezonla eski heyecanı ve ritmi kaçtığı için izlemedim.
devamını gör...

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

üç buçuk aylık yeğenimle imtihan halindeyiz. annesi babası sağlıkçı derdini çözemiyor. tek sakinleştiği şey halay havaları. kültürümüzde halay da yok. ama bu çocuk halay havasıyla mutlu. le hanım ha hanım ey
sormisen heç halım ey diye diye, halay çekiyoruz * allahım evde iyiki kamera yok.
devamını gör...

ruh eşin nerede

tütünü tüttüre tüttüre geziniyor sanal alemde.
devamını gör...

inanmak ihtiyacı

inanma ihtiyaç değil, fabrika ayarları: göbeklitepenin söyledikleri.

ezber neydi? tarım başladı, yerleşik hayata geçildi, tapınaklar yapıldı. ​gerçek ne çıktı? henüz ortada tarım yokken, insanlar yerleşik hayata geçmemişken, avcı-toplayıcı gruplar devasa tapınaklar inşa etmek için bir araya geldi. (bkz: biz buraya sosyalleşmeye gelmedik, zaten kodumuzda vardı)
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim