aristoteles mutluluğun üç tipi olduğunu söyler: ilki maddi zevklerden doğar,ikincisi zaferden üçüncüsü ise erdemden.

ortalama bir insan için mutluluk birşeylere sahip olmayı ve bundan zevk almayı içerir. servet, şeref, cinsel ve midesel zevkler ışte bunlar mutluluktur.

ikinci bir düzeyde, mutluluk zaferdir. burada, insanın kendi erdemine göre hareket eder; ama mutluluğu ancak kendi yaptığı işin diğerleri tarafindan tanınmasıyla ortaya çıkar. mutluluk kendi başına erdemli bir davranış değildir, ama pratikte diğerlerince tanımmış, kabullenilmiştir. insan mutlu olmak icin diğer kişilerin onaylamasina gereksinim duyar.

son olarak, mutluluğun en üst aşaması ise insanın hiçbir şey beklemeksizin erdemli davranmasıdır. diğerleri bunun farkında olsalar da olmasalar da onun mutluluğu erdemli bir biçimde davranmakla ısrarla mümkündür. işte bu mutluluğun en üst derecesidir.
devamını gör...
mö 384–322 yılları arasında yaşamış antik yunan filozof aristoteles'in mutluluk kavramıdır
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


en yüksek erek mutluluktur. insan mutlu olmak için karar verir, seçim yapar, eylemde bulunur. erdemli olmak, iyi ve kötüyü seçebilmek insanın elindedir.


yardım alınan kaynak
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aristoteles'e göre mutluluk" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim