ikisininde hakkını veren biri olarak tek yaşamak derdim. dertten öte zaruri bir yaşam şekli tek yaşamak, özgürce hareket edersin, gelenin gidenin eksik olmaz , karışan edenin yoktur. tabi bunlar için ekonomik özgürlüğünü elde etmiş bile olman yeterli olmuyor artık. bi kira olmuş anasının nikahı.
devamını gör...
benim yaşadığım yerde kiralar 1500 den başlıyor. tek yaşamak zor be. temizliği, bulaşığı falan derken yıpranıyor insan. birde şimdi kedi beslemeye karar verdim. evde yalnız kalmamak için. aslında köpeğim yanımda olsa daha mutlu olabilirim. neyse yapcak birşey yok, o artık adanalı oldu. adana'dan dışarı çıkartıp o güzel düzenini bozamam.
devamını gör...
tek yaşamak çoğu 16, 17 yaşındaki insanların hayali de olsa şuan resmen imkansız bir hayalden başka bir şey değil. mecburen aile evi yani.
devamını gör...
aklı olan, işini gücünü ayarlar, parasını kazanır evlenene kadar ailesiyle yaşar.
evde göze batmadan bir iki işin ucundan yalandan tutar.
eğlence faaliyeterini göze sokmadan yapar.
ayrı evde yaşayabilmek öyle bavulu alıp çıkmayla olmuyor.
iki gece arkadaşlarla eğlenecem diye gaza gelmeyin*.
devamını gör...
bu şartlarda aileyle yaşamak. çeksinler yaptıklarını, yayın kendinizi ooohh. yüzsüzlüğe yüzsüzlük.
devamını gör...
'bana bakmaya mecbursunuz' diyerek aileyle yaşamayı seçtiğim karşılaştırma.

ne önüm var ne arkam, bitaneciğim, bana değil de kime bakacaklar. tey allah'ım.
devamını gör...
ailemi seviyorum ama bazen gerçekten çok yoruyorlar. birçok konuda anlaşamıyoruz bilhassa annemle. üstüne ufacık bir evde 7-8 kişi yaşamanın getirdiği gürültülü ortamı işin cabası.

mezun olduktan sonra hemen işe girebileceğimden emin olsam, sonraki 5-6 senede de evlenebileceğimi bilsem direkt ayrı eve çıkarım. ancak tr serverinin ekonomik şartlarında o da zor olacak gibi.*
devamını gör...
türk toplumunun geneli sağcı ve dindar oldundan karşı cinsten arkadaşlarınızla zaman geçirmek çoğunlukla aile ortamında zor ya da hayal.

bu açıdan bir yaştan sonra ya evlenmeli ya da ayrı yaşamalı diye düşünüyorum.

bir yaşa gelip ailesi ile yaşayan erkek başarısız görülüyor. istisnaları vardır ama hastalık - sakatlık gibi bakım isteyen durumları saymazsak bana da çok sağlıklı geldiğini söyleyemem.

iş bulup para kazansa da ailesi ile oturanları kastediyorum yoksa bu zamanda kiralık bir eve çıkıp tüm masrafını karşılamak işsiz insan için imkansız zaten.
devamını gör...
keşke param olsa da tek yaşasam.
devamını gör...
ekonomik olarak bir miktar ferahlayıp mental olarak çökmek mi yoksa mental olarak düze çıkıp ekonomik olarak sıkışmak mı versusu.

dört yıldır yalnız yaşıyorum, beşinci yıla gireceğim. bayram ve tatillerde aile yanına gelip sonra usulca sıvışıyorum. bu saatten sonra ne aile yanında yaşayabilirim ne de bir aile kurup onlarla yaşayabilirim gibi geliyor. darısı isteyenlerin başına diyelim.
devamını gör...
sınırlarınızı çizemezseniz, mental anlamda ikisi de değil. ancak sınırlarınızı çizebilmeniz ve saygınlığınızı geliştirebilmeniz halinde aileyle yaşamak, daha sağlıklı ve keyifli.

* kimseye hesap vermemek değil; haber vermek öncelikle.
* sonra akşam yemeklerini yalnız ve sessiz yemek değil, sohbet eşliğinde ve keyifle yemek.
* ara ara kendine çekilmek ve yalnız kalma hali.
* kaza geçirme durumuna karşı, evde acil müdahalede bulunabilecek birilerinin olması.
* depresyon, anksiyete, panik atak ya da obsesizizm gibi bir veya birkaç illetin sizi yakalamasından da sizi, eskaza kurtaracak olan komün yaşamıdır. yine altını çiziyorum: sınırlarını çizmeniz halinde...

yalnızlığı seven ve o sessizlikten beslenenlere sözüm yok. ben, yalnızken sıkılan tarafım. hiç yapamadım, eve konu komşu, akraba* toplarım. o nedenle, ilk seçeneğin, bana cazip geldiği karşılaştırma diyorum.
devamını gör...
bence aileyle yaşamak daha avantajlı. ben çok fazla meşrubat içerim; kola, ice tea, enerji içeceği... aklınıza ne gelirse. abartısız günde 3 litre içerim. önceden sporda yapıyordum, şimdi içince hissediliyor ama... ve çok fazla yemek yerim, e kardeşim tek yaşarken benim bu kadar şeyi yetiştirme imkanım yok. aileyle olunca kızsalar da alıyorum. eşek kadar adam olduk hala abur cubur alıyoruz iyi mi.

yalnızlığı sevsem de bazen kalabalık olmayı daha çok istiyorum, bu da bir avantaj. yalnız yaşamanın da; kafanızın rahat olması, evin içinde tepinmek gibi belli başlı avantajları var. ikisini de dene tarafını seç...
devamını gör...
bekarken ailemle yaşıyordum, tek yaşamanın keyfine varamadan evlendim yine ailemle yaşıyorum.
tek yaşamak nasıl bir şey bilmiyorum ama arada ev halkı bir yerlere gidince kendimi kral gibi hissetiğime göre çok da kötü bir şey olmasa gerek.
devamını gör...
bu hayatta yaptığım en mantıkşı şey üniversiteyi şehir dışı seçmek oldu. bir yaştan sonra aileyle yaşamak artık çok yoruyor.
devamını gör...
(bkz: bozuk psikoloji vs düzgün psikoloji)
devamını gör...
aileyle yaşamak belirli bir yaştan sonra iyi değil bence. insanın kendine ait bir alanı olmalı. bazı aileler bu alanı birbirlerine sağlarlar. ama bu aile tipi bizim ülkede pek mümkün değil. odanızda bir, iki saat yalnız kalmak isterseniz beş dakika sonra kapınızda biri dikilir. sadece aile değil, başka bir canlıya beraber yaşamak belirli bir düzen ister. bir kişi temizlik yapmak ister ama siz yatmak istersiniz vs. kendi alanınızda bu tarz sorunlar olmaz. istediğinizi istediğinizde yaparsınız. maddi imkanım buna elverişli olsa bir dakika durmazdım yalnız yaşamak için.
devamını gör...
tek yaşamak.
devamını gör...
dünyanın en saçma sorularından birisi olabilir.
son model arabaya binmek mi yoksa 60 model arabanın sağıyla soğuyla uğraşmak mı?
devamını gör...
tek yaşamak hayalim ama beceremeyeceğimin de farkındayım. ekonomik anlamı geçtim de ben mutfakta berbatım.

annem ne zaman evden ayrı olsa mutfağa ben girmek zorunda kalıyorum ve yakmadığım eşya kalmadı ya. birkaç gündür yalnızım. az önce makarna yaparken havlu tutuşturdum. ay ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. hep dışarıdan yemekle de ömür geçmez.

sarışını, uzun boylusu sizin olsun. ben bundan sonra mutfakta iyi bir erkek arıyorum.
devamını gör...
tek yaşamak ekonomik yeterlilik olduktan sonra mükemmel bir şey. okumanın, çalışmanın önemi de böyle başlıyor bana kalırsa.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aileyle yaşamak vs tek yaşamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim