anlaşılma kaygısı kalmayınca her şeyi anlıyorsun. en zoru anlaşılmayı beklememektir. yazdıklarını okutacak kimsenin olmaması gibi.

son samuray ukdesi.
devamını gör...
insanlar sınıflara ayrılmıştır.
her sınıfın sohbeti, konuşma konuları farklıdır.
kendi sınıfından birisiyle sohbet eder veya yazışırsan gayet güzel anlaşılırsın.
karşındaki seni çok net anlar.

kendi sınıfından olmayan ; hatta senden epeyi aşağı bir sınıftan birisinin seni anlamasını beklemek aptallıktır.
devamını gör...
herkesin kendi nesnelliğine bata çıka kendini kendinden başka kimsenin anlayamayacağı bir hale getirmesi sonucunda oluştuğunu düşündüğüm durum. aslında diğer insanlar ile dolaylı olarak bağlantılı bir durum. kişi aslında kendinin dinleyicisi olduğu için otomatik olarak kendine muhalefet eden yine bir başka kendisi ile ihtilafa düşer. hemen her insan bu durumda olunca haliyle az biraz anlaşılabilir insan bulmak oldukça zorlaşmış olur.
devamını gör...
çok basit. onun yaşadığına benzer bi olayını düşün, olmadı buna yakın bir şey yaşasan ne hissedersin bitti gitti bu kadar işte ama mesele hayal gücü,bağ kurmak falan bu kitap okuyarak olacak iş.
devamını gör...
çünküüüü aynı şeyi yaşamadığı için tam ne hissettiğini bilmiyor. bu da seni tamamen anlayamayacağı anlamına geliyor.
devamını gör...
insanlar birbirlerinin yanından geçip gidiyor hayat böyle ilerliyor. ancak, hayatımızda en ufak bir yeri olan insanı anlamaya çalışsak hayat daha güzel olacak. yoldan birini durdurup anlamaya çalışmak olmayacağına göre cevremizdekilere iyi gelsek yeterli olacaktır.
devamını gör...
farklı kafalar yaşayan insan sanrısı. büyüyünce de geçmez bu meret.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"anlaşılmanın dünyanın en zor şeyi olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim