hayatın anlamı bir kuyuya düşmek değildir. hayatın anlamı kuyunun başındaki bir başkasını o kuyuya çekmek değildir. hayatın anlamı kuyunun başındakinden elini uzatmasını beklemek de değildir. hayatın anlamı sen kuyudan çıkarken kuyunun başındakinin seni görmesidir. görsün yeterdir. o yüzden bazıları tanrının her şeyi gördüğü zannına sığınır. hayat tanık ister.
"ben hiçbir şey yapmıyordum. hiçbir şey yapmayan adam bendim. herkesin koştuğu saatlerde ben saniyeleri sayıyordum. ne yaparsam yapayım, hiçbir işe yaramayacaktı çünkü."
"piçler düşünmekten yorgun düşmüş ve kendi kendilerini aptallaştırmış insanlardır. kılıçları kesmeyen orta çağ savaşçılarına benzerler. kendilerini duymaz, görmez, tatmaz, koklayamaz ve kendilerine dokunamazlar. ancak hayatı duyar, görür, tadar, koklar ve ona dokunabilirler. kendilerini değil ama dünyayı avuçlarına çizmiş kadar tanırlar. dolayısıyla insanlığın ilerlemesindeki etkileri görünmez adamların ve ölülerinki kadardır. piçlik insanın son halidir. daha ilerisi yoktur. daha ilerisi ölümdür."
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.