lucky charm yazar profili

lucky charm kapak fotoğrafı
lucky charm profil fotoğrafı
rozet
karma: 4538 tanım: 888 başlık: 169 takipçi: 8
Sen geldin ya, her şarkı "nihayet" makamı...

son tanımları


13 şubat 2024 erzincan maden faciası

facia değil, kasten ve göz göre göre, neoliberal siyasal islam iktidarı tarafından işçi ve çevre katliamı yaşanacağı bile bile göz yumulan katliamdır. facia denerek doğal afet muamelesi yapılamaz.
bu katliamdır, bu cinayettir. bu akpnin emekçileri para için göz göre göre katlettiği bir katliamdır! çünkü biliniyordu. o siyanür havuzu 2 senedir sızıntı yaratıyor bunu herkes biliyordu. çevre aktivistleri ve denetlemeciler ''bakın burası sızdırıyor, bir gün patlayacak'' diyordu koca 2 sene boyunca. bu 2 sene boyunca önlem alınmak bir yana, kapasitesi arttırıldı siyanür havuzunun ve maden sahası genişletildi.

akp ibb adayı murat kurum döneminde ilgili emperyalist kanada şirketinin 200 küsür milyon dolar vergi borcu silinmiş ve üretim ve depolama kapasitesi gerekli önlemler alınıp denetlemeler yapılmadan 3 kat arttırılmış.

5 milyon ton siyanürden bahsediliyor. sorumlusu sensin murat kurum!
kaç canımız toprak altında kaldı, her birinin sorumlusu sensin murat kurum!
doğa ne kadar zarar gördü, fırat'a karışan siyanür kaç yurttaşı zehirleyecek? hepsinin sorumlusu sensin murat kurum!

halka hesap vereceksiniz patronun recep tayyip erdoğan ile beraber. katlettiğiniz her emekçinin, zehirlediğiniz her bir damla suyun ve her bir avuç vatan toprağının hesabını vereceksiniz!
devamını gör...

annelerin birini aradıktan sonra üç beş kişiyi daha araması

eskilerden, ev telefonu kullanılan dönemden kalma bir alışkanlık bu. ev telefonu sabit bir şey sonuçta. oturduğun yerden konuşamazsın eğer bir odada değil de antre, hol gibi bir yerde ise.

kalkıp bir konuşma yaptıktan sonra "ayy ayşe'yi de arayacaktım. dur kalkmışken ariyim" der ve olaylar gelişir...
devamını gör...

12 şubat 2024 ziraat türkiye kupası kura çekimi

2023-2024 sezonu ziraat türkiye kupası'nda son 8e kalan takımların katıldığı ve çeyrek final eşleşmelerinin belirlendiği kura çekimidir. ortaya çıkan eşleşmeler şu şekilde olmuştur;

galatasaray-karagümrük
ankaragücü-fenerbahçe
beşiktaş-konyaspor
trabzonspor-başakşehir

galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş ve başakşehir yarı finale kalacak gibi bu eşleşmeler sonucunda.
devamını gör...

chp'nin hatay adaylığı için haluk levent'e teklif götürmesi

tip hatay büyükşehir belediye başkan adayının gökhan zan olmasından sonra chp'nin altta kalmayıp haluk levent'e teklif götürmesidir. gazeteci murat ağırel'in iddiasıdır bu arada.
edit: ismail saymaz da haluk levent ile 3 gün önce görüştüğünü ve haluk levent'in teklifi ''ahbap başkanı olduğum sürece tarafsız kalmalıyım'' diyerek reddetiğini yazdı.

gerçek midir? gerçekse bile büyük bir rezilliktir. hatay halkı 1 senedir bas bas bağırıyor lütfü savaş'ı istemediğini. tip halka inebilen bir ismi seçince mi aklınıza geldi lütfü savaş'tan vazgeçmek? lütfü'den madem vazgeçebiliyordunuz da, neden zamanında yapmadınız? olmadı özgür özel.

''kılıçdaroğlu'nda liderlik vasfı yok'' eleştirisi ile geçti seneler ama sen liderlik vasfına sahip olmadığını bir kaç ayda gösterdin özgür özel. bravo valla.

iddia da burada;

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ahmet'in türküsü

ahmet kaya'nın hayatını anlatan film. celil nalçakan ahmet kaya'yı oynuyor imiş.

ahme kaya' nın eşi gülten kaya farklı bir projeye dava açmıştı ve o iş rafa kalkmış idi. bu film için bir hukuki girişimi oldu mu bilmiyorum. 1 martta vizyona girecekmiş. o gün öğreniriz.
devamını gör...

seksten daha önemli şeyler

dil bilgisi.

seks özel isim mi ki kesme işareti ile ayrılıyor? bir de yumuşama ve sertleşme denen şey var dil bilgisinde. "seksden" değil, "seksten" olmalı o.

kaliteli bir troll olmanın ilk şartı dili doğru kullanmak ve bu tarz eleştiriler almamaktır.
devamını gör...

tip hatay büyükşehir belediye başkan adayının gökhan zan olması

karakter sınırına takıldı.

türkiye işçi partisi hatay büyükşehir belediye başkan adayı deprem sonrasında sergilediği mücadele ile yöre halkının takdirini kazanan eski futbolcu gökhan zan oldu. barış atay ismi konuşuluyordu günlerdir.

gökhan zan'ın eski iyi partili olması da tartışılıyor dünden beri. o tartışmaları seçimden sonraya bırakıp bugün yapılacak tek şey siyasal islam iktidarı tarafından kaderine terk edilen ve düzelmesi için muhalefet ve hatta isim de vereyim, chp tarafından hiç bir şey yapılmayan hatay halkı için en iyisini dilemek. hayırlısı olsun.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ibrahim yumaklı'dan misafir açıklaması

ibrahim yumaklı kimdir? bir şahıs ise ismi özel isim olduğu için soyadına gelecek ekler kesme işareti gerektirmez mi?
devamını gör...

51 bin kişinin ölüp kimsenin istifa etmemesi

dönemin çevre ve şehircilik bakanı "yanlışlıkla" açıklanan sayının 3 katı kaybımız olduğunu itiraf etti ve kendisi istifayı geçtim, istanbul büyükşehir belediye başkanı olmak üzere aday yapıldı iktidar partisi tarafından.

muhalefet? en ağır yıkımı yaşayan hatay'da dönemin belediye başkanı yine aday yapıldı. neden mi istifa yok? iktidardan önce muhalefete bakmak lazım.
devamını gör...

12 şubat 2024 motorin zammı

hangi 12 şubat? 2025? 2026? sözlükte gündem seneler sonra konuşulacak seviyede değil, bugün gündeme dair açılan başlık 2 3 gün sonra eskiyor evet ama bari sözlük geleneğine saygı duyup başlığa yılı da yazın bir zahmet. ilk entryde yazarın tek 1 kelime bile yazmadan, sadece link verip alıntı yaparak başlık açmasına girmiyorum bile.
devamını gör...

çay hangi bardakta içilir sorunsalı

adabı vardır çay içmenin. öyle herkesle de içilmez... önce bir yudum alıp ağızda şöööyle bir...
şaka şaka. ama rakıdan daha teferruatlıdır çay içmek.

rakı her bardakta içilir esasen ama çayın keyfi o anki zaman, mekan ve ambiansa göre değişir. çay bardağı diye bildiğimiz ince bellide misafirlikte ya da dışarıda sohbet esnasında içilir. kahvaltıda ince belli ile ya da bir tık büyük ve kulplu bir bardakla içilir. gün içinde ya da akşam günün sonunda oturup dinlenirken ya da fiilen bir şeyle uğraşırken (özellikle bilgisayar başında) kupa denen büyük ve kulplu bardaklar tercih edilebilir.
devamını gör...

fenerbahçe taraftarı

çok çektiler yazık. avrupa yakası'nda volkan karakteri seneler önce bir tespit yapmıştı. haklıydı da.


kadro onlarca sene sonra bu sezon tamamlandı ama bir şey unutuldu. bu kadro ismail kartal gibi bir vasıfsıza emanet edilemezdi ama edildi.
devamını gör...

deadpool & wolverine

fragmanı dün gece superbowl finalinde yayınlanmış. bu arada başlık ne kadar doğru bilmiyorum zira sanırım filmin adı deadpool & wolverine

devamını gör...

vajina bakımı başlığının gündeme düşmemesi

çünkü merak ediyoruz. erkekler olarak da merak ediyoruz, kadınlar olarak da. şöyle ki;

bu coğrafya, bu ataerkil düzen bize cinselliği ve cinsel uzuvları tabu olarak gösterdi hep. haliyle bu durum kadınlar için çok büyük bir olumsuzluğa dönüştü. anadolu'da hala regl olan kız çocukları bunun bilimsel izahından bihaber gelişiyor. ne yapmaları gerektiğini bilmiyor ve soramıyorlar soracakları ilk insan olan annelerine. birincisi bunu sormak ayıp. ikincisi sorsa bile bilimsel bir cevap alamayacak çünkü annesi de bilmiyor. o anne de kimseye soramadı çünkü.

erkekler açısından düşünürsek. biz çok odunuz. hiiiiiiç bir fikrimiz yok vajina ile ilgili. sevişirken içine girdiği delikten ibaret erkek için. ama genel olarak kadınlarla ilgili her şeyden bihaberiz. makyajdan da, kıyafet ve aksesuar seçiminden de. lan yazarken cinsiyetimden tiksindim. neyse.

bu başlık gündemden düşmez çünkü herkes merak ediyor. gel gelelim ne yapılacağına.

bilinçleneceğiz. kadınlara cinsel sağlık konusunda her şeyi öğreteceğiz. öğreteceğiz ki onlar da hem kızlarına hem de oğullarına bunun bir tabu olmadığını, biyolojik bir şey olduğunu, tabu olmadığını ve rahatlıkla konuşulması gerektiğini öğretsinler. evet oğullarına da öğretmeliler. cinsel sağlığı bir tabu olmaktan çıkaracaksak toplumsal olarak bilinçlenmeliyiz. tek bir cinsiyete yıkamayız bu yükü.
erkekler siz (biz) de bir zahmet konuşun. sevgilinizle kadın sağlığı ile ilgili bilmediğiniz şeyleri konuşun çekinmeyin.
devamını gör...

11 şubat 2024 nijerya fildişi sahili maçı

2024 afrika uluslar kupası finali. fildişi sahili 2-1 kazanarak kupayı tarihinde 3. kez müzesine götürdü. nijerya öne geçmiş bir de. öne geçip 90 dakikada skoru koruyamamak, geri düşmek çok ağır bir şey.

beşiktaş teknik direktörü fernando santos'un alamet-i farikası da bu. kendisi bir turnuva hocasıdır. rakibi uyutur uyutur skor ne olursa olsun, maçın sonunda kimse ne olduğunu anlamadan turu atlar. beşiktaş antalyaspor maçı buna güzel bir örnek.
devamını gör...

ebonit

kauçuk ve kükürtün birleşimi ile elde edilen madde. taş plakların imal edildiği malzemedir kendisi ve ortaokulda elektriklenme konusu işlenirken kullanılan, üstümüze başımıza sürttüğümüz bir çubuk var ya, heh işte o da bu malzemeden üretilmekteymiş.
devamını gör...

kelvin kiptum

erkeker maraton dünya rekorunun sahibi olan, 1999 doğumlu kenyalı atlet. bugün geçirdiği trafik kazası ile hayatını kaybetmiş. çok da gençmiş ya. rip.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

gökhan zan

türkiye işçi partisi hatay belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. yolun açık olsun.
devamını gör...

lavabodaki yemek artıklarını temizlemek zorunda kalmak

bulaşığı kaldırırken lavaboya dökmek yerine çöpe dökülürse sorun çözülür ama en kesin çözüm israfı önleyerek yenecek kadarını pişirmek ve tabağa almaktır.
devamını gör...

oy yoksa hizmet de yok diye milleti tehdit etmek olmaz

haklısın reis, biz de o yüzden bu tehditi savuranlara oy vermeyeceğiz.
yani sana.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim