#final yapan diziler
aile / animasyon / komedi
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

ya her seferinde bu sözlükte bulunamamış popüler başlık için oha diyorum ki fox kids/jetix efsanelerinden biriydi bu.

böyle iyimser full yardımsever çalışkanlıkta dürüstlükte kusur etmeyen hayal dünyasında yer alan öğrencileri anlatmak yerine, tamamen reel olup sınıfın her öğrencisi üzerine ayrı ayrı detaylı işlenmiş olan bir çizgifilm adeta başyapıttır. çizgifilmde hoşuma giden detaylardan biri arka plan çizimlerinin genelde böyle pastel boyalı el çizimi şeklinde olmasıydı. her bölümde sosyopsikolojik enteresan bir konuyla ilgili olup jessie, nancy, arthur, polly ve fred genellikle başrol oynardı. jessie sınıfın tembeli, nancy alfa olma takıntısı olan özgüven patlaması yaşayan ancak otorite sarsıntı endişesi yaşayan bir gözlüklü kız, arthur sınıfın dolandırıcısı, polly sınıfın işgüzarı, fred ise sınıfın afrosu ve en safıydı. onlar haricide penny sarışın mavi gözlü herkesin taptığı kız olup sınıfa sonradan gelen elany ismindeki hayattan bezmiş her şeyden sıkılan emo kız ona feci gıcık olurdu. jessie ve kankası willy her piçliğin arkasındaydı. jessie çok kaypaktı ve bir sorunlu öğrenciler sınıfına düşmüş olup sonra da yanlışlıkla üstün yetenekli öğrenciler sınıfına düşmüştür bir bölümde de iq geriliği olanlar sınıfına düşüp sınıf öğretmeninin gözleri iyi görmediğinden mi ne okulu kaytarmaya başlamıştı. hele bir bölümde hastalanıp evdeki televizyonla okul derslerini takip etmeye başlamıştır ancak kendi odasındaki kamera bozulmuştur ve bunu fırsat bilip dersi dinlemek hariç herşeyi yapmaya çalışan jessie banyoya girdiği sırada kamera çalışınca bütün sınıfta facia olmuştur. willy "we can see you" diye tahtaya da yazmıştır bunu. resmen yakın zamanda geçmiş pandemi dönemini görmüş olan çizgifilmdir bu konuda.

çocuk çizgifilmi görünse de yetişkin temalı çok fazla bölüm ve gönderme vardı. hatta bir bölüm pornoyla ilgiliydi.

-fotolara baktım da ellerinde ananas tutan kadın resimleri gördüm sadece ne var ki bunda?
-o ellerindekiler ananas değil..

veya da beleşçi şapşal ve kimsenin saygı duymadığı okul müdürü bir gün sınıfa ders verirken

-bütün bilgiler burada (beynini göstererek)

sınıfın fırlaması willy'de

-yaa ben de burda sanıyodum(kendi g.tünü göstererek)


bu sınıfın öğretmeni bayan grace çok enteresan biriydi hatta evleneceksem eşim böyle olsun dedirten tipteydi yani sorunları çözüşü gerçekten her öğretmene örnek olması gereken şekildeydi yani olaylara direkt değil indirekt girerek halletmeye çalışırdı. mesela bir bölümde arthur çakma kütüphane açıyodu okul kütüphanesine teslim edilmemiş kitapları toplayarak bayan grace'de bu yolsuzluğu engellemek için direkt olarak arthur'un üstüne falan gelmiyo böyle indianlar hakkında ödev veriyor ki türkçede "yerli" diye çevrilmiş bu. ancak indian kelimesi hintli anlamında olduğu gibi aynı zamanda amerikan yerlilerine yani kızılderililere de indian yani hintli denmektedir ve arthur bunu kızılderili sanıp gidip bütün parasını amerikan yerlileri hakkındaki kitaplara harcar ancak ertesi gün bayan grace hindistan'dan bahsetmeye başlayınca arthur tabii g.te gelir ve kütüphane iflas eder. yani bayan grace arthur'u böyle çökertir. buna benzer başka şeyler de yapmıştır bu olgun hanfendi .

arthur'un kurduğu kütüphanenin parolası da bana ismail de olup nasıl ya dedirtmişti izlerken..

bu çizgifilm aynı benzer isimde bir kitaptan uyarlanmış olup kim yazdıysa hem onu hem de bu çizgifilmi tasarlayanların ellerinden öpülür.

introyu da paylaşalım nostalji olsun.

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"402 numaralı sınıf" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim