bari bir yaş aralığı vereydin biz de 36 yaş olarak nasiplenseydik tavsiye verseydik kardeş diyerek sitem ettiğim tavsiyelerdir.
devamını gör...
risk al, pes etme,korkma,dene. aileni önemse ama kararlarını kendin almaya çalış. zaman ilerledikçe kendini en iyi sen tanıyacaksın çok ta tavsiye almayacaksın aslında. güven kendine en ufak bir güvensizlikte mutsuz olursun. bol bol oku imkanın varsa gezerek öğren.en önemlisi kendini sev. başlığı açan arkadaşa ithafen 'başına icat çıkar'. tavsiye alınacak yaş 31 dendiği için geldim. belki benim göremediğim bir keramet vardır bu yaşta.
devamını gör...
(bkz: insanın yaşlandığını anladığı anlar)
(bkz: ağlamıyorum gözüme gençliğim kaçtı)
tavsiye: 31 yaşındaki insanlara yaşlı muamelesi yapmayın sevgili z kuşağı bireyleri, alınıyoruz, kırılıyoruz, inciniyoruz.*
devamını gör...
(bkz: neden 31?)
devamını gör...
herşeyden önce severek yap ne yapacaksan. insanları ve en önemlisi kendini kandırma. eğer kaçmak gibi bir düşüncen varsa şimdi kaç. ayrıca, risk alma tavsiyesini ben de yinelemek istiyorum. kimseyi fazla ciddiye alma. karar verirken bu tavsiye de dahil olmak üzere hiçbir tavsiyeye kulak asma, kendi içinden ne geliyorsa öyle yap.
not: ayrıca fazla 31 çekme.
devamını gör...
3 yıl sonra tavsiye verebileceğim başlık, şimdilik genç yazar olarak kendimi sayıyorum ona göre.
devamını gör...
tek sorum şu, neden 31 ?
hayır bu yaşın özelliği ne yani??
devamını gör...
okumaya geldiğim başlıktır.
devamını gör...
gerçekten hevesle "okuyacaklara" yazılmıştır. boomer değil, sadece kuantum etkilerden dolayı sizden önce doğmuş bireyleriz.
1- 25 olur, 30 olur, 40-50- 60 olur hiç fark etmez, yaşın önemi yok, kimden ne bilgi öğrenebilirim diye meraklı olunuz.
2- öğrendiğiniz tüm bilgileri "gerçek mi? yoksa şahsi yorum mu?" diye başka kaynaklardan da araştırmaya devam ediniz.
3- yaşadığımız coğrafya hakkında özellikle 30+ büyüklerinizin umutsuz ve karamsar olduklarına bakmayıp, hedeflerinizi yüksek tutup elinizden gelenin en iyisini yapınız. hedeflerinizi yüksek tutarken de kendi potansiyelinizin farkına varıp, çok da uçmayınız. matematikten hoşlanmıyorsanız ne yazık ki astronot olamazsınız, ama astrolog olabilirsiniz.
4- hangi alanla ilgili iseniz, o alanda dünyada iyi işler yapmış, başarılı insanların hayat hikayelerini yine kaynaklar arası karşılaştırma yaparak okuyunuz.
5- siyasete dair fikirleriniz mutlaka olsun, ancak sadece okulda öğretilen ve 1938'de bıçakla kesilmiş gibi kesilen tarih bilginizle fikir üretmeyiniz. mustafa kemal atatürk'ten sonra bu ülkede neler yaşandığını dikkatle okuyunuz. yani yakın tarihi de öğreniniz. tekrar altını çiziyorum. mutlak surette başka kaynaklardan da okuyunuz.
6- yaşı, cinsiyeti, ırkı, memleketi, inancı ne olursa olsun, herkese ama herkese saygılı olunuz. size saygısız davranılsa bile siz çizginizi bozmayınız. göreceksiniz ki takdir toplayacaksınız.
7- sizin de diğer insanlardan farkınız olmadığını, dünyanın sadece sizin etrafınızda dönmediğinin bilincinde olarak, ama dünyanın en değerli insanının da kendiniz olduğunu bilerek yaşayın.
8- değerleriniz olsun, onları koruyun. bu değişmemek değildir. değişmek, yeni fikirlere sahip oldukça kendini geliştirmektir. ama değerlerinizden ödün vermeyiniz. hayat size ne kadar da zorluk çıkarsa, yine kazanan siz olacaksınız.
9- spor yapın, sağlıklı bir bünyeniz olsun, müzik aleti çalamıyorsanız bile mutlaka hoşunuza giden bir tür vardır. dinleyin. müzik ruhu beslediği kadar beyni ve zihni de besler.
10- yav anlayın işte, sizlere çok iyi bir miras kalmadı yaşamakta olduğunuz coğrafyada, ancak onu ayağa kaldırmak, güçlendirmek , ileri taşımak, sizlerin elinde. yoksa daha kötü bir miras bırakırsınız sizden sonrakilere.
11- benden sonrası tufan derseniz de allah sizi naapmasın e mi ?

sevgiler..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"31 yaşındaki yazarlardan genç kardeşlerine tavsiyeler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim