aşık olunan kadının durumu nasıl değerlendirdiği, ele aldığı, kendini ve karşısındaki kişinin beğenisini nasıl algıladığı ve anlamlandırdığı sorunsalıdır.

atıyorum kadının mutlu bir ilişkisi var ve sevgilisi onu çok seviyor ve ona bayılıyor, ona tapası geliyor, böyle bir durumda o kadın şöyle der mi mesela, ya da diyesi gelmez mi? hayır ya, ben normal bir insanım.. teşekkur ederim beni güzel gördüğün için ama bu durum benim kendime olan bakışımı etkilemiyor..
kendine dair bir fikri olan insan iltifat ve beğeniden bağımsız bir şekilde kendi güzelliğini, kendi gözüyle algılamaz mı?

yoksa başkasının kalbindeki, başkasının gözündeki resmine aldanmaya meyilli midir kadın?
kendi göremediğine ikna olur mu ya da görebilir mi gerçekten sevildiğinde?

evet. aşık olunan kadınlar bizi bir aydınlatabilirler mi lütfen??
devamını gör...
açılın! aydınlatmaya geldim!*

size her fırsatta "seni çok seviyorum" "iyi ki varsın" "sen benim için dünyanın en güzel kadınısın" diyen bir partneriniz varsa çok şanslısınız. siz yine de bilirsiniz dünyanın en güzeli olmadığınızı ama öyle hissedersiniz. öz güveniniz artar. resmen ışıldarsınız. öyle birini bulduysanız, kandırılmadığınıza eminseniz ve toksik bir ilişkide değilseniz, sakın kaybetmeyin o kişiyi.

ben bu giriyi yazarken, hasta haliyle yine "iyi ki varsın hayatım" diyerek çıktı mutfaktan bizim ayı. sesli cevap verdim ama buradan da yazayım: "sen de iyi ki varsın hayatım. seni çok seviyorum"
devamını gör...
olay dünyanın en güzel kadını olmakla, en mükemmeli olmakla ilgili değil ki olay tamamen aşık olduğunuz adamın gözünde dünyanın en güzel kadını olduğunuzu hissetmekle ilgili ve dünyada nadir bulunan bir şans gibi hissettiriyor. sizi kusurlarınızla, kusurlarınıza rağmen mükemmel gören bir erkek var ve sürekli sevgisini hareketleri, sözleri ile belli ediyor. şahsen dünyada cenneti yaşatan bir his. aşkın yaşattığı öz güven güzel olmaktan değil güzel sevilmekten geçiyor.
devamını gör...
cevaplar yeterince açık verilmiştir. ++
devamını gör...
kendinize olan bakış açınızdan tabana doğru dikme indirilip soru iki kalem oynatışında çözülmüş gibi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aşık olunan kadın olmak nasıl hissettiriyor sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim