--- alıntı ---

abd’nin yeni başkanı joe biden, 20 ocak itibarıyla yeminini ederek görevine başladı ve yemin töreninin ardından abd’nin paris iklim anlaşmasına geri katılmasını sağlayacak yeni bir genelge hazırladı.

biden, başkanlığa adaylığını koyduğu zaman bu konu hakkında bir söz vermiş ve ülkede son 4 yıldır izlenen çevre politikalarını değiştireceğini belirtmişti. abd, paris iklim anlaşmasına yeniden katılarak 190 ülkeyle birlikte küresel ısınmaya karşı çeşitli önlemler almaya başlayacak.

2016 yılında yürürlüğe giren paris iklim anlaşması, katılım sağlayan ülkelere sera gazı salınımına yönelik yeni önlemler almaya teşvik ediyordu. trump yönetimi, yaklaşık 3 yıl önce hiçbir mantıklı sebep belirtmeden bu anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı.

joe biden’ın başkanlığa geldikten sonra düzelttiği ilk şey, bu anlaşmaya geri katılmak oldu. biden, kararıyla ilgili şu ifadelerde bulundu; "gezegenimiz, bize yardım çığlığında bulunuyor. son derece ciddi olan bu çığlığı duymamazlıktan gelemeyiz.”

--- alıntı ---

kaynak:

www.webtekno.com/abdparis-i...
devamını gör...
alabama bu gün çok soğuk,hani nerde küresel ısınma??
devamını gör...
teknoloji, endüstri, gelişme, silahlar vs. derken, dünyanın bugünkü halinin en büyük sorumlusu, yine bu unsurlara sahip, bunları üreten ülkeler.
bütün dengeleri bozup, 'ben oynamıyorum ' diyerek kenara çekilmek düşüncesi zaten başlı başına bir sorundu, bu yaklaşımla en azından sorunu kabul etmek anlamında bir görüntü verilmiş oldu.
umalım arkası gelsin.
yoksa bu iş, 21. yy.da halkının karnını doyurmaktan aciz , biz gibi ortadoğu ve afrika ülkelerinin altından kalkabileceği bir iş değil zaten.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abd'nin paris iklim anlaşması'na yeniden katılması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim