sizi bilmem ama ben türk milliyetçisiyim arkadaş!
devamını gör...
atatürk.
devamını gör...
satanist.
devamını gör...
teroristim surtugum hainim fetocuyum desem yeterli olur herhalde
devamını gör...
genel olarak yok. parti tutmam, savunmam. ille de bir görüş olacaksa, yalın komünal toplum, adil ve merhametli, eşitlik ve paylaşımcı, yalansız ve çıkarsız, haramsız ve zulümsüz, çelişkisiz ve tutarlı, kısasa kısa ve yerinde affedici, barış temelli bir anlayışı savunurum.
devamını gör...
liberteryen komünizm.
devamını gör...
siyasi göremiyorum
devamını gör...
görüş mesafem sıfıra düştü. kşjkşjkşk
devamını gör...
anaokulundaki bebelere “cinsiyetsizliği” öğretmek için benden çirkin olan ama badana yapar gibi boyadıkları travestilere kitap okutan, milli manevi ne varsa yıkmak isteyen, devletleri parçalayarak insanları öldüren ve toplumları kaos’a sürükleyen “küreselci terör” ün karşısında kim varsa onu destekliyorum.
türkiye de sayın cumhurbaşkanı rusya da putin macaristan da orban iş yaptığım ülkelerdeki tüm partnerlerime bunu anlatıyor oylarını devletlerini sevenlere vermelerini tavsiye ediyorum, balkanlar’dan avrupa’ya brezilya’ya kafkaslar’a arjantin’e kadar.
burada biraz goygoy yapıyorum ama gerçek hayatta küreselci teröre nefes aldırmamak için çok ciddi işler yapıyorum…
devamını gör...
mevzular açık mikrofon'un yeni bölümüne göre değişmeyendir*
devamını gör...
insanlar neden açizm
emekli dul ve yetimizm
evrensel insan haklarıizm
adaletizm
eşitlikizm
sevgizm
hoşgörüizm
saygıizm
özgürlükizm
alın terizm


ayrıca rakıizm.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ne kırmızıyım ne de yeşil. ama hem kırmızıyım hem de yeşil.

doğup büyüdüğüm yer istanbul kadıköy olduğu için içimdeki liberalizmi asla atamıyorum. ama bu amiyane tabirle liboş yada neo liberal kapitalizm anlamındaki liberalistlik değil. bir tür kendine has iflah olmaz bir özgürlük anlayışı. yani sırf siyasi anlamda da değil bu esasen . apartman dairesinde otursam da mutlaka kendime ait bir prefabrik de olsa bağımsız ev olması gibi. olmasa da bunun hayalini yaşayıp ona ulaşmak gibi. ya da ne biliyim plajda denize girmem mesela. illa orman ve denizin beraber olduğu sakin bir yer olacak. herkesin gittiği tatil yerlerine gitmem. ya da aklıma yatmayan hiçbir düşünceyi sksen kabul etmem gibi.

diğer yandan ailem muhafazakar olduğu için muhafazakarlık var. ama aileden gelen bir gelenekçilik anlamında değil, yani mevcudu ne pahasına olursa olsun muhafaza etme anlamında bir muhafazakar değilim. geleceğe muhafaza edilecek değerler bırakma anlamında muhafazakar bir yönüm var.

muhafazakar sol gibi ne idüğü belli olmayan abuk subuk bir tabirle kendimi tanımlayamam ama madde olmadan mananın da anlaşılamayacağına inanan biriyim. belki de bi sosyalist gibi bu dünyayı sırf materyalist bakış açısıyla tanımak ama aynı zamanda bir derviş gibi tüm dünyayı manevi olarak anlamlandırmak isteyen biriyim.
devamını gör...
taraf olmayı sevmiyorum, yaşadığım çevre bana doğruyu öğretti her ne kadar öyle davranmasalar da ben doğruyu bulup çıkardım oradan diye düşünüyorum. doğru insanlar doğru zamanlarda bana dokundu diye düşünüyorum. tabii beni en iyi ben tanımam beni en iyi siz tanırsınız ve çevrem tanır.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
charles aznavour ermenidir ama çok güzel sözlerle ifade eder kendisini şarkılarında. tatyos efendi ha keza. bakma milletine milliyetine yazarın sanatçının. elbet duygudan ibarettir ruhları, çekecektir kanları. sen sana gerekeni al. hüzünlü müsün ? hüznünü katla şarkılarla ezgilerle. sevinçli misin ? sevincini katla güzel enstrümanlarla.
- öldü mü şimdi sahiden charles ?
+öldü ya gitti bu dünyadan.
-ermeni olarak mı öldü yolsa türk mü ?
+yok sadece öldü etten kemikten ruhu ayrıldı.
-ermeni mi öldü türk mü ?
+ölüm tektir ve hepsi aynı şekildir.
-ruhu parçalanarak mı çıkmış yoksa ayaklarından mı çekilmiş başına dek.
+bilmiyorum hiç ölmedim.
devamını gör...
oy pusulasını mühürleyip sandığa atana kadar geçen sürede oluşan görüşümdür. he bazen de hiç atmam o ayrı.
ama asla arkadaşlarımla, yakınlarımla, sevdiklerimle siyaset konuşmam. konuşan olursa kalkar giderim oradan.
bana göre boş iş.
devamını gör...
sağ diye bir şey yoktur solun tersi vardır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yönetim biçimi olarak teknokrasiyi savunuyorum. ekonomide ise özel mülkiyeti ve serbest piyasayı savunuyorum. siyasi görüş olarak merkeziyetçiyim.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların siyasi görüşleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim