portakala abi diyen mandalin yazar profili

portakala abi diyen mandalin kapak fotoğrafı
portakala abi diyen mandalin profil fotoğrafı
rozet
karma: 5863 tanım: 848 başlık: 116 takipçi: 86
ceku, hazırsan çıkalım balım.

son tanımları | başucu eserleri


ilk buluşmada hesabı kim öder sorunsalı

iki taraf da ödemeye istekli olduğunu hissettirmelidir. özellikle erkekler bu ilk buluşmada “alman usulü yapalım.” dediğinde inanılmaz soğutuyor kendinden. ilk buluşmada böyle olduktan sonra kimin ödediğinin önemi yok ama ikinci buluşmada ödemeyen taraf ödemelidir.
devamını gör...

belletmen öğretmenlik

meb’e bağlı paralı ve parasız yatılı pansiyonları olan okullarda öğretmenlerin pansiyonda kalarak öğrencilerin eğitimlerinin devamlılığını sağlaması, sağlık durumlarıyla ilgilenmesi kısacası öğrencileri pansiyonda kontrol altında tutmasıdır.

aslında keyifli bir olay ama sorumluluk çok büyük. bir de belletmenlik tuttuğunuz pansiyonun öğrenci profili, sayısı ve yanınızda belletmenlik yapacak arkadaş çok önemli. sevdim bu görevi ama çok uzun yapmam gibi.
devamını gör...

kişinin büyüdüğünü fark ettiği anlar

büyüdüğümü değil de hep büyük olduğumu fark ediyorum bazen. geçenlerde bir tanıdığımı başka bir şehirden bir yakını hasta oldu diye geldi götürdü. ben de defalarca kez hastalandım ama beni gelip götürebilecek bir tanıdığım yok. böyle bir talebim de olmadı hatta hiç aklıma gelmedi bile hastalandım diye birini çağırmak. bunu duyunca bir tuhaf hissettim bilmiyorum belki de fazla anlam yüklüyorumdur.
devamını gör...

romantik hırsız

netflix’te yayınlanan film.

evet yaptım bunu. lanet olsun içimdeki esra bilgiç hanımefendi sevgisine. daha kötü çok az şey izlemişimdir. bundan daha kötü 90lı yılların margarin reklamı vardır öyle söyleyim. 15-20 dakika kadar atlaya atlaya zor dayandım. filmi tanımlayabilecek daha kötü bir kelime bulamıyorum ama esra bilgiç gene çok güzel.*
devamını gör...

online terapi

işe yaradığına inandığım bir uygulamadır. terapist ve danışan arasındaki terapötik ilişkinin yüz yüze kurulabildiği kadar kurulabileceğine inancım tam. özellikle de yüz yüze terapi almanın çok masraflı olduğu düşünülürse online terapi almak oldukça mantıklı oluyor. gidiş geliş için kaybedilen bir zaman da söz konusu olmayınca online terapi çok yakın bir seçenek. ama elbette dezavantajları mevcut. mesela evde yalnız kalamayan biri için online terapinin işe yararlılığı tartışılır. ya da internet bağlantısının gidip gelmesi de bu sürece limon sıkacak bir diğer unsur olabilir.
devamını gör...

kuru otlar üstüne

yazım spoiler içerir uyarısını verdikten sonra başlamak istiyorum. nuri bilge ceylan'ın bana göre en başarısız olmuş filmidir. aslında başarılı bulduğum pek çok nokta da var ama bir şeyler eksik sanki tam olmamış. öncelikle kendisini tebrik ederim öğretmen tiplemeleri harikaydı. gerçekten de öğretmenler ve öğretmenler odası sahneleri bana göre çok gerçekti. samet karakteri ilginç ama hayatın içinden. kendisini başlangıçta bir nevi idealist ve anlayışlı bir öğretmen olarak gören samet karakteri öğrencisiyle ters düşüşünün ardından hemen tavır değiştiriyor mesela. ayrıca narsist kendisi. nuray'ı başta beğenmiyor, kendisine yakıştırmıyor. bu nedenle yine kendisinden aşağıda gördüğü ev arkadaşı kenan ile nuray'ın arasını yapmak istiyor. nuray ve kenan birbirine biraz ilgi gösterince de hemen kıskançlık gösteriyor. nuray'ın belli bir noktadan sonra samet'e değerli gelmesinin bir diğer nedeni nuray'ın kendi kendisine değer veriyor oluşu. evet nuray'ın bir bacağı yok ve aksayarak yürüyor, sosyokültürel konum olarak da samet onu kendisinden daha aşağılık görüyor. nuray'ın ezik bir karakter olmasını bekliyor ama nuray kendinden ödün vermiyor, sanılanın aksine çok özgüvenli bir tip. samet'i şaşırtıyor bu durum ve nuray'a ilgi duymasına neden oluyor.

gelelim beni en çok düşündüren kısımlara. hayatın içinden hayata yakın filmler çekmek isteyen bir yönetmen nasıl olur da bunlara dikkat etmez? nuray kadar radikal siyasi çizgide duran bir karakter memuriyet ve öğretmenlikte ne kadar süre var olabilir? keza samet, nuray, kenan üçlüsünün ilişkisinden söz etmiyorum bile. mümkün mü böyle bir ilişki? samet'in köyün teröristi ile akşamları rakı masasına oturup köyün jandarmasıyla da arkadaş olup bu kadar politik doğrucu bir çizgide durabilmesi mümkün mü peki? ya da böyle politik doğrucu takılan birinin bu kadar küçük bir köyde bu iki uçla da samimiyet kurabilmesi? filmi izlerken bu mantık hataları beynimi yiyip bitirdi açıkçası sizinkini de yiyip bitirsin sevgili yazarlar.
devamını gör...

unutmanın tek yolunun nefret olması

ne yazık ki doğru değil. insan nefret edince de unutamıyor. ne zor unutmak.
devamını gör...

kayıp eşya bürosu

özge özel’in kendisinden örneklerle süslediği bir podcast serisi. ilk dinlediğinizde çok garip gelse de sonra bünye alışıyor ve seviyorsunuz. çok iyi bir metin yazarı olduğunu düşündürdü bu podcast serisi bana özge özel’in. tavsiyemdir tavsiyem.
devamını gör...

onur özdemir

#1904570
2 sene evvel şöyle bir tanım girmişim dün gece de konserine gittim sonunda kendisinin. sadece sakin parçalarının çalındığı bir konserdi ve inanılmaz keyif aldım. kendisinin de dünya tatlısı biri olduğunu fark ettim konserde. ayrıca maşallah kardeşim bu ne enerji onca konsere gittim onur kadar enerjik sanatçı görmedim. gene giderim öyle söyleyim.
devamını gör...

özge özel

kendine has bir tarzı olduğunu düşündüğüm stand-up'çı. hatta tarzı bana hiç uymasa da dinlemekten keyif aldığım bir isim. her şakasına katıla katıla güldürmez* fakat şakaları zeka barındırır bu nedenle seviyorum.
devamını gör...

sinema tarihinin en iyi oyunculuk performansları

bir zamanlar anadolu'da- ercan kesal demek istediğim başlıktır.
devamını gör...

kuvvetli bir alkış

berkun oya’nın 29 şubat’ta netflix’te olması beklenen ve benim de merak ettiğim yeni dizi projesi. oyuncu kadrosunu sevdim ama yorum yapmak için çok erken. bekleyelim, görelim.
devamını gör...

metrobüs insanı

değilim efendim. ne metrobüs, ne otobüs ne bokobüs ne püsürbüs hiçbiri değilim.

şahsi araç insanıyım ben, karbon ayak izinin anasını ağlatayım, hatalı sollamalar yapayım, yollar gidişime kızlar duruşuma hasta olsun istiyorum. ama bilin bakalım ne eksik?
devamını gör...

öğrenci evine çıkacaklara tavsiyeler

en önemli tavsiyem çok samimi olduğunuz biriyle asla eve çıkmayın. samimiyet, aradaki saygı duvarını inceltiyor ve samimi olduğunuzda birbirinizin kişisel alanına olan müdahaleniz artıyor. başta rahatsız etmez hatta çok keyifli gelir bir süre sonra batmaya başlar benden demesi.

bunun dışında karşınızda vazifesini bilmeyen biri varsa sizin samimiyetinize sığınarak “kanka bu ay bende yok kirayı sen ver.” yok efendim “yaa çok yorgunum bugün benim sıram ama bulaşıkları sen yıkasan.”a getirebilir olayı. o bulaşık bir bakarsınız hep sizde kalır. elbette arkadaşımızı tolere etmemiz gereken zamanlar olur fakat niyet önemli.

üstelik bu bahsettiklerim iyi senaryolar bir de her allahın günü sevgilisini, arkadaşlarını toplayıp eve getiren cinsler var. siz ders çalışacaksınızdır ya da sessizce belki evinizde dinlenmek istiyorsunuzdur fakat sürekli bir curcunaya maruz kalırsınız size saygıları yoktur çünkü. huzur bırakmaz adamda, en son ev arkadaşınızla sesler yükselir ve kaos içinde evleri ayırmak zorunda kalırsınız.
devamını gör...

sevdiğin filmi adını söylemeden anlat

“hiçbir örgütle ilgim yok. beni adamdan sayıp alacak örgüte zaten ben katılmam. o örgüt ibrahim’e kalmışsa örgüt bile sayılmaz.”
devamını gör...

insanın saçını ağartan şeyler

kırgınlığını ve öfkeni yenememek zannediyorum.
devamını gör...

ısınmak için duş almak

bunu sadece gerçek fakirler bilir. kombiyi o kadar az yakarsınız ki bari sıcak suyu kendime tutayım da ısınayım dersiniz. 15 dakikalık bir ısınmanın ardından banyodan çıkıp buharından da nasibinizi alarak saç kurutma makinesine yönelirsiniz. bu sayede 15 dakikalık bir duş 1 saatlik bir ısınma vaat eder.
devamını gör...

record of ragnarok

ilk sezonu fena değildi ama ikinci sezon güzel olmuş. özellikle karındeşen jack'in ve herkül'ün karşılaşmasına bayıldım. buda karakteri de çok iyi olmuş. anime ve mitoloji sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum.
devamını gör...

dünyadaki en iyi mizahın türkiye'de olması

(bkz: almanya bizi kıskanıyor)
devamını gör...

zamların zıvanadan çıkması

gittiğim dükkanlarda fiyat sorsam da verilen cevabı dinlemeyecek hale geldim o paranın benden bir şekilde çıkacağına inandım artık. öğrenilmiş bir çaresizlikle hareket ediyorum sorgulamıyorum. cüzdandan kart çıkınca boğazım düğümleniyor. banka hesabımda kalan paraya bakınca pişmanlıktan dişlerimi sıkıyorum ama 100 liralık şeyi bana 400’e satabilecekleri noktadayım zamlar artık bana komuyor.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim