vestarahibesi yazar profili

vestarahibesi kapak fotoğrafı
vestarahibesi profil fotoğrafı
rozet
kafa izninde
karma: 1371 tanım: 75 başlık: 4 takipçi: 51

son tanımları


onu çok özlemek

kişileri değil kişilerin bizde hissettirdiklerini aradığımız eylem. genellikle bir sonraki aynı hissiyatı bulacağımız insana kadar sürer.
devamını gör...

babayla olan ilişki

annemi,beni ve kardeşimi öpmeden evden çıkarsa günü kötü geçiyormuş. doğumgünlerimizi doğum saatimizde kutluyor.
insani kusurları var, esprileri soğuk ama daha iyisi gelene kadar en iyisi.
devamını gör...

hiç bilinen türk ressam olmaması

eski dönemlerden adnan turani, bugün ise erkut terliksiz. uluslararasi birçok bienalde eserlerini takip ediyorum erkut terliksiz'in.
devamını gör...

türkçe dil bilgisi takıntısı olan ruh hastaları

ben bu kişilere hayranım. bu saatten sonra göztepe-altay barışır ben dilbilgisini anlamam hissi geldi şuan.
devamını gör...

mitraizm

2017 yılında diyarbakır zerzevan kalesinin civarında tapınağı keşfedildi. tapınak şövalyeleri için önemli bir dini inanış olması dolayısıyla ezoterik öğeleri içinde barındırdığına inanan birçok insan diyarbakır'da tapınağı ziyaret etmeye geliyor. her sene tapınakçılar burda ayin yapacak adlı spekülasyonlar ile birlikte dindar kesimi çoşturuyor.
devamını gör...

sevişirken dinlenecek şarkılar

maneskin- for your love.
devamını gör...

bir isme yazılmış en güzel şarkı

flört- onun adı hasan
devamını gör...

jean-christophe grange

tess gerritsen ile birlikte senaryo yazıp film yapsalar diye beklediğim polisiye gerilim türünün fransız babası.
devamını gör...

kadın peygamber olmamasının nedeni

#2309523 konuyu çarpıtıp,böyledir şöyledir gibi bir durum ortaya çıkarmaya çalışmak gibi bir durumum olamaz. ben inançlar bazında kesinlikle reddedilen birşey olmadığını açıklamaya çalıştım. siz islam'a inanan bir birey olarak bunu kesinlikle yoktur diyen kanıtlar üzerinden yok olarak kabul eder öyle devam edersiniz.
bende bir birey olarak erkek hegemonyalı dinleri kabul etmiyorum zaten.
devamını gör...

kadın peygamber olmamasının nedeni

hıristiyanların ve yahudilerin bir kısmı debora, huldah,anna ve miryam'ı peygamber olarak kabul eder. islam alimlerinin bazılarında vahiy yoluyla iletişim kurulmasına inanıldığından ötürü meryem, hacer ve asiye'yi nebi olarak kabul eder ancak kadın olmalarının resul olmanın başlıca engeli olduğunu ileri sürerek. şuan hatırlayamadığım ama kabul gören birkaç isim daha var.
devamını gör...

burcuna göre sevgili seçme

sizi burcuna göre seçen kız acemidir. korkmayın. sinastri haritasi bakan kız ise bordo berelidir kaçın.
devamını gör...

genç atsızlar

"ermeniler, kürtler, çerkezler, abazalar, boşnaklar, arnavutlar, pomaklar, lazlar, lezgiler, gürcüler, çeçenler içerki düşmanlarımızdır" diyen atsız'a göre ülkenin yarısı düşmandır. bir çerkes olarakta dedelerimin korumak için öldüğü bu topraklarda beni etnik kimliğimle düşmanlaştıran ve beni sadece türk kimliğini kabul edersem birey sayan bir grubu"tek aklı başında' oluşum saymam imkansızdır.
devamını gör...

self/less

fikir olarak etkileyici ama senaryo olarak vasat bulduğum yapım. filmin 10. dakikasında tüm olay kurgusunu çözüyorsunuz. sahne dağılımları orantısız. zihin aktarımıyla yola çıkan film bir noktada aksiyona dönüyor. başrollerin yeteneğine birşey diyemeyiz ama yan roller ve oyunculukları kan ağlatır.
spoiler bir yorum olarak:
anlaşma anlaşmadır. filmlerin/dizilerin iyilik kazanacak mottosu gerçekten aşırı rahatsız edici. filmin sonunu aşırı kötü bulmamım sebebi bedenin iadesi fikridir.
devamını gör...

göt görmeye endeksli sanat sevicileri

orsay müzesinde 2014 yılında deborah de robertis isimli sanatçının courbetin"dünyanın kökeni" adlı tablosunun önünde yaptığı aktivist eylemi akıllara getiren başlık.
devamını gör...

kaplumbağa terbiyecisi tablosunun mantıksızlığı

osman hamdi bey tabloya "kaplumbağa terbiyecisi" ismini vermemiştir. ilk sergi yıllarında kaplumbağalı adam olarak geçmiştir. mustafa cezar sanat tarihi özelinde bir taklit sorunu yaratan bu esere 60'lı yıllarda bu ismi vermiştir.
taklit veya esinlenme konusuda tour du monde isimli dergide görülen charmeur de tortues isimli bir gravürden kaynaklı bir durumdur.
esinlendiğini düşünülen gravürde budur.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

erkeklerin dekolteli giyinen kadınlarla evlenmemesi

lütfen ciddi düşünmeyin. siz ciddi düşünürseniz sabah kuşağında "kapalı" anadolu irfanının bahçıvan şoföre, şoför aşçıya, aşçı uşağa sonra hepsi uşağa konulu programına konu kalmaz.
devamını gör...

az bir soğuk görünce kutuplarda yaşıyormuş gibi davranmak

eskişehir'de yaz temmuz 10 gibi gelir ağustos 15 gibi gider. bu yaz mevsimine geceler dahil değildir. eskişehir türkiyenin kutbudur. ben üşüyorum.
devamını gör...

insan-ı kâmil

budistlerin nirvanasınin tasavvufta ki karşılığı olarak düşünülebilir.
devamını gör...

ankara'nın en güzel ilçesi

kurusunun hatrına beypazarı diyorum.
devamını gör...

deva partisi

gülay göktürk,sadullah ergin ve ramiz ongun gibi isimlerin kurucu ortağı olduğu parti. benim favori deccal üçlüm.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim