rahmetlinin 1998'de samatya ssk hastanesinde söylediği bir cümle vardı; "efendim, şu sefalete, şu rezilliğe, şu kepazeliğe bir bakarmısınız.". çok hoşuma gider bu cümlesi.
insanlara kendisini daha tanıtmadan ne olduğunu belli eden birisinin ne olduğu hakkında bizi aydınlattığı için edepsiz muamelesi görüyor. gerçekleri söyleyen bu yazara edepsiz muamelesi yapılması büyük kepazeliktir.
ben demiştim kendisine dahi faydası yoktur diye, benim onun nickaltına yazdığım şeylerin aynısını gelmiş benim nickaltıma kopyala yapıştır yapmış. ben niye gideyim allah aşkına, sen bi kendine bak önce insanlar senin hakkında neler neler diyor. git bi kendi nickaltını oku allah aşkına ya allah allah kahkaha atıyorum gece gece. sen zaten benim yanımda karıncadan bile küçüksün, hücreden bile ufaksın, varla yok arasısın.
aslında 1 milyon 1 lira filan değildi 1000 liraydı, bunu çoğu kişi hatırlamaz. 2005te 1 milyon 1 ytl'ye eşitlenince sanki 1 milyon hep 1 liraymış gibi bir algı oluştu. aslında parada 6 sıfır değil 3 sıfır vardı. 94 krizinden sonra (özellikle 2001 krizinden sonra çoğu fiyat milyonlu olmuştu yani sıfırsız bin lira şeklinde.) fiyatlar bugünki fiyatlara çok benzerdi ama x1000 şeklinde. mesela tost 150.000 aslında 150 lira ama 2004te yasa çıkınca 15 kuruşa eşitlendi. o yüzden bu 5 ytl ler falan çok değerliydi çünkü 5.000.000'un gerçek değeri 5 değil 5.000'di aslında.
1000 eski lira = 1 yeni lira
10.000 eski lira = 10 yeni lira
20.000 eski lira = 20 eski lira
1.000.000 eski lira = 1000 yeni lira.
1.000.000.000 eski lira = 1.000.000 yeni lira.
parada 3 sıfır vardı ama hep 6 sıfır varmış gibi gösterdiler. 90lı yıllarda olanlar hatırlarlar.
helal olsun saadettin beye, ben olsam bende aynısını yapardım. fenerli adam neden beşiktaşın formasını imzalasın. söylediklerimin aksini savunan malın tekidir.
küçükken babamla hep, devlet dairelerine, büyük holdinglere giderdik, ordaki çalışanlar daha o küçük yaşta babamla bielikte piyasayı gezdiğimi görünce çok şaşarırlardı, çocukken öyle boş adam değildik tabi, vizyonumuz genişti, prestijliydik. babamızla gidip boş boş diğer çocuklar gibi bir köşede boya veya resim yapmazdık, işin içinde olurduk.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.