roberto yazar profili

roberto kapak fotoğrafı
roberto profil fotoğrafı
rozet
roberto (çaylak)
karma: 416 tanım: 210 başlık: 70 takipçi: 21

son tanımları


1. (çaylak)

bay holmes

kendisi güvenilir bir yazardır.
hoş sohbeti vardır.
devamını gör...
2. (çaylak)

eş cinsellik

rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin kadınlara benzeyen erkeklere ve erkeklere benzeyen kadınlara lânet etmesi, yaratılışa aykırı bu fiilin ne kadar çirkin ve mezmum olduğuna delâlet eder. bu benzeyiş ister elbise, süs, boya ve sûrette olsun ve isterse ses, konuşma, yürümek ve oturmak gibi diğer hususlarda olsun müsavîdir ve mezmumdur.

hadis-i şerifte zikredilen lânet, isteyerek ve kendini zorlayarak kadına veya erkeğe benzemeye çalışanlar içindir. doğuştan kadınlara benzerlikleri olanlar ise bu lânetin dışındadırlar. meselâ bazı kişiler doğuştan sesleri ve bir kısım davranışları ile kadına benzerler. bu gibi kişiler eğitimle bu benzerliklerini değiştirmeye çalışmalıdırlar. şayet değiştiremezler ise bir vebal yoktur. ilimde, güzel ahlâkta ve hayırlı amellerde kadınların erkeklere ve erkeklerin kadınlara benzemeye çalışmaları ise övgüye layık ve allah indinde makbul bir ameldir. «mü'min erkeklerle, mü'min kadınlar birbirinin dostları ve yardımcılarıdır. onlar iyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeye çalışırlar...» (tevbe: 71)

allah teâlâ kadın ve erkeği ayrı ayrı özelliklerde yaratmış ve bu yaratılışlarına münasip olan vazifeler tahmil etmiştir. o bakımdan kadın kadın olarak ve erkek de erkek olarak kendi vazife alanlarında ve yaratılışlarına uygun sahalarda kalmak sûreti ile şahsiyet kazanmış ve saygınlık elde etmiş olurlar. aksi takdirde kendilerini gülünç duruma düşürür, itibar ve saygınlıklarını yitirirler.

maalesef zamanımızda bir çok kadın ve erkek, değil birbirlerini giyim ve kuşamda, konuşmak ve yürümekte ve diğer hareketlerde taklit edip benzemeyi, işi cinsiyet değiştirmeye kadar vardırmışlardır.

bugün ameliyatla kadın olan erkeklerin veya erkekleşen kadınların sayısı küçümsenemiyecek rakamlara ulaşmıştır.

islâm'dan uzaklaşan, manevîyatını kaybeden, ruhî bunalımlarla çalkalanan cemiyetimiz ne hâle geldi düşünelim. düşünelim de rahmet peygamberi’nin 1400 küsur yıl ötelerden ümmetini uyaran diriltici sesine kulak verelim.

«herkesin yaptıkları işlere göre dereceleri vardır. rabb’in onların yapmakta olduklarından habersiz değildir.» (en'am: 132)

hadis-i şerif bazı durumlarda lânet etmenin cevazına delildir. lânetlemek allah'ın rahmetinden kovmak ve uzaklaştırmak demektir. belli bir müslümanı kesin bir dille lanetlemek caiz değildir. ancak kâfir ve zâlimleri ve lânete müstehak olan kimseleri umumi vasıflarla tel'in etmek caizdir.

nitekim rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, fâiz yiyen ve yedirene, kâtip ve şahidine, rüşvet veren ve alanlara, içki imal eden, satan, alan, içen ve içkiden elde ettiği parayı yiyenlere, ana-babasına lânet okuyanlara, vücûduna döğme yaptıranlara, zekât vermeyenlere, birinci kocasına varmak için hülle yapan kadınlara, meşru bir sebeb olmadan kocasını darıltan kadınlara v.b. lânet etmiştir.
devamını gör...
3. (çaylak)

hadis-i şerif

yahudiler 71 fırkaya ayrıldı. onlardan biri cennette, 70'i cehennemdedir. nasranîler de 72 fırkaya ayrıldılar. 71'i cehennemde biri cennettedir. muhammed'in nefsi, yed'i kudretinde olan allah'a yemin olsun ki benim ümmetim de muhakkak 73 fırkaya ayrılacaktır. biri cennette ve 72'si cehennemdedir.
devamını gör...
4. (çaylak)

şöhret

şöhret düşkünlüğü ve hırs, şöhret sahibi olmak için uğraşmak ve insanların kalbinde yer etmek için onlara hoş görünerek dinin esaslarından tâviz vermek mezmumdur, haramdır. ancak insanlar arasında şöhret bulmak için değil de, yalnız allah rızası için allah yolunda çalışırken itibar görmek, sevilmek ve sayılmak böyle değildir. çünkü bu hâl, allah teâlâ'nın kulların kalbine yerleştirdiği ve isteği olmadan meydana gelen bir durumdur ki bu şöhret mezmum değildir.
devamını gör...
5. (çaylak)

yeşil çay

normal olan çay dan daha saglikli oldugu bilinmektedir.
devamını gör...
6. (çaylak)

allah'a isyan etmek

ulkenin basina belaların gelmesine neden olan olaydir.
devamını gör...
7. (çaylak)

ülkeye gelen belaların nedeni

insanlarin allah in emir ve yasaklarina riayet etmemesidir.
devamını gör...
8. (çaylak)

müslüman noel kutlamaz

muslumana yakismayan harekettir.
devamını gör...
9. (çaylak)

kadınlardan aşırı ilgi görmek

selam verenle yataga girmektir.
böyle bir durum var. hangi kadina baksam, seks teklif ediyor. anlamadim bu isi. her gun en fazla 2 kez kabul ederim. 3 fazla oluyor.
devamını gör...
10. (çaylak)

ateist zırvalıkları

saymakla bitmez.
allah a olan dusmanliklarini genellikle islam dini uzerinden cikarmaya calisirlar.
kimsenin inancina laf ettigim yok. banane ki. ama bunca nimeti gorupte, bunlarin kendiliginden oldugunu iddia etmekte, aptallikta zirve olmak bence.

neyse ne. atesitlerin soyle bir dusunceleri var. yaptiklari gunahlardan dolayi hesap vermemek istiyorlar. bunu yaparken de tamamen batiyorlar ve sonsuz bir cehenneme yuvarlaniyorlar.

bende gunahkarim. mesele sekse çok duskun bir insanim vs. ama bunu imanimla karistiramam. iman baska bir olay. yoksa gunah islemeyen kimse yok.
devamını gör...
11. (çaylak)

ilk görüşte seks

bunu yapmistik. kizla bulusma amacim belliydi. sabahin korunde bir sehirde otel aradim. hangisine gitsem, adamlar evlilik sarti ariyordu. sonunda kabul eden bir otel buldum. adam benden 20 lira fazla ucret alirim dedi. kabul ettim. sonra kizi merkezden aldim. gerisini tahmin edersiniz.
devamını gör...
12. (çaylak)

lale devri

bu devirde efenim, çok cicek ve lale ekildi. adeta her yer lale bahcesi idi.
devamını gör...
13. (çaylak)

insanları anlamak

tok açın halinden, zengin de fakirin halinden anlamaz.
devamını gör...
14. (çaylak)

aleyna tilki

çok saglam kalcalari var. baktikca bakiyorum.
devamını gör...
15. (çaylak)

şiir

yalnizim simdi,
sonu gelmeyen yollarin yolcusuyum ben,
iklimsiz mevsimlerin bahariyim simdi,
bir umutsuz çocuğun sevdasiyim ben.

soguk gecelerde sicaga susamis,
sönen sigaranin son dumanlarinda,
bir kibrit misali yanip söner gibi,
yosun tutmuş duvarlarin yosunuyum ben.

sana soramazdim giderken,
meteliksiz gunlere aboneyken ben,
sana gücenemez kirilamazdim,
parasiz cuzdanima bakip dururken ben.
devamını gör...
16. (çaylak)

gün yüzü görememek

tam da hissettigim duygudur.
cikmaz bir sokakta kaybolmusum ben.
bir girdap içinde yuruyorum ben.
devamını gör...
17. (çaylak)

dedesi adam vurmuş normal sözlük yazarları

sizin dedenizden bize ne ulan.
devamını gör...
18. (çaylak)

cinler alemi

hakkinda derin bilgim var. bu alem baska.
insanlardan daha zalim olduklarini soyleyebilirim. çok kabileleri vardir.
devamını gör...
19. (çaylak)

dış güçler ekonomiyi mahvetti

ortalarda dolasan garip bir soylenti, ekomoni için.
devamını gör...
20. (çaylak)

kedi

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
benim kedim bu da.
biraz sisko bisey. doymak bilmiyor ama. idare ediyoz.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim