burada siyaset çok fazla yer tutmuyor farkındayım. niyetim kutuplaşma ya da tartışma yaratmak değil. bu konunun siyasi olduğunu da düşünmüyorum. ülkemin geleceğiyle ilgili kararlar alınıyor ve bu kararlar hepimizi etkileyecek. bu sebeple sizlerle de paylaşmak istedim.

son dönemde gündemde olan montrö boğazlar sözleşmesi’yle ilgili emekli amirallerden dikkat çeken bir açıklama geldi. 103 emekli amiralin isminin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*son zamanlarda gerek kanal istanbul, gerekse uluslararası antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında montrö sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır.

*türk boğazları, dünyanın en önemli suyollarından biri olup, tarih boyunca çok uluslu antlaşmalara göre yönetilmiştir. bu antlaşmaların sonuncusu ve türkiye'nin haklarını en iyi şekilde koruyan montrö; sadece türk boğazlarından geçici düzenleyen bir sözleşme değil, türkiye'ye istanbul, çanakkale, marmara denizi ve boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, lozan barış antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir.

*montrö, karadeniz'e kıyıdaş ülkelerin güvenliğinin temel belgesi olup karadeniz'i barış denizi yapan sözleşmedir. montrö, türkiye'nin herhangi bir savaşta, savaşan taraflardan birinin yanında istemeden savaşa girmesini önleyen bir sözleşmedir.

*montrö, türkiye'nin ıı. dünya savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. bu ve benzeri nedenlerle, türkiye'nin bekasında önemli bir yer tutan montrö sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına, masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

*diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur.

*tsk ve özellikle deniz kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir fetö saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; tsk'nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.

*bu gerekçelerle, tsk ve deniz kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, atatürk’ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz.

*aksi halde, türkiye cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir. türk milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, ana ve mavi vatan'ın koruyucusu deniz kuvvetleri komutanlığı personelinin atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir.

*ülkemizin her köşesinde denizde, karada, havada, iç güvenlik bölgesinde ve sınır ötesinde fedakârca görev yapan, mavi vatandaki hak ve menfaatlerimizin korunması için atatürk'ün gösterdiği yolda canla başla çalışan cefakâr türk denizcilerimizin
yanındayız.


ayrıca;

(bkz: montreux boğazlar sözleşmesi)

(bkz: kanal istanbul)

buradan
devamını gör...
az önce time'a düşen, ne oluyor lan gene dediğim açıklamadır.

buradan
devamını gör...
çok geç kaldılar, çoook... bu olayların buraya geleceği yıllar öncesinden belliydi, keşke görevlerinin başında iken sesleri çıkabilseydi, şimdilerde bu açıklamalar ancak 2-3 ay "bözö dörbö yöpmök östöyörlör" diyen at ağızlılara malzeme çıkartır o kadar.
devamını gör...
103 tane dinazor olmuş, kahvede okey oynaması gereken, 28 şubat artığı emekli amcanın aklı sıra ince ayar çekmeye çalıştığı açıklamadır.

zannediyorlar ki bu açıklamalar ile rte yi zayıflatacaklar. tam aksine adamı güçlendiriyorlar. yarın rte çıksa ‘oturun lan oturduğunuz yerde. adam olun lan’ dese tabanından fazladan 2 puan alır. ondan sonra 2023 de rte kazanırsa koyun bidon edebiyatı yapar dururlar.

ayrıca yarın çıksa deseler ki bu dedelere ‘en çok fetöcü deniz kuvvetlerinden çıktı. at at bitmedi. bir ara general yapacak komutan bile bulamadık. siz bu adamlar taaaaa 80-90 lı yıllardan beri deniz kuvvetlerinde palazlanırken ne pok yiyordunuz lan mandavallar’ dese ne cevap verirler merak ediyorum.
devamını gör...
bana da saçma gelmiş açıklamadır.

edit: möntrö dönemine göre bir zaferdir evet, ancak günümüzde rusya'nın rahat rahat suriye'ye çıkabilmesini de sağlamıştır. o yerlere gelmiş bir insan tarihte şartların değişebileceğini bilmelidir. sonuç olarak, saçma bir açıklama olmuş.
devamını gör...
boş bir açıklamadır. yani ne şimdi bu? ne oldu siz bu açıklamayı yapınca? gerçekten bu askerlerin siyaset merakını anlamıyorum. sizin işiniz değil bu. üstelik bu yaptığınız açıklamayla hükümete haklı olarak bir dolu siyasi malzeme çıkarmış oldunuz bilmeden. yani umarım bilmedendir. kaldı ki aksi bana daha mantıklı geliyor. ben düşünüyorsam bu adamların bunu düşünememe gibi bir durumları olacağını sanmam. son olarak şunu eklemek isterim ki işte bu gibiler yüzünden ak parti 20 senedir iktidar. umarım ak partiden kurtulurken bunları da sonsuzluğa uğurlarız.
devamını gör...
durduk yere erdoğana mağduriyet kastıracak açıklama...

acaba diyorum erdoğan'ın oyları çok zayıfladı diye; perinçek mi istedi bunlardan bunu yazmasını? bu cumhur ittifakı koalisyonundan her şeyi beklerim.

yoksa hiçbir şeye faydası olmayan bu şeyi hangi maksatla açıklarsın ki?!
devamını gör...
haydi buyur buradan yak. seçime kadar da bunun muhabbetini dinleriz artık, prompter bozulmazsa. darbeci zihniyet darbeci zihniyet...
devamını gör...
kaynakta, bu bildirinin amirallerden geldiğini gösterir bir ibare yok.
devamını gör...
vatansever emekli amirallerimiz doğrusunu bilir düşüncesindeyim.
fakat bu bildiri, içinde bulunduğumuz iç-dış siyaset ve ekonomik vaziyeti ele aldığımızda iktidar nezdinde cahil vatandaştan oy toplama aracına dönüşebilir.
devamını gör...
başarısız iktidarın yeni mağduriyeti. seçim çalışması için kendinize mağduriyet yaratmaya utanmayan bu iktidar umarım daha kötü olaylara da çaba göstermez. gerçi geçmiş seçimlerde iktidar kuramayınca ülkede bombalar patlamış ve birileri bundan mutluluk duyup seçimi tekrarlatmıştı.
devamını gör...

"yüce türk milletine,

son zamanlarda gerek kanal istanbul, gerekse uluslararası antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında montrö sözleşmesi’nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır.

türk boğazları, dünyanın en önemli suyollarından biri olup, tarih boyunca çok uluslu antlaşmalara göre yönetilmiştir. bu antlaşmaların sonuncusu ve türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan montrö; sadece türk boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, türkiye’ye istanbul, çanakkale, marmara denizi ve boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, lozan barış antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir.

montrö, karadeniz’e kıyıdaş ülkelerin güvenliğinin temel belgesi olup karadeniz’i barış denizi yapan sözleşmedir. montrö, türkiye’nin herhangi bir savaşta, savaşan taraflardan birinin yanında istemeden savaşa girmesini önleyen bir sözleşmedir. montrö, türkiye’nin ıı. dünya savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. bu ve benzeri nedenlerle, türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan montrö sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. tsk ve özellikle deniz kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir fetö saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; tsk’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.

bu gerekçelerle, tsk ve deniz kuvvetlerimizi bu değerlerin dışına çıkmış, atatürk'ün çizdiği çağdaş rotadan uzaklaşmış gösterme çabalarını kınıyor ve tüm varlığımızla karşı çıkıyoruz. aksi halde, türkiye cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.

türk milletinin bağrından çıkan şanlı bir geçmişe sahip, ana ve mavi vatan’ın koruyucusu deniz kuvvetleri komutanlığı personelinin atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yetiştirilmesi elzemdir. ülkemizin her köşesinde denizde, karada, havada, iç güvenlik bölgesinde ve sınır ötesinde fedakârca görev yapan, mavi vatandaki hak ve menfaatlerimizin korunması için atatürk’ün gösterdiği yolda canla başla çalışan cefakâr türk denizcilerimizin yanındayız.

04 nisan 2021

deniz şehitlerimizi anarak saygıyla duyururuz."


edit: yukarıda kaynak soran olmuş: buradan
söz konusu 103 paşanın adı ve soyadı da haberin sonunda yer almaktadır.
devamını gör...
aman efendim şimdi mağduriyet olur, yok efendim şimdi zamanı değil vb. düşüncelerle susula susula meydanı at hırsızlarına bırakanlara karşı ses yükselten generallerin, mavi vatan diyenlerin, eritile eritile sadece emeklilerinin kaldığı, her zaman tsk'nın en ilerici olan komutanlığının subaylarının bildirisi.
yukarıda bir çok yazar oturduğu yerden adamları suçlamış. gençler gidin biraz 2002'ye kadar ve sonrası askeri şuraları okuyun. askeri liselerin kapatılması yetmedi irticai faaliyet suç olmaktan çıktı. siz hala efendim niye sesleri çıkmamış. sen sivil değil misin? senin bıraktığın boşluğu asker mi doldursun? onların işi şura'ya kadar, gerisi senin. vesayetin önünü siz korkak siviller açtınız. yangın olur ordu göreve, deprem olur ordu göreve diye diye tüm boşluğu adamların doldurmasını istediniz.
çok bilinen hikayedir, almanya'da ilk yahudileri götürürlerken ses çıkmamış, sıra komünistlere geldiğinde de, en son rahipleri götürdüklerinde kimse kalmamış. o durumu şu an mevcut iktidar ve başı mağduriyet üzerinden yapıyor ve siz susmaya devam edin diyorsunuz. en son o klavyeniz alınınca bakalım kime ne diyebileceksiniz.
devamını gör...
iktidarın en sevdiği şey. bundan müthiş mağduriyet çıkar. darbe, 15 temmuz, milli irade, başaramayacaksınız, vatan, millet sakarya kelimeleri havada uçuşur. bunun neticesinde yürekler titrer, gözler yaşarır, gaza ve galeyana gelinir. sonra gelsin oylar, güzel iş.
devamını gör...
103 kılıç artığı fosil bildirisidir, hükümsüzdür.
özel sektörde ik müdürlüğü yapmak varken,
sitede, apartmanda yöneticilik yapmak varken,
yanlış park yapan araçların sileceklerini kaldırmak, lastiklerini indirmek varken,
yenge hanımın köpeğinin kakasını yaptırmak varken, oturduğun yerden devlete ayar vermeye kalkmış 103 fosil askerin bildirisidir.
devamını gör...
mağduriyet is loading...
devamını gör...
10 sene sus sonra bildirim yayınla. geçiniz.
devamını gör...
bildiri için an itibarıyla ankara cumhuriyet başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı.
sonrasında bunu darbe iması vs diye suç unsuru var diyerek cezalandırılma durumu olur, emeklilik ve rütbesel haklarından muaf tutulma gibi şeyler konuşulursa amirallerde ki geri vitesi gör o zaman.
devamını gör...
iktidarın ekmeğine yağ sürecek olan bildiridir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"4 nisan 2021 104 emekli amiralin bildirisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim