iremasyasalli yazar profili

iremasyasalli kapak fotoğrafı
iremasyasalli profil fotoğrafı
rozet
karma: 145 tanım: 36 başlık: 0 takipçi: 3

son tanımları


erkeğin erkek gibi davranmaması meselesi

bu etiketleri kim yaratıyor? erkek gibinin, kadın gibinin kıstası nedir allah aşkına? standartlarınızı da klişelerinizi de alın ve toplumdan mümkün olduğunca uzaklaşın lütfen. 'insan gibi' olana kadar da toplum içine karışmayın rica ediyorum. başımıza ne geliyorsa bu 'gibi'lerden geliyor maalesef...
devamını gör...

bir başkadır

sanatsal anlamda da konu bağlamında da beni çok etkilemiş ve kendine hayran bırakmıştır. aynı zamanda kırmızı oda gibi diziler sayesinde çarpıtılan psikoloji alanına ve psikologluk mesleğine dair gerçekçi bir bakıştır.
devamını gör...

intihar etmeyi düşünenleri vazgeçirecek tavsiyeler

edebiyatı tehlikelidir. modern bir düşünce biçimi değildir, havalı bir elveda hiç değildir. bir uzmandan (psikolog) mutlaka destek alınması gerekmektedir. destek öncesinde psikoloğun, yök tarafından tanınan bir üniversitenin 4 yıllık psikoloji bölümünü bitirmiş olmasına dikkat edilmelidir. (2 yıl da klinik psikoloji yüksek lisansımız vardır ki tadından yenmez).
devamını gör...

attila ilhan sözleri

elimden tut yoksa düşeceğim
yoksa bir bir yıldızlar düşecek
(...)
gözlerim aklına gelirse
elimden tut yoksa düşeceğim
yağmur götürecek yoksa beni
(şiir: yağmur kaçağı)
devamını gör...

yazarların şu an dinledikleri şarkı

can kazaz-kırlangıçlar gibi
devamını gör...

nazım hikmet ran

lakabı mavi gözlü devdir. birçok kıymetli aşk ve vatan şiirlerinin yazarıdır. gerçekten aslını astarını araştırmamış kişilerce 'vatan hainidir'. ''nazım'ın evinde vera'nın sofrasında'' adlı söyleşide öğrendiğim kadarıyla çok özenerek, çok güzel türk kahvesi de yapar.
kahveye dair
devamını gör...

yazarların şu an olmak istedikleri yerler

bozcaada, net.
devamını gör...

rubailer (ömer hayyam)

günümüzde dindar olarak kendini tanımlayan insanların mutlaka okuması gerekir diye düşünüyorum.
devamını gör...

günün ünlüsü olmak

kitabım basıldığında tam olarak hissettiğim şeydir.
not: kitabımın ismi yol. ilgilenenlere, ''ünlümsü'' hissetmeme vesile olmak isteyenlere duyrulur... şaka şaka ünlülük falan umrumda değil. okursanız yazın üzerine konuşalım. kitabın basılmasının, satırların yazılmasının tek amacı ''düşünmek'' ve bir nebze de olsa ''düşünmeye vesile olmaktır''.
devamını gör...

hayat

bir yoldur. her şeye rağmen yaşanmaya değer. çok şey aldığı gibi çok şey katar.
devamını gör...

predestination

arkadaşımla izlediğimizde sonunda ''biri itfaiyeyi arasın'' diye yalvardığımız film. zaman paradokslarıyla beyinleri dümdüz eder.
devamını gör...

geceye bir sanat eseri bırak

her nedense beni her seferinde kendilerini seyrederken büyüleyen iki eser: starry night (yıldızlı gece)+the creation of adam (adem'in yaratılışı).
devamını gör...

catch me if you can

leonardo di caprio ve tom hanks'in başrollerini paylaştığı, gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı film. başrolleri dahi filmi izlemek için yeterli sebep sanırım.
devamını gör...

orhan pamuk

masumiyet müzesi ile beni kalemine hayran bırakmış yazar.
not: bu etkilenmede masumiyet müzesinin yalnızca bir kitap olmaması, hem müze hem de başka kitaplarla bir arada olması; kısacası muhteşem bir ''proje eser'' olmasının payı vardır. kitabın kendisi bile bu kadar güzelken bir de böyle bir iş olması bence muntazam bir detay. proje eser tanımlaması yanlışsa da affola, en uygun bu gibi geldi kalemime şu anda...
devamını gör...

her şeyi bilen insan

bu insan ya bir şeyler biliyordur ama ''mütevazı'' olmadığı için konuşurken yargılanıyordur ya da gerçekten hiçbir şey bilmiyordur. gerçekten bir şeyler bilen insanlar bilir ki hiçbir zaman her şeyi bilmek mümkün değildir. bir şeyler bilip konuşabilen insanlar da çoğu zaman etiketlenir işte... enteresan bir dünya.
devamını gör...

sokak hayvanlarına selam veren insan

canlılara selam verebilecek kadar yaşama sevgisi olan insandır. aynı zamanda benim keşke sayıları artsa dediğim insandır. insana bile selam vermekten aciz olunan bu zamanda hayvanlara selam veren insanların var olması büyük lüks.
devamını gör...

kitap okurken ağlayan insan

gerçekten o kitabı okuyan insandır.
devamını gör...

cihan mürtezaoğlu

bir beyaz orkide, sen banasın, martı şarkılarıyla yüreğimi her dinlediğimde sarıp sarmalayan sanatçı.
devamını gör...

7. koğuştaki mucize

dümdüz izlense de dikkatle izlense de her türlü çok şey üzerine durup düşünülebilecek bir film. birden fazla kez izlediğim, her izlediğimde beni derinden etkileyen sayılı filmlerden birisidir kendisi. spoiler'a gerek yok, izleyip düşünmemiz gerek bence. birçok şey üzerine.
devamını gör...

bütün erkekler aynısınız diyen kadın

cinsiyetçilik yapmakta ve eşitsizliğe katkıda bulunmaktadır. nasıl ki kendisi her kadınla aynı değilse bütün erkeklerin de aynı olmadığını muhtemelen yaşadığı duygusal çöküşün etkisiyle fark edemiyordur. umarız ki o anlık bir fikirdir ve köklü bir fikir değildir...
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim