tamamen saçmalıktır. sözde dilekler yerine geliyormuş. kovaya dereden su doldurup ağacı sulasa da bir işe yarasa bari boş şeylerin peşine takılacağına.
devamını gör...
bir umuttur.
devamını gör...
dilekler ağacı diye bir film vardı çok güzel,kesinlikle izleyin.
devamını gör...
her zaman yaptigim , yapmaktan çok keyif aldığım şey. ıçten dilenmiş bir dilek içten okunmuş bir dua kadar etkilidir. icinizden nasil geliyorsa oyle sevin ve öyle dua edin *
devamını gör...
şamanizmden gelen gelenektir gök tengri inancı olarak da adlandırılabilir. son dönemde fazlaca geçmişe b*k atanlarla doldu ortalık garip.
devamını gör...
ağaçların ne yapıyor bu deliler acaba dediğini düşündüğüm gelenek.
devamını gör...
müşrik eylemidir, ağaca çaput bağlanması ondan medet ummak falan tamamen batıl ve cahil işidir, onu yapacağınıza dua edin. allah dualara icabet edendir.
devamını gör...
türk mitolojisinde umay ana’dan (doğa ana, doğurganlık/bereket tanrıçası gibi düşünülebilir.) dilek dilemek amacıyla gerçekleştirilen eylemdir.
günümüzde hala yaşamaktadır ancak kimse de neden yaptığını, kimden ne istediğini bilmez.
devamını gör...
günümüzde ağaca maske bağlamak olarak evrilmiş hareket.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ağacı kurutan cahilce eylemdir.
devamını gör...
çevre kirliliğine neden olacak kişi davranışı. uzak durulması gerekir.
devamını gör...
kırsalda dolaşırken hasbelkader dallarına çaput bağlanmış bir adak ağacı görürüz. bugün azalmış olmasına rağmen eski türkler'den kalma bir gelenektir. bunda gök tanrı'ya adamak için ağaçlara bez, çaput bağlama adetinin yoğun olduğu eski inanış olan şamanizm'in de büyük etkisi vardır.
devamını gör...
ben çaputları söküyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ağaca çaput bağlamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim