anadolu da yaşamak ortaçağ devrinden farksız gibi tek iyi yanı fazla kalabalık vs trafiğin olmaması. sosyal hayat desen kafeye gitmek, sahilde yürümekten başka bişey yok. büyükşehir de yaşamak her açıdan daha iyi hiç olmazsa asosyal bir tip olsan bile sosyalleşme ihtimalin çok yüksek.
devamını gör...
#926876 orta çağ kısmına aynen katılıyorum .büyükşehirde kimse kimseye karışmaz.giyim, sevgililik durumu vs küçük yerlerde ise mahalle baskısı vardır adeta.mesela oruç tutmak kişiyi bağlar ama sokakta sakız çiğnedi diye dayak yiyen çok. kadın şort,etek giyemez,erkek de şort giyemez. sevgilinle el ele gezemezsin ,sanki vebalı gibi bakarlar. hatta dediğim durumlar küçük olmasını geçtim tabelasında büyükşehir yazan birçok şehirde var, bunlar zihniyet olarak gerideler.
devamını gör...
kasaba erkeklerinin daha abaza olması ve her fırsatı sonuna kadar zorlaması.
şehir erkekleri ileri de yaşanabilecek sıkıntılar varsa asla o topa girmemesi.
kasaba kadınları iyi gibi görünse de arkandan dedikodunun allah'ını yaparlar üzerine size çok iyi olan evinize temizliğe gelen kişi size en büyük kötülüğü yapabilecek kişidir. köylü kurnazı kelimesine ilkler de itiba etmezdim ama sonraları mesafeli yaşamanın daha mantıklı olduğuna karar verdim.
hem şehirde hem köy yerinde yaşayan biri olarak ikisç farklı dünyalardır.
devamını gör...
kendimi bildim bileli büyükşehirde yaşıyorum. elimde olsam bunun dörtte biri nüfusu olan bir yerde yaşardım.
büyükşehirler gezmek tozmak sosyalleşmek açısından avantajlı fakat nüfus yoğunluğu açısından berbat. her türden insan bulundurabiliyor o yüzden olaylar bitmiyor.
devamını gör...
büyükşehirde yaşamayı tercih ederdim.
devamını gör...
yakında büyükşehir bile olmayan bir şehre taşınacağım. oh be dünya varmış ya.
devamını gör...
her iki tarafta da yaşamış biri olarak cevap hakkım olduğunu düşünüyorum. arkadaşlar anadolu ve büyükşehir kavramı sadece imkan bakımından değişkenlik gösterir. nedir peki değişkenler ?

-ulaşım kolaylığı
-saglık uygulamalarına kısa erişim
-eğitime kolay erişim ve kaliteli hizmet
-ihtiyac duyulan tüm ürünleri kolay bir şekilde temin etmek .

vs şeklinde devam eder bu ayrım. fakat şunu atlamayın ! bu imkanlara sadece maddi durumu çok iyi olan aileler ve yöneticiler erişir. istanbul'un göbeğinde kira faturalar ve yemek ihtiyacını karşılayarak büyüyen insan ile herhangi bir anadolu şehrinde büyüyen insan aynıdır. çünkü iki tarafta şehirden tam manası ile faydalanamaz.
devamını gör...
anadolu'da bir kasabada yaşamak ile büyükşehirde yaşamakla ilgili bir karşılaştırma sanırım.
anadolu'da da büyükşehirler var çünkü.
kasabada yaşamayı çekici bulmuyorum, deniz kenarında bir kasabada da yaşamak istemem.
ben şehir insanıyım, camdan kafamı uzatınca insanlar, evler, arabalar görmeyi seviyorum.
devamını gör...
ankara'da ikiside mevcut çankaya'da daha aydın insanları görürken etimesgut, sincan gibi yerler yozgat vb yerlerden farkı olmuyor.
devamını gör...
1 hafta köyde vakit geçirdikten sonra kesinlikle büyükşehir. varsın kaosu olsun. arada kafa dinlemek için olabilir ama temelli benim için çok zor.
devamını gör...
büyükşehir tabii ki. anadolu’da yaşamak hayal edildiği gibi değil, zaten anadolu’da hayat da yok diyebiliriz.
devamını gör...
ülkenin egesindeysen anadolu'da yaşamak rocks. sosyal çevrenizi iyi seçerseniz, şehrin belirli yerlerinde takılırsanız tadından yenmez. kimse kimseye burnunu sokmaz, işler kolaylıkla akar. hele ki önümüzdeki seneler için düşüncem ne kadar az insanla temas o kadar iyi. en son 4 sene önce büyük şehire keyfi adım attım, mecbur kalmadığım sürece de atacağımı sanmıyorum.
devamını gör...
artık büyükşehir de yaşamak istiyorum yeter
devamını gör...
dünya'da yaşamak versusu alır.
devamını gör...
büyükşehir gelişimdir, yeniliktir, vizyondur. kasaba standart hayattır, alışkanlıklardır, daha çok zamanın olmasıdır.
ikisininde bedeli kaostur. birisinde şehrin kaosunu diğerinde içsel kaosunu yaşarsın.
büyükşehire alışan birisi kasaba istemez. gitse de olmayacağını görür. ama şehrin türbülansında savrulurken kaosu yaşar. küçük şehirdeki çoğu zaman gitmek ister ama alışkanlıklarından vazgeçemez. kasaba ile şehir arasındaki seçimde kendisini aşamaz. kaybolur o kaosta.
devamını gör...
trakya'ya gelin ço eğleniyoz.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anadolu’da yaşamak vs büyükşehirde yaşamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim