hellotika - en beğenilen tanımları (1. sayfa)
1.
normal sözlük yazarlarının meslekleri
grafik tasarımcıyım. bu iş için yaşlıyım ve dayanamıyorum işten kaçmak için geziyorum buralarda.
devamını gör...
2.
v for vendetta
filmini o kadar çok severim ki çoğu repliğini ezberledim artık. güzel şeyler de oluyor dedirtir ama film bitince öyle olmadığını anlarsınız.
devamını gör...
3.
ilk başta sevilmeyip zamanla alışılan şeyler
bu tanıma girebilecek en iyi eylem bir işte çalışmaktır bence. günümüz şartlarında çalışmak sevilecek bir şey olmaktan çıkmıştır çoğumuz için. sevmeseniz de mecburiyet sizi zamanla çalışmaya alıştırır.
devamını gör...
4.
sabaha enerjik uyanmak
sadece yaz sabahlarında yapabildiğim eylemdir. kışlar ise keşke kış uykusuna girebilen bir bünyeye sahip olsaydım dedirtir. halbuki ruhum kış uykusuna girmiştir bile.
devamını gör...
5.
hayatınızın mottosu olan sözler
"less is more"
ben bu sözü sade yaşamaya yorumlarım hep. sade yaşamak, komplike olmayan hayat amaçları, insanlardan istek ve dileklerini sade bir dille anlatmak gibi şeyler bize daha fazla güzel şeyler getirir.
ben bu sözü sade yaşamaya yorumlarım hep. sade yaşamak, komplike olmayan hayat amaçları, insanlardan istek ve dileklerini sade bir dille anlatmak gibi şeyler bize daha fazla güzel şeyler getirir.
devamını gör...
6.
şaka maka normal sözlük’ün keyifli olması
medeni ortam cidden abuk bir yorum henüz göremedim. günümüzde böyle çöp olmayan ortam çölde vaha gibi.
devamını gör...
7.
ekşi sözlük
ekşi sözlüğün benim için tek artı yanı gündemin konuşulmasıdır. günden önemlidir dostlar. ana akım medyaya güvenmek imkansız halde. zırvalayan insan çok ekşide ama okutuyor işte çünkü ekşi sözlük ve twitter gündemi takip etme yerleridir genelde. ekşiyi de ayakta tutan tek şey budur bana göre.
devamını gör...
8.
ekşi sözlük'teki küfür olayının aşırı rahatsız edici olması
küfür başlı başına tek cümleyle tanımlanabilecek bir olgu değil bana göre. yerine göre edilebilir. yeri olmayan zamanlarda edildiğinde komik olabilir. komik olabilecek bir yerde tatsız kaçabilir. zar atmak gibi bir şey küfür etmek. çoğunlukla rahatsız etmez.
ama çok net söylüyorum bu holiganlarda beyin yok. fanatizm, takım muhabbetleri... devamlı bununla varolan insanlar var ve bu tipler küfür etse de etmese de konuşmasın amk. başlı başına rahatsızlık sebebisiniz.
ama çok net söylüyorum bu holiganlarda beyin yok. fanatizm, takım muhabbetleri... devamlı bununla varolan insanlar var ve bu tipler küfür etse de etmese de konuşmasın amk. başlı başına rahatsızlık sebebisiniz.
devamını gör...
9.
mutluluğu azaltan şeyler
benim mutluluğumu vidanjör gibi çeken 2 şey var. biri kış mevsimi, diğeri pazartesileri.
devamını gör...
10.
kendi saçını kesmek
severek yaptığım eylem. katlı kesim saça sahiplerin de kolaylıkla yapabileceği iştir.
devamını gör...
11.
kırıcı olmaktan korkmak
dosta dost, düşmana düşmanım. kırıcı olmaktan korktuğunu hissediyorsam karşı tarafın ben de kırmam. sorunları oturup konuşmak gereklidir. kırmadan kendini ifade etmenin yolları vardır mutlaka. ama bile isteye kırma çabasını hissedersem ya da sömürüldüğümü farkedersem acımam mahvederim. ağzımdan çıkacaklara inanamaz karşımdaki.
devamını gör...
12.
gece yolculuğu
ben sevmem çünkü diz kapaklarımda problem var ve bıçak saplanırcasına korkunç ağrılar çekiyorum. yıllaaar önceleri bu acıya rağmen 10-13 saatlik yollar gittim birileri için kıymetim bilindi mi? hayır.
devamını gör...
13.
aşk evliliği vs mantık evliliği
sadece akıllı bireyler mantık evliliği yapar. zaten mantıklı biri de hiç sevemediği ısınamadığı biriyle evlenmez. çünkü bu mantıksız olur.
devamını gör...
14.
sıkça söylenen yalanlar
işe gitmek istemediğim zamanlarda 'hastayım'dır benim için.
devamını gör...
15.
regl ağrısı
abartı diyenleri anlamak zor. benim çok ağrılı geçer maalesef. sebebi de her adet döneminde kanama miktarının çok olması ve adet döneminin uzun sürmesi. gerçek bir işkence. her ay 10 gün çöpte yaşıyor gibi hissediyorum. ağrılarım ilk 3-4 gün çok şiddetli oluyor özellikle. belimden başlayıp bacaklarıma kadar gidiyor. kasıklarımda taş geziyor sanki. sıcak su torbası biraz hafifletiyor o yüzden birleşik geziyorum. gün olarak zaten uzun sürdüğünden ağrı kesici de alamıyorum çünkü daha da uzuyor günler. her ay aldırtıcam bunları diye isyan ettiğimdir.
devamını gör...
16.
elli liranın yeni yirmi tl olması
başlığı gördüm ve dedim ki "haklı bir tanım uzun zaman sonra ilk kez görüyorum"
devamını gör...
17.
kafa sözlük
ekşi sözlükte kısa süredir çaylaktım ve düşünceli tatlı mı tatlı biri tarafından buraya yönlendirildim boşver dünya beklemek için kısa dedi bana
devamını gör...