--- alıntı ---

adana’nın karahan mahallesi’nde, bazı firmaların yurt dışından ithal ettiği plastik çöpleri yol kenarına dökmesi ve yakması mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. çöp ithalatının 2018 yılından itibaren ülkede artarak devam ettiğini kaydeden çukurova üniversitesi (çü) su ürünleri fakültesi su ürünleri temel bilimleri bölümü öğretim üyesi doç. dr. sedat gündoğdu, "çöp ithalatı acilen yasaklanmalı. böyle giderse avrupa’nın çöpü çevre ve insan sağlığına ciddi boyutta zarar verecek" dedi.

--- alıntı ---

buradan
ruh ve beden sağlığını koruyarak yaşamak giderek zorlaşıyor. maske, mesafe hijyen diye show yapanlar bu vatanı çöp kutusu olarak görüyor . sağlığınızı düşünüyoruz sözleri koca bir yalandan ibaret.
devamını gör...
ithal edilen çöpler ayrıştırılmış plastik atıklar olduğundan ve 20 ilinde katı yakıtlı termik santralleri bulunan bir ülke olduğumuzdan ve nükleer santral sahibi olmayan bir ülke olduğumuzdan maalesef olması gereken eylemdir. enerji ihtiyacı duymaktayız. yenilenebilir enerji konusunda yeterli seviyede olmadığımızdan elektrik ihtiyacımızı katı ve gaz yakıtlı termik santraller ile hidroelektrik santralleri ile sağlamaktayız. esasen avrupa'daki çöplerin çoğunu iskandinav ülkeleri almaktadır. bizimkiler de bu konuda söz sahibi olmaya çalışmaktadırlar. son yıllarda malatya ve istanbul'da çöp enerji santralleri devreye alınmıştır. devamı gelecektir. devlet teşvik etmektedir ve alım garantisi de vardır. imkanınız varsa siz de bu işe yatırım yapın derim.
devamını gör...
ithal edilen plastik çöpleri esasında geri dönüşüm için de satın alınmaktadır. plastik imalat sektöründe, bu geri dönüştürülmüş plastiğe " çapak hammadde" veyahut "granül plastik" adı verilmektedir. son 10 yılda ülkemizde birçok geri dönüşüm tesisi kurulmuş olup, ithal edilen plastik hurdalarını geri dönüştürerek, iç piyasaya veyahut dış piyasaya sürmektedirler. geri dönüştürülmüş "çapak hammadde", plastik imalat yapan firmalar tarafından orijinal hammadeye (işlenmemiş, birinci kalite plastik) nazaran daha ucuza alabildiklerinden, kullanıma uygun olan ürünlerde çapak hammadde tercih ederler. bu da ortaya çıkarılacak olan plastik ürünün daha ucuza imal edilmesi ve son kullanıcıya kadar etki edecek bir fiyat düşüklüğü anlamına gelir.
hatta pandemi döneminde dünya üzerindeki dev plastik fabrikalarında üretim yavaşladığından, ülkemizdeki geri dönüştürülmüş plastik hammadde fiyatı da haliyle bayağı yükselmiş durumdadır.

yani aslında plastik çöpler, avrupa'nın pisliğini temizlemek için değil de sanayide kullanılmak için satın alınıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"avrupa'dan plastik çöp ithal edilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim