bu şakalatın amacı;kardeşin kısa devrelerini yakıp dumanında vals yapmaktır.

-kardeş 5-6 yaşlarındadır ve ona "sen öz evlatsın"diyerek üveymiş hissi verilir.sonuç"anneeeee ben öz evlatmışıım"diye ağlayan bir adet kız çocuğudur.

-kardeş bir dergide denk geldiği uzaydan çekilmiş dünya fotoğrafından korkmuştur.envaiçeşit dünya fotoğrafı bulunup"biz bunun içinde yaşıyoruz biliyo musun? evet uzay çok karanlık di mi hohohoho" şeklinde fotoğrafla beraber kurban kovalanır.

-süt kardeşler filmini izledikten sonra "gulyabani"den korkan kardeşin "gulyabani geliyoo,arkanda"diyerek merdivenlerden yuvarlanması sağlanır.

not: bu acıklı hikayede yer alan kardeş(zat-ı şahane) ben oluyorum dostlar.
devamını gör...
ölü taklidi yapmak. bir süre ağlattıktan sonra, şaka şaka denilerek kalkınca, şaşkın, mutlu, göz yaşlarını silen ama hala ne olduğunu anlamaz halde, gözünde birazcık korku olan kardeşe güldüğüm doğrudur. çok ayıp etmişim. yıllar sonra üzüldüm bak.
devamını gör...
karanlıktan birden çıkıp korkutmak. kolunu bacağını tutmak şeklinde de zuhur edebilir. sonuç: birkaç gece oda size kalır. tebrikler, anne babanın odasında uyuyan bir kardeşiniz vardır.
devamını gör...
duvara tekme at.
devamını gör...
eşek şakası sayılmaz ama (b:” sen üveysin”) dışarıdan bulduk seni diyordum.
devamını gör...
başsız süvari isimli korku filmini izlerken tuvalete gidiyorum diyerek odadan çıkıp kafasını kıyafetinin içine geri sokmak suretiyle kafası kopmuş gibi yaparak geri gelmişti. korkunçtu.
devamını gör...
ustune oturup ellerini tutarak kendine vurmak. “sen salak misin neden kendine vuruyorsun?” tarzi cumlelerle durumu iyice pekistirmek.
devamını gör...
tuvalette ya da banyodayken ışığı kapatıp dışarı çıkamasın diye kapıyı tutmak
devamını gör...
ablam yüzüne salça sürüp kan revan içinde beni yanına çağırmıştı yaşım da 6 falan sanırım hala unutmam. halbuki çok da naif bir insandır. insanlar çocukken manyak oluyor.
devamını gör...
iyi bir abla olduğumu fark ettiren başlıktır.*
devamını gör...
biraz garip bir çocuktum. her şeye inanırdım çünkü her şeyin mümkün olma ihtimali vardı bana göre. bir şeye hayır, olmaz, yok öyle bir şey diyemezdim. bu da diğer çocukların müthiş ilgisini çeken bir özellikti. çocukluk boyunca, özellikle akşam saatlerinde beni tam ortaya alıp cinli şeytanlı hikayeler anlatırlardı. anlatılanların gerçekleşmesi ne kadar az mümkünse ben o kadar inanırdım. altıma işeye işeye, çığlık atarak ağlaya ağlaya eve gelirdim. cinler gelir diye kesinlikle uyumazdım, uyumak için sabah ezanını beklerdim.

beyin tüm bilgileri depoluyor. cinlerin ayaklarının ters olduğu, insan kılığına girdikleri, özellikle yurtlarda kalan kız çocuklarına yaptıkları falan tamamen aklımda. resmen bekliyorum bi cin gelecek çarpacak beni. başka bir ihtimal söz konusu değil bana göre.

derken abim bir gece seslendi. o da uyumuyordu, anında güven duygusu ile doldum. sonucunda koskoca abiydi, cindi şeytandı hepsini döverdi. ben abin değilim, cinim dedi. evet böyle dedi. bu aptalca oyuna o gece ve sonraki geceler devam etti. ben bu salağın gece beni ziyaret eden bir cin olduğuna emin olarak büyüdüm çünkü adam profesyoneldi. inanmayınca ayakları falan ters hale getirir odanın ortasında dolaşırdı. ona inanmazsam beni çarpacağı konusunda tehdit ederdi.

bak kaç yaşına geldim, hâlâ selamlaşmıyorum adamla. korkudan değil ha, cinlere falan inanmıyorum. acımasız olduğu için kendi türüm olarak göremiyorum adamı. çünkü normal değil bunlar. resmen danalık.
devamını gör...
ona sürekli üvey olduğunu düşündürecek hikayeler anlatırdım. bazen ben de inanırdım anlattıklarıma. sonuçta ailenin fiziksel özelliklerine aykırı doğması benim problemim değildi.

mesela kirli sepetin içine girip banyoya gireceği zaman böh yapıp korkuttuğum çok olmuştur.

bazen yastık altına babacigimin giyilmiş çoraplarından koyar, bazen o uyurken, kendi elleriyle hareket çekiyormuş gibi yapıp bunu videoya alırdım.

en sevdiği abur cuburu yer boş paketin içine peçete koyar güzelce yapışkanla yapıştırırdım.

bana vuruyormuş gibi sesler çıkartıp annemi üstüne saldigim ya da suçlu olduğum olayda oyunculuk yeteneğimle üstüne iftira attığım çok olmuştur.
ama o benim en sevdiğim kardeşimdi. (2 kardeşiz bu arada) . ona her şeyi yapar, bir başkasının yapmasına izin vermez onu korurdum böyle de güzel ablayımdır.

t: yazarlarin ne kadar iyi abi-abla olduğunu anlamamıza yarayan başlıktır. ben elendim siz devam edin.
devamını gör...
son tempo koşarak odaya girmeye çalıştığımda bir anda kapıyı kapatması ve benim kapıya sümük gibi yapışıp aşağı doğru "cıyk" sesiyle kaymam.
devamını gör...
çarşıdan pazardan meyve aldı diyelim ki armut olsun. önce siler , yıkar , bir güzel sulu sulu ısırır. haliyle bende isterim, aç ağzını , yum gözünü der. tabi bende beklerken armut tadı ağzıma hoop toprak gelir ağzıma. hayırlı işler.
devamını gör...
hatırlamayacağım kadar sayıca fazla şakalardır. abimle aramda 7 yaş kadar fark vardı ve benim idolüm olduğu için ne dese inanırdım, yaptıklarına hayran kalırdım.

şu an aklıma gelenler:
top 1: çorap koklatmak.
diğerleri;
-bebeklik fotoğraflarımın sayısının az olması nedeniyle evlatlık olduğuma inandırma çalışmaları yapması.
-bir elin tüm parmaklarını bir araya getirip mükemmel hareketi yaparsınız ya ha evet o hareketi yapıp üfle diyip anlıma vurması, üflemezsem gerizekalı kalacağımı söylemesi.
-gece uyumadan önce " sana bir masal anlatayım mı?" diye sorması ve benim cevaben " evet anlat " dedikten sonra " o değil de sana bir masal anlatayım mı?" diye sormaya devam etmesi. ben cevaplamasam da uyuyana kadar aynı soruyu sorması...
-gece vakti odadaki ışığı birden kapatıp kaçması ve beni tek başıma bırakması.
-o dönemde çok meşhur olan karate kid vb. karate filmlerindeki türlü çeşit figürleri üzerimde denemesi.

- ..... çok fazla örnek var hatırlayamadığım, ama sanırım en büyük eşşşek şakasını evlendikten sonra nedenini bilmediğim bir şekilde benden ve ailemden uzaklaşarak yaptı.
devamını gör...
malzeme çantasına alarm takmak. kapağı açtığında fırlatmıştı çantayı. sfsfsf
devamını gör...
allahsız buğra bu akımın günümüzdeki etkili örneklerindendir.
devamını gör...
lisedeyken beni denek hayvanı gibi kullanırdı abim. okulda arkadaşlarından öğrendiği ne kadar şaka varsa üzerimde uygulardı sağolsun. ama en fenası teknikti. evet, bu şakamızda kişi karşıdakinin kolunda tam sinirlerin olduğu yere çok sert olmayan ama ani bir vuruş yaparak o bölgede kısa süreli bir felce sebebiyet veriyordu. vuruşun hassasiyeti nedeniyle bu aşırı can yakan şakaya teknik derlerdi. hey gidi çocukluk, ne acılar çektik ve sözlük.
devamını gör...
ne kadar küçük olduğuna göre değişir tabi ama benim ki 9 yaşında bazen çok iyi harika bazen de hayattan bezdiriyor daha şimdiden.
geçen şöyle bir şey oldu, kardeşim dolarlarımı gördü(20 dolar :d) gördüğü gibi 1 dolar istedi benden 3-4 defa başımdan atmayı başardım ama artık vermesem ağlayacak gibiydi tamam dedim, 2 dolar vereceğim dedim birde mutlu oldu tabi hemen :) ama bir şartım var dedim 2 hafta boyunca dediğim, istediğim her şeyi sorgulamadan yapacaksın dedim (abi terörü), o anda ne desem kabul edecek olan küçük kardeşim ''tamam,tamam söz yapıcam abi'' dedi. cuma günü oldu bu konuşma yarın başlar dedim. tamam dedi, aldı 2 dolarını attı kumbarasına. neyse işte yarın oldu ben tabi başladım kardeşime emirler vermeye o günü çocuğun bana hizmetle geçti. su getir, çoraplarımı çıkar, temiz çorap getir giydir, bir kola koy getir, şuradan marketten 2 cips al gel, bacaklarımı ov, ayağıma masaj vs. vs. bezdirdim çocuğu o gün :) ''abi tamam artık yeter lütfen'' demeye başladı bende tabi ''ohoo daha çok gün var ama anlaşmayı unuttun mu'' falan dedim, ''ya abi lütfen,hadi'' falan gene demeye başladı, kıyamadım bende tamam hadi yarın son gün dedim, öyle böyle kabul etti.( bu arada kötü abi falan değilim valla ;d hatırlatıp gülüyoruz artık bu anıları) neyse kabul etti işte, yarın oldu.
ben devam ettim bu sefer daha dalga amaçlıydı ama şunu bile yaptım gözlerini kapat, yanağımı öptürücem dedim, ayağımın altını öptürdüm sonra (bu kötülük olabilir belki neyse) işte sonra kendimi salıncakta sallatmaya çalıştım 4 katıyım çocuğun zar zor sallıyordu, 20 kere etrafında dön vs. vs. işte bugün de bitti, kardeşimle anlaşmamız da bitti.
uzun oldu ama yapacak bir şey yok kısaca küçük kardeşe sahip olmak iyidir, iyi :)
devamını gör...
4 yaşındaki kardeşime seni görünmez yapıcam diyip onu görmüyormuş gibi yapmıştım ağlayarak annemin yanına koşmuştu.ayrıca ölü şakaları ve evlatlık şakaları vazgeçilmezdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"büyük olan çocukların kardeşlerine yaptıkları eşek şakaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim