lier - öne çıkan tanımları (1. sayfa)
1.
yaban
yakup kadri bu romanında özellikle ahmet celal üzerinden kendi görüşlerine yer verir. roman boyunca türk köylüsünü eleştiren onların eksikliklerini ortaya koyan yakup kadri romanın sonunda ise "ey türk aydını sen bu türk köylüsüne ne verdin ki ne istiyorsun" diyerek esas sorunun köylülerde değil aydınlarda olduğunu söyler.
gerçekten muazzam bir roman. sıradan bir kurtuluş savaşı romanı değil. dönemin zihniyetini yansıtması bakımından çok önemli bir roman.
gerçekten muazzam bir roman. sıradan bir kurtuluş savaşı romanı değil. dönemin zihniyetini yansıtması bakımından çok önemli bir roman.
devamını gör...
2.
üç anadolu efsanesi
köroğlu destanından haberdar olmamızı sağlayan yaşar kemal kitabı. destansı anlatımı ve şiirsel diliyle zaman zaman fazla masalsı gelse de okumayı sevdiğim bir kitap oldu. köroğlu harici karacaoğlan ve alageyik destanlarından da bahsediyor.
devamını gör...
3.
memleketimden insan manzaraları
kadıköy halk eğitim merkezi'nde tiyatrosunu da izlediğim muhteşem nazım hikmet eseri. özellikle levent ülgen ve rutkay aziz'in performansları harikaydı. sonda ise nazım hikmet'i oyuncular dahil tüm salonun dakikalarca alkışlayarak anmaları çok iyiydi. mutlaka izlenmesi gereken bir tiyatro oyunu. kitabı ise okumak gerektiğini söylemiyorum bile.
devamını gör...
4.
scent of a woman
al pacino'ya oscar ödülü getirmiş muhteşem film. aslında film muhteşem değil de al pacino'nun oyunculuğu muhteşem. o nasıl kör rolüdür be üstat. naptın sen? bir ara "ulan al pacino hayatının bir döneminde kördü de o film o zamanlara mı ait acaba" diye düşündürttü.
filmin orijinal ismi (bkz: scent of a woman)
filmin orijinal ismi (bkz: scent of a woman)
devamını gör...
5.
the matrix
alelade bir bilim kurgu filminden çok daha ötesi olan yapımdır. yaradılışı sorgulayan felsefi bir altyapıya dayanır. dördüncü devam filminde umarım bu felsefeyi daha anlaşılır kılarlar. merakla bekliyoruz.
devamını gör...
6.
the truman show
ilk izlediğimde çok şaşırdığım bana göre en güzel jim carrey filmi. şaşırdım çünkü ara ara gelen "ulan acaba her şey oyun da bir tek benim mi haberim yok" düşüncesini benden başka hemen herkesin düşündüğünü anladım. hoş o zamanlar ergen benmerkezciliği de vardı ama ufkumu açması bakımından harika bir filmdi.
düzeltme:yazım.
düzeltme:yazım.
devamını gör...
7.
charlie'nin çikolata fabrikası
1964 yılında galli yazar roald dahl tarafından yazılmış ve her gördüğümde ya da duyduğumda beni çocukluğuma götüren muhteşem kitap.
devamını gör...