cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır.der, friedrich nietzsche. hatta biraz daha geriye gidelim, platon' a göre ''demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. halk övülmeyi sever. onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. devam edilirse demagoglar türer. demagoglardan da diktatörler çıkar. demokrasi despotluğa dönüşür.''
şimdi gelelim konumuza.
24 haziran seçimlerinden sonra kazanan taraf olduğu kabul edilen iktidar ve destekçileri zaferlerini kutlarken koyduk mu? diyerek ortalığı ayağa kaldırmışlardı. zaman onları haklı çıkardı. 2022 sabahına zamlarla uyandık.elektrik yüzde 52-130 arası zam, doğalgaz yüzde 25-50 arası zam, köprü otoyol tüneller yüzde 25 zam, köprülere girişte de çıkışta da ücret alınacak şekilde zam, motorine 1,29 lira, benzine 61 kuruş, lpg'ye 78 kuruş zam... dahası da gelecek.
nasıl koyduk diye sevinen mal mutlu musun?
devamını gör...
kişinin tanımı zaten cümlenin öznesinde belli.
devamını gör...
deveye diken insana şey yapan yaranırmış. demek ki koyduk mu diyen kişiye çok koyulmuş, yapacak bir şey yok…
devamını gör...
siyasi seçimleri, futbol müsabakasına benzeten kişi beyanıdır.

kendileri halkın, ülkenin geleceğini düşünecek yerde ,takım tutar gibi parti tutarlarsa , verecekleri beyan ancak bu şekilde olur zaten.

sonuç? olan hepimize oldu. koyun kendi bacağından asıldı, kokusu da tüm ülkeye yayıldı.
devamını gör...
koyduk mu?
devamını gör...
eskiden cahil olan kendini bilirdi de herşeye maydanoz olmazdı. şimdiki cahiller kara cahil. cahil kalmakta öyle bir inat yaparlar ki eni sonu insana pes dedirtir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"akp kazanınca koyduk mu diye sevinen mal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim