mahkemelerde genellikle hakimin arkasında yazan söz.
devamını gör...
temel sağlam değilse devlet göçer.
devamını gör...
bu anlamlı vecizenin kime ait olduğu belli değildir. hz. ömer' in cümlesi olduğu söylenir ama aslında mazisi çok daha eskidir.

bahsi geçen mülk kelimesi sözlük anlamına göre; taşınmaz mal, kişiye ait yapı, mal olabileceği gibi toprak parçası, ülke anlamına da gelebilir.
bizim mahkemelerimiz için bu söz nasıl bir anlam taşıyor orası meçhul.
devamını gör...
türkiye için söylenince gülme hissi uyandıran veciz.
adalet: kadın ve saray adı
mülk: kira getiren meta
temel: fıkralardaki karadenizli
devamını gör...
ulu önder atatürk'ün bir sözü. burada mülk, ülke demektir yani ilgili cümle; adalet ülkenin temelidir anlamına gelir. gerçekten de adaleti olmayan bir ülke batar.
devamını gör...
demek ki neymiş: ne ka mülk, o ka adalet...
( ben demiyorum orada yazıyor. hatta marks'ta buna yakın tanımlar burjuva hukukunu. hukuk, egemen sınıfın haksızlıklarını meşrulaştırma aracıdır der.)
evet, şimdi artık atış serbest, aslında o anlamda değil de, efenim mülk burada şey anlamında... vs vs. açıklamalarına geçebiliriz. ( siyasal islamcılardan da antremanlıyız malum: ama o gerçek islam değil makamından nağmeler türevli hani.)
devamını gör...
adalet devletin temelidir.
(bkz: https://www.yargitay.gov.tr...).
devamını gör...
ataturk'un sozu degildir.

islam tarihi kitaplarinda hz. omer'in sozu olarak nakledilen 1 sozdur. soz tam olarak boyle de olmayip turkceye yanlis cevrilmistir biraz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"adalet mülkün temelidir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim