özellikle kalabalık asansörlerde yaşanan durumdur.
bedensel olarak korunamayan mesafenin, gözleri uzaklaştırma yoluyla sağlanması çabasıdır.
devamını gör...
bana hep gülme gelen yerdir asansör. sessizlik olunca kendimi tutamıyorum.
devamını gör...
o bakışlar ya dijital ekranda ya kapıda ya da zemindedir,zaman geçmek bilmez iki kat arasında,düşününce bile darlandım.
devamını gör...
değişik bir atmosferin bulunduğu ortamdır,aniden ciddileşilir, ortamı tuhaf bir sessizlik kaplar.nasıl tarif edilir bilmem ama en son buna benzer bir sessizliği eve misafir geldiğinde yaşamıştım.tüm kargaşa bitmiş ve eve gelen konuklar kapıdan çıkarken,ki ben gittiler sanmıştım!,'sonunda gittiler yahu' diye bağırdığım zaman.göz göze geliş,sessizlik ve kapanış.
devamını gör...
göz teması kurmak için karşı karşıya olmak gerekmez mi, asansör dediği 1 metrelik alan, insanların genelde sırtını görmeye mahkum olduğun yer.
bakışacak kadar geniş deĝil.
devamını gör...
bi 'günaydın efendim/ nasılsınız/ kolay gelsin/ iyi akşamlar gibi söylemlerin artık kimsede kalmadığını (ya da bunları söyleyecek ruh hali diyelim herkesin derdi başından aşkın) gösteren başlık. gerçi sokakta birine gülümseyince de hemen verir bu bana diyen tipler varken nerde kaldı 'sadaka vermek için para pul düşünmeyin gülümsemekte sadakadır' diyen peygamberin dediğini yapabilmek.
ne çeliştim be kendimle helal bana.
devamını gör...
yanlış bilmiyorsam mahremiyet mesafesi 55 cm dir.
birinin yüzüne uzun süre dik bakmak ise ona taciz yada meydan okumak olarak algılanabilir.
devamını gör...
normalde sohbet muhabbet giden asansörün benim binmemle birden sessizleşmesi canımı çok sıkıyor sözlük. özellikle iş yerinde bunu yaşamamak adına çoğu zaman merdivenleri tercih etmişimdir. sağlıklı yaşam ne güzel diyenlere de ayrıca laflar hazırladım.
devamını gör...
asansörün sosyalleşmek için uygun olmadığının kanıtıdır. asansörde beş kişi ve herkes kafasını bir diğerinin aksi tarafına çevirmiş asansörü inceliyor. çözümü basit aslında. ben böyle durumlarda zamanın hızlı geçmesi için asansörün taşıyabileceği maksimum kilo (asansörlerde yazar mutlaka) ile asansördeki kişilerin toplam ağırlığının hesabını tutuyorum. bir bakmışsınız zemin kattasınız. herkese iyi günler dileyerek çıkabilirsiniz..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"asansörde insanların bakışlarını birbirinden kaçırması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim