aksiyon / biyografi / suç
9.3 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

steven spilerberg'in yönettiği, başrollerinde leonardo dicaprio ve tom hanksin olduğu, frank abagnale jr.'nin hayat öyküsünden esinlenilerek oluşturulan 2002 yapımı dram ve suç filmi.
devamını gör...
leonardo dicaprio ve tom hanks’in başrolünü paylaştıkları drama-komedi filmi.

defalarca kendini izleten bu film bambaşka bir atmosfere sahip bence. filmi izlemeyen varsa diye çok da sıpoylır vermeyim şimdi. sonra şöyleydi böyledi. yahu biz izlememiştik. oldu mu şimdi? demeyin.

pazar gününüzü güzelleştirecek film olabilir. şimdiden seyretmeye koyulacaklara iyi seyirler dilerim.

sonrasında özelden atacağınız bir turunca hayır demem. hem film hakkında da konuşulur.

filmin beyazperde.com dan alıntı konusu da şöyle:

sıkıysa yakala, bir ajan ile bir suçlunun arasındaki kedi-fare oyununu konu ediyor. fbı ajanları hiç şüphe yok ki kendilerine çok fazla güvenmektedirler; ancak bu kez karşılarındaki, onlar için bile pek de kolay bir lokma olmayacaktır. henüz yirmili yaşlarında, çocuk yaşta bir adam onlarca ülke gezerek, bazen pilot, bazen doktor, bazen savcı mesleklerine bürünerek fbı'ı peşinden koşturmaktadır. bu ya bir kedi-fare oyunudur ya da sadece farenin oyunudur. amerikan sinemasının en büyük ustalarından steven spilerberg'in yönettiği filmin başrollerinde leonardo di caprio ve tom hanks var.
devamını gör...
elinden geliyorsa yakala beni olarak cevrilebilirdi ama nadir de olsa uydurma isini guzel becerdikleri bir film olmus.

filmi ilk ciktiginda izlemistim. bu nedenle filmi pek hatirlamiyorum ama bana biraz fantastik gelmisti. profesyonel egitim almadan evrakları ustaca tahrif etmek falan makul gelmiyor ama filmin gectigi yillar icin cok da imkansiz degil.
devamını gör...
sinemada izlediğim ilk filmlerden biri olduğu için bende yeri ayrı olan filmdir. gerçek olaylardan esinleniyor olması, leonardo ve tom'un muhteşem oyunculukları ile birleştiğinde ortaya bir şaheser çıkmıştır.
devamını gör...
tom hanks ve leonardo di caprio'nun steven sphelberg yönetimindeki 2002 yılı suç dram konulu filmi
imdb 8.1 puan vermiş ama ben daha yüksek bir puan verirdim doğrusu. suç ve dram demişler ama bence drama ve macera filmi. bazi yerlerde güldürmeyi bile başarıyor.
filmin konusunu yukarıda yazarlar anlatmış ama filmin derdi ne?

filmin derdi; bence sadakat ve aidiyet. pek çok ergen ailesinden sistemden okuldan vs den şikayetçidir. pek çok ergeni ailesine bağlayan şeyin maddi ihtiyaçlarının karşılanması olduğu düşünülür. oysa bu film bize bir gence milyonlarca dolar ve macera dolu bir hayatta verseniz, kendisini bir yere ait hissetmiyorsa o paranın bir gün kendisine düşman olacağını anlatıyor. aynı şekilde ikili iliskilerde sadakat denilen duygunun paranın var olduğu ve her şeyin yerinde olduğu zamanlarda değil, paranın olmadığı ve işler sarpa sarınca daha çok ihtiyaç duyulan bir erdem olduğunu gösteriyor.

filmde annenin oğlu üzerindeki olumsuz tutumu, boşvermisliği ile babanın gerçeklerden yavaş kopup, hayal aleminde yaşadığı, aslında sadece kendi paçasını kurtarma derdinde olduğu mesajı veriliyor ama bunu mesaj kaygısı ile gözünüze sokmadan yapıyor. ya da ben yine her şeye fazla anlam yüklüyorumdur ne bileyim...
yine fbı dedektifinin dolandırıcı ile uzun müddet duygusal bağ kurmamak konusunda inadı,dolandırıcı rolündeki di caprio'nun film ilerledikçe fiziksel olarak değişimi,ambalajlı ürünlerdeki etiketleri yırtarak belli belirsiz vermek istediği mesaj, bertha'ya gerçekten güvenmek istemesi ve hayatına yön vermek isterken hep kaderinin oyununa gelmesi gibi öğeler filmin güzel noktalarındandı.

internet ve cep telefonlarının olmadığı bir dünyada insanların biraz insan ilişkileri ve özgüven ile neler yapabildiğini izlemek gerçekte tuhaf. ha şimdi akıllı telefon ve internet ile alasını yapıyorlar o da ayrı bir konu.

film bir dönem filmi olarak bence abartıya kaçmadan gayet güzel bir dekor ve kostüm çalışması ile hazırlanmış. bir kaç yerde mantık hatası bulunmakla beraber 2 saat boyunca sıkılmadan izlenebilecek iyi bir yapım.
devamını gör...
tekrar tekrar izlediğim ve izlettiğim benim için çok özel bir yere sahip bir film.
dağılan bir ailenin çocuğu olan frank abagnale gerçek hayat hikayesi. zekasını kullanarak daha 19 yaşına basmadan fbı peşine takmış ve büyük şirketleri dolandırmıştı. uzmanlığı ise çek sahtekârlığı.
"

kimseyi incitmediğim sürece, insanlar beni asla gerçek bir suçlu olarak görmediler, kurbanlarım büyük şirketlerdi. ben müesses nizamı soyan bir çocuktum."

ızlemeye değer bir hikaye .
devamını gör...
dicaprio çekici, tom hanks asil, film ise sıkmıyor ve temposunu da sonuna kadar düşürmüyor. frank abimizin yer yer yok ebesinin ali sami dedirtecek kurnazlıkları ve hilelerinin anlatıldığı güzel bir spielberg filmi
devamını gör...
tom hanks ve leonardo di caprio gibi iki dev ismi biraraya getirmiş olan 2002 yapımı film.

izlenecekler listemde bu kadar geriye düşmüş olması şaşkınlık verici gerçekten. leonardo'nun gençliği, tom hanks'in karizması, spielberg imzası ve devamlı akıcılığını koruyan konusuyla topyekün hoş bir yapım olmuş.


başrolün tek istediği anne ve babasının tekrar biraraya gelmesi, tekrar zengin olmaları, mutlu olmalarıydı film boyunca. brenda ile gerçekten evlenmek istemesi, bir aileye katılma çabası bir müddet sonra kovalanmayı sevmeye başlayıp kontrolden çıkmasıyla son buldu. nihayetinde annesinin köyünde basımevi kuracak kadar delirdi ve bunları yaparken halen 18 yaşından küçük, flash çizgi romanlarını okuyan bir çocuktu. onca çabaya ve yaşadığı lüksten sonraysa tüm bunları elde edememiş, en dipteki haliyle annesinin yeni sıcak yuvasını ve ufak kızı görmesi, öz babasının ölümünü öğrenmesi travma üstüne travma oldu. adamı otuz saniyelik arka arkaya sahnelerle perişan ettiler.

sahte diplomayla doktorluk yapmasını bir doktor olarak esefle kınayıp izlediği filmlerden yaptığı alıntılarla bir şeyi bilmeden çok şey biliyormuş görüntüsü yayıp diğer doktorlara kendini kötü hissettirmesi ardından gördüğü ilk kırıkta kusmasını işte böyle olursun diye içim eriyerek izledim. niye doktorlar böyle gerçekten. hani avukat olursun, hani yardımcı pilot olursun da pediatrist olamazsın be şampiyon, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

baro sınavını nasıl geçtin kısmında sadece iki hafta çalışarak geçtiğini söylemesi aslında onun ne kadar zeki biri olduğunun kanıtıydı sanırım. bir suçlunun diğer suçluların kabusu olması, çaldığından daha fazlasını her yıl kazandıracak bir mesleğe dönüşümünü bilmek keyifliydi bence.

yalnız o değil de frank bey, neden üç çocuk anltsnza brz .s

devamını gör...
dürüst olun bu film hırsızı sevimlileştiren ve adeta taçlandıran bir film. filmdeki herif, insanları dolandırmak için yorduğu kafayı ve tezgah hazırlamak için harcadığı zaman ve eforu eğitim hayatında gösterseydi aynı parayı yasal yollardan namusuyla kazanabilirdi, bankaları dolandırmış olması onu daha onurlu bir hırsız yapmaz
devamını gör...
oyuncu listesinde leonardo dicaprio, tom hanks, christopher walken, martin sheen, ellen pompeo, jennifer garner, nathalie baye, elizabeth banks, steve eastin, amy acker, kaitlin doubleday, nancy lenehan, brian howe, candice azzara, john finn, sarah lancaster ve deborah kellner gibi oyuncuların olduğu 2002 yapımı suç/komedi türündeki bu filmin yönetmenliğini ise steven spielberg yapmıştır.

gerçek bir hikayenin ürünü olan bu filmde adamımız babasının elinden alınan tüm her şeyini gördükten sonra ve anne ile basının boşanması ile evden kaçıp çek dolandırıcılığına bulaşmasından sonra ülkenin her tarafında çek bozdurmaya başlaması ile başlıyor. bilmediği mesleklere bir şekilde girip onlarda ilerliyor ve bazen isim değiştirip o isimle farklı mesleklere girişiyor. bazen pilot bazen doktor bazen de avukat. hepsinde de oldukça sevilen bir insan oluyor bu mesleklere girmesinin sebebi ise mesleği olmadığı zaman kimse çeklerini umursamıyor ama saygın bir iş sahibi olduğunda herkes çeklerine güveniyor ve bozduruyor. işinde gittikçe ustalaşan adamımız o kadar ileri seviyede çekler üretiyor ki ayırt etmek imkansız. fakat bu iş bir yere kadar sürecektir tabii ki ve peşinde olan ajan tarafından yakalanıp hapse sokulur. yine de bu kötü huyu ona bir iş kazandırır ve onu yakalamak için çok çaba sarf eden ajan ona kendisinin yanında çalışmasını teklif eder hapis cezasını çalışarak geçirecektir. çeklere bakar bakmaz nasıl sahte olduklarını ve ne tür bir insanın ne tür bir yol kullanarak çeki oluşturduğunu anlıyor. yaşına rağmen başardığı işe bakınca saygı duyulması gereken bir insan çünkü evden kaçtığında on yedi yaşındadır ve suçları işlerken henüz reşit bile değildir.

güzel bir film izlenilmesi gerekir. iyi seyirler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"catch me if you can" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim