(bkz: archive of our own) kısaca ao3, hayran kurgusu platformlarından biridir. siteye üye olan kişiler kendi yazdıkları hikâyeleri paylaşabilir, başka yazarların eserlerini okuyabilir ve yorum bırakabilir. ayrıca güzel yanı farklı fandomlardan (kitap, film, dizi, oyun, ünlüler vb.) metinleri barındırır.
dramione, bazı harry potter hayranlarının oluşturduğu bir ship* burada draco ile hermione’nin bir çift olduğu kurgulanıyor denilebilir. kitaplarda ve filmlerde ikisi arasında romantik bir ilişki yok, hatta genellikle düşman gibiler. ama fandomda, özellikle hayran kurgularında(bkz: fanfiction)(bkz: fanon), aralarındaki çatışmadan doğan gerilimin aşk-nefret ilişkisine dönüşebileceği düşünülüyor. bu yüzden alternatif evrenlerde çift olarak işlenebiliyorlar.
ao3 sitesinde yayınlanmış bir harry potter hayran kurgusu. yazarı “damızlık kızın öyküsü” isimli kitaptan etkilenerek yazdığını söylemiştir. özellikle tiktok kitlesi tarafından öve öve bitirilemeyen, okuma gafletinde bulunduğum, altıncı bölümünde bıraktığım ve kimsenin okumasını önermediğim kitabımsı. (bkz: dramione)
ayrıca maalesef alchemised adıyla kitap olarak basılacağı duyumunu da aldım. bu yüzden yayınlandığı siteden kaldırılmıştır.
ayakkabıların bağcıklarından birbirine bağlanarak elektrik tellerine, telefon kablolarına ya da ağaç dallarına atılıp asılması eylemine denir. bunun neden yapıldığına dair tek bir açıklama yoktur. bazı şehir efsanelerine göre çete bölgelerinin sınırlarını göstermek için yapılır.
finalinde “yaptıklarım için pişman değilim aklım hala yapmadıklarımda” dedirtecek zamanının ötesinde bir oyun. bu yüzden de tekrar başlayıp bitirme olasılığınız yüksek.
alice’in android çıkması oyunun en gereksiz detayıydı
uzun uzun konuşulup tartışılacak bir film değil. amerikan yapımı bir komedi filmi ve kesinlikle utanç verici değil. komedinin dozu muhteşem. komedi unsurlarının kültürel olduğunu düşünsem de bu filmi izleyen her milletten insan güler. kısacası hoş film. sadece rachel mcadams için bile izlenir.
2013 yapımı film. bize “kutunun dışında düşün” mesajını verdiğini düşündüğüm film.
özellikle trenin kapılarından sorumlu koreli baba karakterinin sürekli kızına trenin dışında yaşam olabileceğini vurgulaması ile bu mesajın verildiğini düşünüyorum.
ayrıca içinde bulunduğumuz sistemden bir kurtuluş olduğunu, sonuç olarak bu makine, kapital her ne derseniz o bozulsa bile aslında bir çıkış yolu olduğunun göstergesi muazzam bir filmdi.
maalesef henüz ortaokul 7. sınıf öğrencisiyken ödev olarak verilmiş kitaptı. kitabı analiz edip özetini türkçe öğretmenimize anlatmamız gerekiyordu. şimdi bu duruma öfkeliyim çünkü o yaştaki çocuklardan bu kitabı anlamaları beklenmesi acımasızca. o dönemde hiçbir şey anlamamıştım bu kitaptan. yıllarca en nefret ettiğim kitap diye bahsetmişliğim bile var.(bkz: eğitim sisteminin bizi getirdiği nokta) geçen ay tekrar satın aldım kitabı, okudum ve ne kadar güzel bir kitap olduğunu 24 yaşında anladım.
son zamanlarda kaybettiğim alışkanlık. aslında kitap okuma alışkanlığım hala var ancak odaklanamadığım için okuyamıyorum. bu da içten içe çok rahatsız ediyor.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.