harunbirhatun yazar profili

harunbirhatun kapak fotoğrafı
harunbirhatun profil fotoğrafı
rozet
karma: 95 tanım: 21 başlık: 0 takipçi: 2

son tanımları


normal sözlük yazarlarının karalama defteri

bugün hala içinde birilerine karşı hisler olduğunu farkettin. hala birilerinden nefret ediyorsun hala birilerini özlüyorsun hala birilerine kizginsin. bunun sana yük olduğunu farkettin bugün. artık ruhunu ve beynini bu hislerden arındırmalısın. biliyorsun. birilerine kızmak, onları affetmemek kimseye değil yalnızca sana zarar veriyor biliyorsun. böyle yaparak onları yük gibi omzunda taşıyorsun. yapma. bir an önce kurtul bu zehirli duygulardan. dinlen kendini, korkma. sen o duyguları bastırmaya çalıştıkça üzerine ağırlık olarak binecek. bırak yasa hepsini. özlüyor musun özle korkma, nefret mi ediyorsun et. ama sonra bırak. önce yaşa ki bu duyguları sonra akıp gitsin içinden. özgür bırak kendini. artık unutman gerek. nefretlerini sevgilerini özlemlerini... bunun için de önce bu duyguları yaşayıp sonra anında bırakman gerek. özgür olmak için önce onları özgür birakmalisin. biliyorum, görüyorum içindeki sızıyı. tuttugun sayısız göz yaşını, yuttugun hıçkırıklarını biliyorum. ama artık bunları aşmanın zamanı geldi. affet herkesi her şeyi. affet onu. ozlemen bir şeyi değiştirmeyecek. affet onu. affet kurtul. sana da yazık.
devamını gör...

aşk için yapılan fedakarlıklar

inanılmaz suçlu olduğu bir konuda sırf sevdiğim için arkasında durmustum. sadece arkasında durmak değil onu bu işin içinden de kurtarmıştım. onu alıp başka bir şehire taşınıp her şeyi baştan kurmuştum. dünyanın en büyük aptallığı. düşündükçe midem bulanır.
devamını gör...

hayatınızdaki insanlar için yaptığınız en büyük fedakarlık

çok hassas çok narin biriyken, güçlü ruhsuz ve duygusuz birine dönüşmek sanırım en genel haliyle. ağlamama bile izin vermiyorum. ama bazen çok kırılgan olmayı özlüyorum, bir an olsun gardimi indirmek istiyorum artık. robota dönüşmüş gibi hissediyorum.
devamını gör...

yazarların en son okuduğu kitap

akhilleus'un şarkısı ve kayıp tanrılar ülkesi
devamını gör...

asla yapamam dediğiniz meslekler

insanlarla temas halinde olacağım herhangi bir meslek sağlık alanında olan her şey gibi.
devamını gör...

bir daha asla yapmam dediğiniz yanlışlar

affetmek ve acele etmek.
devamını gör...

okunması gereken kitaplar

bilinmeyen bir kadının mektubu
akhilleus'un şarkısı
beyoğlu'nun en güzel abisi
genç werther'in acıları
gurur ve önyargı
od
cesur dünya
gizli anların yolcusu
on dakika otuz sekiz saniye
sevgili huzursuzluğum (bkz: şiir)
bin muhteşem güneş
devamını gör...

seni seviyorum ile seviyorum seni arasındaki fark

seviyorum seni kankadir, kardeştir hatta bacanaktir. duyulmaması dileğiyle
devamını gör...

seni seviyorum demenin farklı şekilleri

gurur yapamamaktir.
devamını gör...

an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı sorusu

uyku öncesi son sigara
devamını gör...

türkiye'den umudunu kesmek

gerçekçi olmak gerekirse çok güvendiğimi gençliğin içinde öyle çok çürük var ki umudu kaybetmemek elde değil. çevremde öyle leş öyle boş akranlarim var ki onlara baktıkça yazık diyorum içimden. benim bu millete dair tek bir umudum yok.
devamını gör...

insana umudunu kaybettiren şeyler

kötü insanlardır kesin.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının ruh halleri

karamsar.
devamını gör...

kendinle sevgili olsan ilişkin neden biterdi sorusu

yüksek ihtimal ilgisizlikten biterdi.
devamını gör...

kendinle sevgili olur musun sorunsalı

kesinlikle olurdum.
devamını gör...

gençlerin hobi sahibi olmayışı

kimse kusura bakmasın ama bir genç olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki para yok para. sizin hobi diyerek bahsettiğiniz şeylerin bize maliyetini hesaba katmiyorsunuz. sürekli bunu duymaktan yorulduk artık. gelecek kaygısından, maddi sıkıntıdan kendimize vakit ayiramiyoruz ki. hobiyi geç kendimizle başbaşa bile kalamiyoruz. kendimizi dinleyemiyoruz. sevdiğiniz seyleri yapamamak ne kadar üzücü keşke anlayabilseniz.
devamını gör...

yazarların yaşama motivasyonu

güzelliğin umudu. iğrenç zamanlar geçirdiğiniz bir dönemde bir köpeğin (veya herhangi bir hayvanın) size mutlu mutlu bakması gibi. ya da renklerini yıldızlardan almışçasına pasparlak olan çiçekleri görmek. ya da işten çok yorgun döndüğünüz bir akşam hem de her şey kötüye giderken, sevdiğiniz insanın elinizi tutup her şey düzelecek, birlikte her şeyin üstesinden geliriz demesi gibi şeylerdir...
devamını gör...

veronika ölmek istiyor

okunması gereken ancak çok da abartmaya gerek olmayan kitap. farklı bir bakış açısı kazandırıyor mu? belki. ama insanın içini karartmıyor değil.
devamını gör...

yaş ilerledikçe korkulan şeyler

aile fertlerinin ölümü. annemden uzakta kaldığım her saniye başına bir şey gelecek diye ödüm kopuyor.
devamını gör...

depresyon

bir anda kendinizi içinde bulduğunuz, atlattiginizi sanarken yıllar sonra bile kendini gösteren, insanın içini kuflendiren, yaşamanın yalnızca nefes almaktan ibaret olduğu, insanın ömründen ömür çalan dönem. ciddi bir psikolojik rahatsızlık olduğu gerçeğinin sürekli es gecilmesi de cabası.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim