başka görüşlere saygı göstermemesi. ben fikrini dile getirirken net, kişiye özgü ama saygıyla dile getirilmiş olan fikirler dinlemek istiyorum. körü körüne, twitter ağzıyla fikrini dile getiren insanlar aynı görüşte olsak bile beni soğutuyor.
öncelikle bir gen-z olarak abartıldığı kadar iyi bir film olmadığını düşünmüştüm fakat sonrasında çekildiği döneme göre değerlendirdiğimde o dönemin şartlarında göre önemli bir film olduğuna karar verdim. godfather’dan sonra çekilen pek çok suç filmindeki mafyatik karakter klişelerini başlatan bir film olmuştur. örneğin mafya babasının kucağındaki kedi sahnesi bir öncü niteliğindedir. kostümler, dekorlar, sahneler çekildiği döneme göre modern kalıyor.
oyunculuklar çok gerçek. marlon brando’nun film süresince geçirdiği değişim hayatın kendisi gibi geldi. senaryoda en çok hoşuma gidense bir karakterin “saf iyi” veya “saf kötü” olarak yazılmaması oldu. özellikle de michael’ın ahlaki ve içsel çatışmaları o kadar güzel anlatılıyordu ki. çok basit ama filmin özellikle sonundaki connie’nin kocasını öldürdükten sonra karısı kay adams’ın michael’a hesap sordugu sahne çok güzeldi. o kadar kendinden emin yalan söyledi ki evet dedim gerçek hayatta da böyle oluyor. ayrıca el öptürdüğü sahnede kendisine yabancılaştığını görebilirsiniz. bunun yanı sıra vito corleone filmin başlarında çok güçlü bir karakter olarak karşımıza çıkmasına rağmen ilerleyen kısımlarda ne kadar zayıf olduğunu da gözlerimizin önüne seriyor. yavaş akan bir film ve benim üzerimde öyle derin, ciddi etkiler bıraktığını söyleyemeyeceğim. kötü bir film de değil ama her şeye rağmen biraz fazla şişirilmiş diyebiliriz.
her geçtiğim yol bir öncekinden daha zor her sürecim daha zorlayıcı. her seferinde en çok istediğim şeyle sınanıyorum bu kadar zor olmamasını dilerdim, benim için de mücadele edilsin benimle birlikte mücadele edilsin isterdim ama olmadı.
olumsuz yorumlara rağmen çok beğendiğim bir film oldu. artık klişeleşen paralel evrenler meselesini ele almışlar. film bilim kurgu türünde olsa da aynı anda dram, komedi, macera türlerini de barındırıyor ve acaba ne gelecek demeye başlıyorsunuz. nezaketli bir şekilde mücadele verilebileceğine dair verilen mesaj benim için filmin belki de en kıymetli kısmıydı. güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye edilir.
anne ve kızın bir kaya parçası olarak evrende var oldukları sahneye ayrıca çok güldüm belirtmek isterim.
mutlu olmak için bazı bedeller ödenir zannederdim. sanki ben şimdiye kadar ödenmesi gereken tüm bedelleri ödemiş ve artık mutlu olmak için hak kazanmışım gibi geliyordu. halbuki mutlu olmak için illa ki öncesinde acı çekmek gerekmiyormuş ve çekilen acılar her zaman mutluluk olarak dönmüyormuş. iyi bir insan olmak, hayatta bazı bedeller ödemiş olmak masallarda olduğu gibi karşılığı olan şeyler değil. adaletin olmadığını kabul etmek çok zor geliyor.
zaten efsaneleşmiş bir film bu filmle ilgili sadece duygularımı paylaşabilirim. bir filmi film yapan en önemli konulardan biri kesinlikle müziği bu filmde de müzik ögesinin çok önemli ve doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum. arkadan “şu fırat’ın suyu akar serindir…” diye başlayınca benim içim titriyor bilmiyorum çok etkileniyorum. şener şen’in oyunculuğuna zaten diyecek kelime bulamıyorum. uğur yücel abimiz de o dönemler ne yakışıklıymış bu arada bu detayı da yazmadan geçemeyeceğim. kıymetli bir film benim için.
exxen’de yayınlanacak olan giray altınok’un yeni projesi. kendisinin prime zamanları olduğunu düşünüyorum. hem prens’te hem var bunlar’da çok başarılı bir iş çıkarttı. şimdi yeni çıkacak olan bu projeyi de çok merak ediyorum kadrosu süper görünüyor. bu adam bana exxen aldırır kısacası izledikten sonra editlerim.
normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz.
Daha detaylı bilgi için çerez ve
gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.
online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.