başta saltanat ile halifeliğin kaldırılması ve cumhuriyet'in ilanı olmak üzere atatürk'ün devrimlerini herkes bilir fakat atatürk'ün yiyecek devrimi yaptığını çoğu kişi bilmez. osmanlı'da çoğu kişi tavuk, patates ve domates yemezdi; daha doğrusu bu yiyecekler, osmanlı'nın son dönemlerinde yaygınlaşsa da halk genelinde cumhuriyet ile kanıksanmıştır. hatta öyle ki rize ile özdeşleşen çay dahi atatürk'ün teşvikleriyle oldu.
ilgili link: www.gercekgundem.com/ekonom...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"atatürk'ün bilinmeyen devrimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim